• Lorem ipsum

Glutenvrij Sint Maarten vieren doe je met deze tips

9 Nov 2017
door Marieke de Groot

 

Tips voor een glutenvrije Sint Maarten

 

  1. Een tip van de Nederlandse Coeliakie Vereniging: leg je kind van te voren uit dat hij of zij ziek kan worden van het snoepen van het uitgedeelde snoepgoed.

  2. Geef je kindje glutenvrij lekkers mee wat onderweg wel gegeten kan worden. Een lijstje met geschikte uitdeelsnoepjes vind je verderop in dit artikel!

  3. Bewaar de verzamelde snoepjes in een aparte tas, bijvoorbeeld een rugzak, zodat deze niet vermengd kunnen raken met de glutenvrije snoepjes die van huis uit zijn meegenomen.

  4. Laat je kind zoveel mogelijk verpakt snoep uit kiezen. Hiervan kan je op een later moment nagaan of het glutenvrij is of niet, tipt de Nederlandse Coeliakie Vereniging. 

  5. Niet-verpakt snoep kun je het beste weggooien of door iemand anders laten opeten, geeft Glutenvrije Mama aan. Het kan namelijk zijn dat iemand het snoep heeft aangeraakt met 'besmette' vingers of dat het snoep tegen glutenbevattend snoep heeft aangelegen.

  6. Vaak zijn buren, andere mensen in de straat en vrienden zeker bereid om jouw kids iets glutenvrij te geven, maar weten ze vaak niet wat te doen. Breng hen van te voren glutenvrij verpakt snoep, zodat ze iets klaar hebben liggen. Zorg wel dat het verpakt is, zodat er geen kruisbesmetting plaatsvindt. Je kunt de snoepjes natuurlijk gewoon bij je buren in de brievenbus doen.

  7. Volgens Miss Glutenvrij deelde Mirjam van ikbenglutenvrij.nl ook een goede tip: dat Sint Maarten voor kinderen wél de ultieme manier is om te leren wat ze wel en niet mogen eten. Leuk is het niet. Het is confronterend, maar ook reuze belangrijk. Proberen het in te kaderen als een goed leermoment met glutenvrije snoepjes achteraf en er een positieve draai aan te geven, dat maakt het een stuk leuker!

 

 

Snoepgoed geschikt voor Sint Maarten

Vooral uitdeelverpakkingen en portieverpakkingen zijn natuurlijk ideaal voor Sint Maarten, omdat hiermee de kans op kruisbesmetting vrijwel nihil is. Een mooie bijkomstigheid van verpakt snoep is dat je het kunt bewaren voor andere snoepmomenten.

 

Niet alles hoeft natuurlijk gelijk op te gaan tijdens Sint Maarten zelf!

 

 

 

Probeer eens wat lekkers uit het volgende lijstje

 

En dit is nog lang niet alles! Op Glutenvrijemarkt.com vind je nog veel meer producten die geschikt zijn voor een glutenvrije Sint Maarten. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een geslaagde glutenvrije Sint Maarten te vieren. Veel plezier gewenst!Heb jij goede tips? Geef deze aan ons door!

Wij zijn altijd reuze benieuwd naar tips en tricks van iedereen die dagelijks met coeliakie te maken heeft. Heb jij dus nog een tip of suggestie die je graag wilt delen? Schroom niet om een reactie achter te laten onder deze post. We horen graag van je!

Reacties
Marieke de Groot
14 Nov 2018
Hoi Mirjam! Het is aangepast, dank je voor de tip!
Mirjam Holleman
13 Nov 2018
Wat leuk dat jullie mijn site ook noemen! Ik zou het wel fijn vinden als de juiste link wordt gebruikt ;-)
https://ikbenglutenvrij.nl/sint-maarten/
Groetjes, Mirjam
Laat een reactie achter