• Lorem ipsum

Glutenvrij eten in Leiden

26 Oct 2021
door Floor, Kelly de Lange en Lieke Dijkstra - van Leeuwen

Kom jij regelmatig in de sleutelstad Leiden? Na een dagje shoppen heb je natuurlijk zin om ergens lekker te lunchen of te dineren. Wij zijn opzoek gegaan naar eetgelegenheden waar glutenvrije maaltijden worden aangeboden. Zo kan ook jij genieten van Leiden zonder dat je een kleffe glutenvrije boterham hoeft mee te zuilen!

Very Italian Pizza

Bij Very Italian Pizza kan je heerlijk en gezellig eten, het is betaalbaar en reserveren hoeft pas vanaf 8 personen. Met de lange openingstijden van 12:00 's middags tot 22:00 's avonds kun je er bijna de hele dag genieten. Je kunt hier ook terecht met groepen. Met een heerlijk verwarmd terras is Very Italian Pizza niet te weerstaan! Geef tijdens het reserveren of het bestellen aan dat je glutenvrij bent zodat ze er rekening mee kunnen houden. Bekijk hier het uitgebreide menukaart.

Dende

Sfeervol genieten van Leiden en lekker eten? Dat kan bij Dende. Dende is gevestigd aan de Nieuwe Rijn in hartje Leiden. Hier houden ze van lekker eten en van gezellig borrelen. Samen genieten van mooie gerechten, dranken en een gezellige avond!

In de menukaart staat niet altijd duidelijk aangegeven wat glutenvrij is maar als je aangeeft glutenvrij te zijn, worden er aanpassingen gemaakt zodat jij een heerlijke lunch kan eten op glutenvrij brood! Als je kiest voor een gezellig diner kan er met overleg veel geregeld worden. Wij hebben ervaren dat ze hier heel flexibel in zijn! Bekijk hier de menukaart.

 

Pannenkoekenhuis de Schaapsbel

Bij Pannenkoekenhuis de Schaapsbel in Leiden is glutenvrij eten geen enkel probleem. Ze hebben hier al meer dan 15 jaar lang ervaring in! Door deze ervaring is het gelukt om een glutenvrije pannenkoek te serveren die net zo lekker smaakt als de pannenkoek mét gluten. Voor de glutenvrije pannenkoeken gebruiken zij 1 grote pan van 38 cm die alleen voor glutenvrije pannenkoeken gebruikt wordt. Het restaurant zit sinds 1986 gelegen in de historische binnenstad van Leiden, direct aan de Beestenmarkt. Klik hier voor de menukaart.

 

Restorante Pizzeria Karalis

Bij Pizzeria Karalis kan je heerlijk én betaalbaar eten. Er hangt een heel gezellige sfeer waardoor je zowel met familie en vrienden terecht kunt maar ook voor een romantisch diner voor twee. Bij Ristorante Pizzeria Karalis kun je altijd genieten van glutenvrije pasta’s en salades, meer mogelijkheden kun je navragen bij de ober. Klik hier voor de menukaart.

 

La Cubanita

Bij La Cubanita kun je onbeperkt genieten van tapas! Een heel leuk concept waar je elke ronde weer nieuwe kleine hapjes kunt bestellen. Heel handig is dat La Cubanita op hun website bij de menukaart ook een allergenenwijzer heeft staan. Zo kun je zelf aanvinken welke allergie/intolerantie je hebt. Zo is er een duidelijk overzicht wat je wel en niet kan eten. Klik hier voor de menukaart. 

 

Grand Café ‘De Vriend’

Dit cafe is gelegen in een prachtig monumentaal pand aan de singel. Het is zelfs met boot goed bereikbaar. De keuken maakt van elk gerecht wel iets bijzonders en werkt altijd met verse producten. Vraag bij het reserveren even naar de mogelijkheden die er op dat moment zijn voor glutenvrij eten, de menu kaart wordt namelijk elk seizoen aangepast. Klik hier voor de menukaart.

 

 

Proeflokaal Bregje

Bij Proeflokaal Bregje hebben ze een online allergenenwijzer, super handig! Zo kun je meteen al kijken wat voor gerechten je daar kunt eten. Als je de allergenenwijzer voor gluten download zal het je wel opvallen dat het grootste gedeelte gluten bevat. Dat is wel jammer. Gelukkig zijn er voor de lunch en diner wel genoeg opties om uit te kiezen! Klik hier voor de menukaart.

 

Gallerie en Grancafe de Leidse Lente

Bij de Leidse Lente heb je naast een creatieve en gezellige huiskamer waar je uitgebreid kan borrelen en eten ook een heleboel ateliers waar kunstenaars bijzondere en mooie werken maken. Dit was namelijk vroeger een ambachtsschool. Tijdens de kunstroute kun je bij al deze ateliers rondkijken. Bij de Leidse Lente kan je ook buiten zitten aan hun terras. We raden aan om van te voren te bellen zodat zij rekening kunnen houden met een glutenvrij dieet. Klik hier voor de menukaart.

 

Hotspot Central

Bij Hotspot Central kan je genieten van de heerlijke Chinese keuken. De locatie is ideaal als je ver weg woont omdat het in de buurt is van Leiden Centraal Station. De eigenaar van dit restaurant heeft een familielid met coeliakie waardoor zij veel gerechten glutenvrij kunnen maken, als dat niet al zo is! Ook serveren ze sojasaus glutenvrij en kun je genieten van een lekker glutenvrij biertje. Klik hier voor de menukaart.

 

Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft 3 verschillende vestigingen in Leiden waar zij verschillende ontbijt- & lunchgerechten verzorgen. Bij het kiezen van een bagel is er altijd een optie voor een glutenvrije bagel. Zo kun je optimaal genieten van alle toppings op deze glutenvrije bagels! Ook hebben ze verschillende ontbijt- en brunchmenu’s en diverse dranken! Een echte aanrader dus! Klik hier voor de menukaart.

 

Karels Bio Friet

Heerlijke glutenvrije èn biologische friet vindt je bij Karels Bio Friet! Glutenvrije producten zoals brood en snacks worden bij Zaailing webwinkels gehaald. Als je een echte festivalganger bent, zal je Karels Bio Friet wellicht al weleens gezien hebben. Ze staan namelijk vaak bij festivals. Friet en snacks worden altijd apart van elkaar gebakken om te garanderen dat de friet altijd glutenvrij is. Klik hier voor meer.

 

Better Bagels

Als je op de site komt van BetterBagels zie je bovenaan een kopje staan met ‘Gluten Free’. Hier vindt je 8 verschillende smaken glutenvrije bagels. Ook kan je deze bagels in bulk bestellen. Het enigste nadeel: Je kan hier niet langs gaan om gezellig te eten, je kunt de bagels alleen afhalen. Maar dat is zeker een goede optie op een regenachtige dag! Klik hier voor de glutenvrije bagels.

 

Easie

Ook bij Easie kan je verschillende glutenvrije gerechten afhalen of bestellen. Op de site van Easie kun je aanvinken bij allergenen dat je glutenvrij bent. Zo komen er opties naar voren die jij kan kiezen. Gerechten met gluten wordt duidelijk onderstreept. Er valt niet te missen welke opties geschikt zijn voor jou! Er zijn verschillende opties van Wok gerechten tot PokeBowls en nog veel meer! Klik hier voor de NutriCheck.

 

We hopen op deze manier het weer een stukje gemakkelijker gemaakt te hebben om een dagje erop uit te gaan in hartje Leiden! Hoe was jouw glutenvrije ervaring bij deze cafes/ restaurants? Of heb jij een ander plekje ontdekt? Laat het ons weten!

Reacties
Laura
10 Apr 2022
Ik heb nu al 2x bij Dende klachten gekregen, dus oppassen als je hier gaat eten!
Rong Hua Ching
6 Nov 2021
In ons dranken assortiment nu ook glutenvrij bier. (Hotspot Central Leiden)
Eva
29 Oct 2021
Hoi Sarie,
Bedankt voor je reactie.

Ik ben zelf helaas in Leiden nog geen restaurantjes tegengekomen waar ze ook glutenvrij bier hebben. Hopelijk komt hier snel verandering in!

Mocht jij zelf iets tegenkomen, dan horen wij het natuurlijk graag!
Sarie van Utrecht Gluten Free
28 Oct 2021
Hebben jullie ook tips mbt glutenvrij bier? :)
Laat een reactie achter