• Lorem ipsum

Glutenvrije eivervanger voor zowel hartige als zoete gerechten

18 Apr 2018
door Lotte Damen

Nieuw in het assortiment

Zo is er de Vegan Easy Egg, een glutenvrij product op basis van kikkererwtenmeel en maïsmeel waarmee een recept van scrambled eggs of een omelet makkelijk nagebootst kan worden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is 50 gram Easy Egg mengen met 240 milliliter water en 2,5 theelepel olie. Dit mengsel kun je vervolgens samenvoegen met bijvoorbeeld groenten en verse kruiden om dit vervolgens te bakken als een omelet. Daarnaast is het product ook te gebruiken in andere hartige gerechten zoals een quiche. Vegan Easy Egg is, naast een bron van eiwitten, ook nog eens arm aan verzadigd vet en vezelrijk.

 

Vegan Easy Egg heeft ook nog eens de FreeFrom Food Award van 2018 gewonnen in London. De jury vondt het een fantastisch product wat erg innovatief is. Ze konden bijna niet geloven dat je met dit product een omelet kunt bakken zonder eieren te gebruiken. Ook waren ze verbaasd over het hoge eiwitgehalte in Organ Easy Egg. Dit maakt het product een perfecte vervanger voor dierlijke eieren en is daarmee een perfect alternatief voor veganisten, die normaal maar moeilijk aan hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit komen. Lees meer over dit product op de website van Orgran. 

 


Voor de zoetekauws

Houd je van bakken en zoetigheid, dan is de Egg replacer een mooi product! In bijvoorbeeld chocoladetaarten is ei een belangrijk ingrediënt voor het smeuïg worden en het rijzen van de cake. In plaats van het gebruik van 1 ei, meng je nu 1 theelepel Egg replacer met 2 eetlepels water. Denk bijvoorbeeld aan het maken van meringues!


De belangrijkste ingrediënten van deze eivervanger zijn aardappelzetmeel en tapiocazetmeel en de inhoud van een verpakking is goed voor het vervangen van zo’n 66 eieren. Beide producten zijn tevens sojavrij, cholesterolvrij en kosher. Voor alle producten van Orgran geldt dat deze glutenvrij, tarwevrij, eivrij, zuivelvrij, gistvrij en vegan zijn. 


Probeer het zelf en vervang in het recept van de glutenvrije chocolade taart de eieren door de Egg replacer. Genieten maar!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter