• Lorem ipsum

Glutenvrij op wintersport: 5 tips!

17 Jan 2017
door Marieke de Groot

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Ga surfen! Duik het internet op voordat je je bestemming boekt. Zoek naar restaurants in de buurt van je bestemming die glutenvrij eten aanbieden. Stel vervolgens je vragen per mail. Je wilt bijvoorbeeld weten of zij glutenarm of daadwerkelijk 100% glutenvrije gerechten aanbieden. Voldoen ze aan de Europese richtlijnen? Mensen met coeliakie kunnen zelfs erg ziek worden van sporen van gluten in hun maaltijd. Kruisbesmetting kan in een keuken gemakkelijk plaatsvinden. Restaurants moeten er dus voor zorgen dat zij glutenvrij eten apart bewaren en bereiden van de rest van het voedsel in de keuken. Wanneer je positief antwoord hebt gekregen op jouw vragen kun je de mail uitprinten en met je meenemen. Bij aankomst in het restaurant laat je deze e-mail zien aan de bedrijfsleider of kok. Op deze manier ontstaan er geen misverstanden.

 


Tip 2: Glutenvrije accommodaties voor wintersport

De website Wintertrex.nl heeft voor jou een lijst met wintersport accommodaties die rekening houden met de specifieke behoeften van mensen met coeliakie. Superhandig! Ook is het op sommige plekken mogelijk vegetarisch of lactosevrij te eten.

 

 

 


Tip 3: Glutenvrij met het vliegtuig

Vertrek je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming? Goed nieuws! Wanneer je een medische verklaring van je huisarts hebt, kun je vaak extra bagage meenemen in het vliegtuig. Bij Transavia mag je bijvoorbeeld een extra koffer van maximaal 15 kilo als ruimbagage meenemen. Informeer bij je vliegmaatschappij naar de mogelijkheden. Ideaal als je zelf wilt koken op je vakantie. Neem brood, pasta en snacks mee. Zo hoef je niet naar winkels met glutenvrije producten te zoeken tijdens je vakantie. Scheelt een hoop tijd en frustratie!

 


Tip 4: Glutenvrije tussendoortjes

Als je op wintersport bent verbruik je veel energie. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je met regelmaat iets blijft eten. Voor iemand met glutensensitiviteit of glutenintolerantie betekent dit dat je goed voorbereid moet zijn. Je moet je eigen snacks bij de hand hebben. In onze webwinkel hebben wij natuurlijke repen die je een energieboost geven of repen met extra proteïne. Bekijk bijvoorbeeld de repen van Trek, Norman's of Nakd eens. Ook Oskri heeft een ruime verzameling!

 


Tip 5: Glutenvrije wintersportvakantie met Coeliactive

Ken je Coeliactive al? Deze vereniging richt zich op jongeren tussen de 16 en 26 jaar met coeliakie. Zij houdt je op de hoogte van nieuws uit de glutenvrije wereld, maar organiseert ook leuke activiteiten voor jongeren. Zo is er deze winter een wintersportreis! Houd Coeliactive dus in de gaten, wie weet ga je volgend jaar wel mee op glutenvrije wintersport!

 

 

Heb jij zelf nog tips?

Heb jij zelf nog goede tips of ervaringen die andere lezers kunnen helpen bij hun wintersportvakantie? Samen weten we meer, dus laat een reactie achter onder dit blogartikel. Wil je op de hoogte blijven van alle onze tips over glutenvrij eten? Houd onze blog in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan de website.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter