• Lorem ipsum

Glutenvrij restaurant in Enkhuizen nodig?

19 Mar 2019
door Didi de Koning

 

De zomer is weer op komst. Dat betekent ook dat de tijd van het jaar is aangebroken waarbij er allerlei leuke terrasjes in leuke steden en dorpen opgezocht worden. Heerlijk natuurlijk, zo’n zorgeloos dagje erop uit. Alleen wanneer je coeliakie hebt, wil je natuurlijk wel dat wanneer je eten bestelt, dit glutenvrij is.

Daarom wordt in dit artikel besproken waar je allemaal glutenvrij kan eten in Enkhuizen. Een stad met niet alleen leuke eetgelegenheden, maar ook een stad met een historie waar leuke activiteiten te beleven zijn. Perfect voor als je er een dagje op uit wilt gaan met dit stralende weer.5 x glutenvrije restaurants in Enkhuizen

Op zoek naar een glutenvrij restaurant in Enkhuizen? Hieronder zijn een aantal restaurants voor jou uitgelicht waar je glutenvrij kunt eten.

 

 • Diner café Retro: Dit retro diner café ligt aan de oude haven in Enkhuizen. Ze verkopen niet alleen pannenkoeken, maar ook andere glutenvrije gerechten. Zoals huisgemaakte friet, een heerlijke salade of visje. Had je met bijvoorbeeld je gezin naar een pannenkoekenhuis gewild? Dan kan dit gewoon en heb jij alsnog een glutenvrij bordje met eten. 

 

 • Hoofdgerecht á la carte bij Dinnercafé Retro in Enkhuizen! - WF Deals

 

 

 • Onder de Wester: met een prachtige vestiging in een historisch rijksmonument heeft Onder de Wester niet alleen een groot aanbod aan glutenvrije gerechten op de kaart, maar zelfs glutenvrije tapas. Ook wordt er in dit restaurant goed aangegeven welke gerechten ook vegetarisch en lactosevrij zijn.

 

 • Restaurant Onder de Wester Enkhuizen (alle info) | WijnSpijs

 

 • Van Bleiswijk: het klassiek ingerichte restaurant Van Bleiswijk heeft meerdere authentieke ruimtes waarin je kunt dineren. In dit restaurant kun je terecht voor een kopje koffie of een borrelhapje met een lekker wijntje. Met een ruime gezellige kinderspeelhoek is dit restaurant ook met kinderen heel geschikt.

 

 • VAN BLEISWIJK, Enkhuizen - Restaurantbeoordelingen - Tripadvisor

 

 

 • Dikke Mik: in 2016 is dit eetcafé uitgeroepen tot de horecazaak met het beste terras van de regio Noord-Holland, en dat is natuurlijk niets voor niets zo. Je kan namelijk bij eetcafé Dikke Mik heerlijk zitten op het terras op een zomerse dag. Of dit nou alleen is voor de vrijmibo of om lekker te dineren, bij Dikke Mik zit je goed.

 

 • LED-Verlichting BAR Restaurant Dikke Mik Enkhuizen | Koster-AVL.nl

 

 

 • McDonalds: Vanaf juni 2015 biedt McDonald's de klassieke hamburger, de cheeseburger en de quarter pounder glutenvrij aan. De hele burger is gecertificeerd glutenvrij met het Horeca Alliantie Certificaat. Gelukkig zijn niet alleen deze hamburger glutenvrij, maar ook een aantal andere heerlijke producten! Bijvoorbeeld:

 

 • FRIET
  Franse frietjes
  Boerenfriet
  Friet van zoete aardappel

 

 • SALADES
  Side salad
  Caesar salad
  Vinaigrette dressing

 

 • KOUDE & WARME DRANKEN
  Koffie
  Espresso
  Cappuccino
  Latte
  Warme chocolademelk
  Milkshake aardbei/banaan/vanille en chocolade

 

 • DESSERTS
  McSundae smaken aardbei, karamel en chocolade
  Snoeptomaatjes
  Vers fruit
  McFlurry zonder topping (of de m&ms als je niet tegen kruisbesmetting kan)

 

 • MCDONALD'S , Enkhuizen - Restaurantbeoordelingen - Tripadvisor

 

 

Wat te doen in Enkhuizen

Wil je een leuk middagje doorbrengen in Enkhuizen? Dat kan! Er is namelijk genoeg te beleven in deze bijzondere stad met een prachtige historie. Om het je wat makkelijker te maken hebben we hier al een aantal dingen die je kan doen in Enkhuizen op een rijtje gezet.

 

 • Maak een stadswandeling
  Maak een stadswandeling door het prachtige Enkhuizen. Je kan bijvoorbeeld een stadswandeling maken door middel van een gids. Ook bestaat er een Stadswandeling Enkhuizen boekje dat je alle mooie plekken van Enkhuizen kan laten zien.

 • Maak een rondvaart
  Is een stadswandeling niets voor jou? Je kunt uiteraard ook een rondvaart maken door de prachtige grachten. Je kunt zelf een bootje huren maar natuurlijk is het ook mogelijk om met een rondvaart, onder leiding van een gids, te varen door de wateren van Enkhuizen.

 • Bezoek de stadsgevangenis
  Midden in het centrum van Enkhuizen bevindt zich de oude stadsgevangenis. De cellen in deze stadsgevangenis zijn nog vrijwel intact, net als de martelwerktuigen die je laten herinneren aan het wrede lot van de gevangenen.

 • Bezoek het Zuiderzeemuseum
  Leer de historie van Enkhuizen kennen door een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum. In het Zuiderzeemuseum zijn steeds verschillende tentoonstellingen die je allemaal een stukje historie laten zien uit het oude leven aan de Zuiderzee in de tijd voor de Afsluitdijk. Na de komst van de Afsluitdijk was de Zuiderzee geen zee meer, maar het IJsselmeer zoals we dat nu kennen.Meer activiteiten in Enkhuizen

Zit hier geen activiteit voor jou tussen? Neem dan eens een kijkje op de site van de gemeente Enkhuizen voor meer activiteiten in Enkhuizen.

 

Mocht je nog andere tips hebben voor Enkhuizen, laat het ons dan vooral weten door een reactie achter te laten onder deze blogpost!

Bron: De blog van Annemiek Nauta

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter