• Lorem ipsum

Glutenvrij op vakantie: waar moet ik aan denken?

1 Aug 2016
door Kim Krewinkel

Praktische tips voor een glutenvrije vakantie 


Tip 1: Glutenvrije vertalingen voor in het restaurant

Zorg dat je duidelijk kunt maken dat je geen gluten binnen mag krijgen… Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven. Zoek op hoe je in de lokale taal zegt dat je glutenvrij eet en welke granen je dus niet mag eten. Schrijf dit op kaartjes, die je handig in je portemonnee bewaart. Via de blog van foodless.nl vonden wij ook gluten free travel cards, gemaakt door Celiactravel, die zeer duidelijk vertellen dat je coeliakie hebt. Of je nu glutenvrij op vakantie naar Turkije gaat of naar Italië, de gluten free travel cards zijn er in vele talen waardoor wij hopen dat ook de taal van jouw vakantiebestemming er bij staat! Wil je van te voren al zeker weten of restaurants bij jou in de buurt rekening houden met allergieën? Ga dan googlen! Zoek op welke restaurants in jouw buurt zitten en kijk op hun site of je daar terecht kunt. Neem desnoods van te voren contact op met het desbetreffende restaurant.Tip 2: Laad je koffer maar vol!

Ga je op vakantie naar de camping of naar een appartement? Dan kun je zelf koken waardoor je meer controle hebt over wat je eet. Veel mensen nemen dan ook een voorraad met glutenvrij eten mee vanuit Nederland. Vooral voor het ontbijt is het handig om standaard je lievelingsportie bij de hand te hebben. Je besteed toch liever tijd aan het zwembad dan in lokale winkels op zoek naar iets zonder gluten… Een pak crackers en cruesli past makkelijk in je koffer. Wij raden aan harde verpakkingen mee te nemen. Vooral als je op vliegvakantie gaat. Je wilt liever niet je koffer open maken en je geplette glutenvrije muffins onder in je koffer terug vinden. Wij hebben een top 5 van producten die in de zomer het meest bij ons besteld worden door glutenvrije vakantiegangers. Deze top 5 is:


Denk bij het aanschaffen van vakantieproducten aan producten met lange houdbaarheidsdata en een stevige verpakking, zodat deze tegen een stootje kunnen!Tip 3: Ga op je gevoel af! 

Die vertalingen en eigen voedsel is natuurlijk slim, maar blijf goed opletten. Heb je het gevoel dat de serveerster je niet snapt? Vraag dan of je de kok mag spreken of ga eventueel weg. Volg je gevoel en neem geen risico. Niks is zo vervelend als ziek worden op vakantie… Het kan vermoeiend zijn om telkens opnieuw over je dieet te moeten beginnen, maar ga voor je eigen veiligheid. Met veel fruit, groenten, vlees en vis kan het over het algemeen niet fout gaan. Let goed op met sausjes en laat vooral je vakantie niet verpesten!


Glutenvrijemarkt vlogt: Glutenvrij op vakantie 

Bekijk ook op Glutenvrijemarkt Vlogt, de voorbereidingen die Benita treft voor haar vakantie naar Frankrijk. Klik hier om de video te bekijken. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter