• Lorem ipsum

Glutenvrije borrelhapjes maken

8 Aug 2019
door Jop van der Meij

Glutenvrije borrelhapjes

Kaasblokjes en plakjes worst

Er is niets mis met het oer-Hollandse plankje met blokjes kaas en wat (droge) worst en ham erop. Dit is gewoon glutenvrij en super simpel!

Gevulde eieren

Een andere klassieker. Kook enkele eieren hard en schil ze. Snijd ze doormidden en lepel het eigeel eruit. Doe dit in een mengkom en voeg er naar eigen smaak wat mayonaise, kerrie, peper en zout aan toe. Je kunt ook experimenteren met het toevoegen van mosterd en andere kruiden.

Schep het mengsel vervolgens terug in de eieren en klaar ben je! Voor de bonuspunten kun je er wat vers gehakte peterselie overheen strooien, zodat het er nog wat eleganter uitziet.

Galiameloen met (parma)ham

Wil je een ietwat gezonder borrelhapje? Neem dan een galiameloen en snijd deze in stukjes of parten. Omwikkel ze met parmaham, serranoham of andere ham naar keuze en smullen maar!

Het Caprese stokje/‘Italiaanse stokje’

Een ander gezond borrelhapje is wat men het Caprese stokje, of ook wel het ‘Italiaanse stokje’ noemt. Prik een cherrytomaatje, een blaadje basilicum en een blokje mozzarella op een satéprikker. E pronto! Heel simpel de ervaring van een insalata caprese op een klein stokje!

Glutenvrije wraps zalm-geitenkaas óf avocado-kip

Vind je het geen probleem om de handen iets meer uit de mouwen te steken? Ga dan aan de slag met glutenvrije wraps, bijvoorbeeld van Schär of Nutrifree. Bak ze even kort in een koekenpan zodat ze wat soepeler zijn om op te rollen en ga dan aan de slag met de volgende twee ‘vullingen’:

Zalm-geitenkaas

Besmeer de wraps met geiten- of kruidenkaas en bekleed ze vervolgens met plakjes gerookte zalm. Rol de wraps vervolgens strak op. Als je ze later wilt serveren, rol ze dan ook op in keuken- of aluminiumfolie. Wanneer je de wraps serveert, snijd je ze even snel in hapklare rolletjes en dan ben je klaar!

Avocado-kip

Neem een (halve) avocado en prak deze fijn in een mengschotel. Voeg er één of twee eetlepels crème fraîche aan toe en breng het mengsel op smaak met chilipoeder/knoflookpoeder, peper, zout en/of eventuele andere kruiden. Bekleed de wraps met plakjes gerookte kipfilet en ijsbergsla en rol ze strak op. Net als bij de zalm-geitenkaaswraps kun je ervoor kiezen ze meteen of later te serveren. Als je ze later serveert, kun je wat druppels citroensap door het avocado-mengsel doen. Dit zorgt ervoor dat de avocado minder snel bruin wordt.

Stokbroodje erbij

Wil je een stokbroodje serveren bij je glutenvrije borrelhapjes? Dan is dat uiteraard geen probleem, zolang het maar een glutenvrij stokbrood is. Deze kun je vervolgens veilig serveren met verscheidene kaasjes, een zelfgemaakte eiersalade of andere dips waarvan je zeker weet dat ze glutenvrij zijn.

Zelf bakken voor bij de borrel?

Kijk dan naar dit recept voor glutenvrije stokbrood, of anders dit recept, waarin we uitleggen hoe je geroosterd knoflookbrood maakt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter