• Lorem ipsum

Glutenvrij op televisie

20 Feb 2018
door Marieke de Groot & Kelly de Lange

 

Bake Off Vlaanderen - seizoen 2, aflevering 6 van 03-10-2018

De 6e aflevering van het 2e seizoen van Bake Off Vlaanderen, een programma waarin kandidaten het tegen elkaar opnemen met het bakken van de mooiste en lekkerste taarten, is volledig gewijd aan glutenvrij, lactosevrij en veganistisch bakken. Dit ligt een stuk buiten de comfortzone van de kandidaten, die gewend zijn vooral met tarwe, ei, melk en roomboter te bakken. Deze aflevering schept bewustzijn voor het bakken voor mensen met een voedselintolerantie en laat zien welke uitdagingen daarbij komen kijken.

 

 

Klokhuis – aflevering ‘Glutenintolerantie’ van 13-02-2018

Deze aflevering gaat over een jongen genaamd Caleb. Hoe lastig is het voor jonge kinderen als er getrakteerd wordt en jij mag het niet eten? Heel lastig natuurlijk. Caleb vertelt er meer over. Deze video is natuurlijk uitermate geschikt voor kids om te begrijpen wat glutenintolerantie is. Erg handig als iemand in de familie of vriendenkring geen gluten mag en je dit eenvoudig duidelijk wilt maken.

 

 

 

Keuringsdienst van Waarde – aflevering ‘Gluten’ van 2 april 2015

De Keuringsdienst van Waarde op NPO3 heeft een aflevering volledig aan gluten gewijd. Er wordt uitgelegd wat gluten nou eigenlijk zijn. Bijna iedereen eet het, maar bijna niemand weet wat het is en dat het zelfs schadelijk is voor sommige mensen. De KVW ging opzoek naar dit onzichtbare gevaar wat in veel producten zit.

 

 

 

School TV – aflevering ‘Wat is gluten?’ van 24 augustus 2015

School TV besteedt een hele aflevering aan wat gluten is en wat gluten in onze voeding doet. Ook bespreken zij dat er mensen zijn die geen gluten kunnen verdragen en dan een speciaal glutenvrij dieet moeten volgen. Uiteraard is deze video erg geschikt voor kids!

 

 

 

Appie Today ‘Hoe zit dat met…?’ – aflevering #7 ‘Glutenintolerantie’ van 25 april 2017

Dit is niet op televisie uitgezonden, maar het is een video van Appie Today, te zien op Youtube. In deze aflevering gaat reporter Lize samen met Carlijn Bröring van Foodless op onderzoek naar de kennis over glutenvrij eten van klanten in de Albert Heijn.

 

 

 

Tijd voor Max – aflevering ‘Allergieën’ van 25 maart 2009

In deze aflevering komen verschillende onderwerpen voorbij. Vanaf 22:20 minuten worden allergieën besproken. Een coeliakiepatiënt is aan het woord. Zij vertelt over wat er gebeurt als ze gluten binnenkrijgt. Het is interessant om de ervaring van anderen te horen.

 

 

Meer video’s gespot over glutenintolerantie en coeliakie?

We horen graag je tips! Waar heb jij veel informatie vandaan gehaald en was dit ook door video? Heeft video een toegevoegde waarde voor jou boven tekst geschreven over glutenintolerantie? We horen het graag! Laat een reactie achter onder dit bericht.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter