27 Dec 2017

Glutenvrij uit eten in Alkmaar

Alkmaar is een historische stad die bekendstaat als de "kaasstad". Van begin april tot eind september wordt er wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. Een leuke stad voor een dagje weg! Wij zijn daarom op zoek gegaan naar restaurants waar je lekker glutenvrij kunt eten.
 • Grand café en restaurant Granada is een gezellig mediterraan restaurant gelegen aan het kerkplein naast de Grote Kerk van Alkmaar. Zij zijn flexibel wat betreft allergieën en intoleranties. Even melden bij de bediening en dan kunnen zij jou helpen met het maken van een keuze.

 • Bij Indonesisch restaurant Deli kun je genieten van heerlijke rijsttafels. Met een glutenintolerantie houden zij rekening en dat is terug te zien op de menukaart. Zij gaan zeer zorgvuldig om met allergieën en intoleranties, maar kruisbesmetting is helaas nooit helemaal uit te sluiten. Voor meer informatie over de glutenvrije gerechten kun je terecht bij een van de medewerkers van Deli.

 • Bij Mama Peppino kun je genieten van de echte Italiaanse keuken. 's Ochtends worden de boodschappen gedaan om 's avonds alles vers te bereiden. De dochter van de eigenaar heeft coeliakie dus je kan hier met een gerust hart glutenvrij eten. Wel graag minimaal twee dagen van te voren reserveren.

 • Bij Saladebar Oogst kun je veel verschillende dingen eten, van wraps tot soepen. Zij staan natuurlijk vooral bekend om hun salades. Je kunt er zelfs je eigen salade volledig samenstellen. Hier kun je terecht voor een heerlijke lunch of een vroege avondmaaltijd.

 • Bij Restaurant Abby's kun je gezellig eten in hun stijlvol ingerichte restaurant. Ze hebben een á la carte menu met zorgvuldig uitgekozen wijnen. Je kunt er terecht voor zowel koffie als thee, lunch en diner, maar ook voor high tea en high wine. Reserveer hier minimaal 2 dagen van tevoren en geef bij je reservering aan dat je glutenvrij eet, dan kunnen ze hier rekening mee houden.

 • Bij restaurant Elhorst kun je terecht voor onder andere lunch, high tea en diner. Een warme, huiselijke plek om te genieten van een koffie, thee of wat te eten. Glutenvrij eten is hier geen probleem!

 • Bij Monkey Town in Alkmaar is perfect voor een dagje uit met kinderen. Monkey Town heeft glutenvrij eten, dus je hoeft niet zelf eten mee te nemen.

 • De Ritsz brasserie is een heel gezellige plek met heerlijke maaltijden. Zij hebben veel vlees- en visgerechten. Glutenvrij eten is hier geen probleem; geef het even aan bij de bediening en dan helpen zij je bij het maken van een keuze.

 • Bij Echt in Alkmaar kun je heerlijk koffie drinken, lunchen en ontbijten. Zij gaan op een verantwoorde manier om met eten en drinken: de producten zijn vers, zonder overbodige toevoegingen en vaak huisgemaakt. Ook gaan zij graag mee met de seizoenen wat betreft koken en werken ze veel met biologische ingrediënten.

 • Bij Soepp Alkmaar kun je heel gezellig en lekker lunchen. Alles is er biologisch en vers bereid en er zijn verschillende glutenvrije en veganistische opties. Zo kan iedereen hier lekker eten! Soepp verzorgt ook catering.

 • Fellini is gevestigd op het kerkplein in Alkmaar. Fellini is een leuk en gezellig Italiaans restaurant. Bij Fellini is er een mogelijkheid tot lunch, diner en snacks. Je kunt er glutenvrije pizza’s en pasta’s krijgen, dus er is genoeg om uit te kiezen.

 • Mei Mie is een afhaalchinees op de stationsweg van Alkmaar. Mei Mie heeft een aparte allergenenkaart waar je makkelijk uit kunt kiezen. Er is genoeg glutenvrije keuze dus je kunt heerlijk onbezorgd Chinees eten.

 • Bij Bagels & Beans kun je lekker glutenvrij lunchen. Zij gebruiken altijd een schone broodplank en een schoon mes voor het bereiden van glutenvrije bagels. Helaas kunnen zijn kruisbesmetting nooit tegengaan.

 


Aanvullingen?

Weet jij nog restaurants in Alkmaar die wij niet genoemd hebben in onze lijst? Mail ze dan naar [email protected]

Reacties
Beste Geert,
Bedankt voor je reactie.
Ik heb zelf ook even contact gehad met de eetgelegenheid in kwestie en je hebt helemaal gelijk. Ze hebben glutenvrije opties, maar bakken alles in dezelfde pannen (zoals je al aangaf). Ik heb dit restaurant van de lijst gehaald.
Eva - 23 Jul 2020 - 11:47
Suzette crêperie bar is absoluut niet glutenvrij. bakken alles in de zelfde pannen en dus niet glutenvrij.
Geert Hofman - 14 Jul 2020 - 13:40
Laat een reactie achter