• Lorem ipsum

Glutenvrije high tea: 5 tips voor een geslaagde middag!

31 Mei 2017
door Rik Rodenburg

Tip 1: Kies je gelegenheid

Je wilt een high tea organiseren, maar bij welke gelegenheid past een high tea eigenlijk? Een high tea past eigenlijk overal wel bij. Je kan dit organiseren voor een verjaardag, babyshower, een vrijgezellenfeest, een feestdag (denk hierbij aan Pasen of Pinksteren) of gewoon een gezellige middag met vrienden of vriendinnen. Leuk is het om er een bepaald thema aan vast te plakken, zoals roze en blauwe hapjes tijdens de babyshower of fleurige hapjes tijdens de lente. 

 


Tip 2: Zorg voor thee, veel thee

Een high tea zonder thee is natuurlijk geen high tea. Zorg dus voor veel theesoorten. Hoe leuk is het als je heel veel verschillende kleine theepotjes op tafel hebt staan? Dit brengt kleur en sfeer op je tafel. Met veel theesoorten op tafel zit er voor iedereen wel een favoriet tussen. Het is leuk om een kleine theeproeverij te houden. Wie weet vind je een nieuwe smaak die je helemaal geweldig vindt.


Een aantal glutenvrije & biologische theesoorten die wij in huis hebben zijn:


Wil je ons gehele thee assortiment bekijken, klik dan hier!

 


Tip 3: Kies je glutenvrije hapjes voor de high tea

Het is handig als je weet hoeveel mensen op je high tea komen. Aan de hand van dit aantal ga je je hapjes bepalen. Er is heel veel mogelijk op het gebied van glutenvrije hapjes. Het advies is om je hapjes 50/50 te maken: maak de ene helft zoet en de andere helft hartig. Het is leuk om stukjes vers fruit te mixen met je hapjes.


Maak heerlijke glutenvrije pizza broodjes van Schär broodmix B. Maak glutenvrije chocolade muffins van de muffinmix van het merk RUF of ga voor de chocolade muffinmix van Orgran. Ook verkrijgbaar van dit merk is de chocolade muffinmix met karamel. Deze muffinmixen zijn in 3 of 4 gemakkelijke stappen te maken. Heb je geen vormpjes voor muffins? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor je muffinbakvorm.

 


Tip 4: Laat iedereen wat meenemen

Heb je weinig tijd om zelf alle hapjes te maken? Maak afspraken met je high tea groepje. Laat iedereen zelf een lekkernij meenemen. Verdeel wie er zoet en hartige hapjes meeneemt. Laat mensen niet zeggen wat ze meenemen. Je hebt immers afgesproken of de persoon een hartig of zoet hapje meeneemt. Dit zorgt ervoor dat tot het laatste moment een verrassing blijft wat er op tafel komt. Proef van elkaars kookkunsten en complimenteer elkaar!

 


Tip 5: Wat doe je wanneer niet iedereen glutenvrij eet?

Wanneer je een high tea organiseert met vrienden of vriendinnen dan zal je vast en zeker tegen het probleem aanlopen dat niet iedereen glutenvrij eet. Hoe pak je dit aan?


Spreek met elkaar af dat iedereen toch glutenvrij eet. Zo ontdekt de rest hoe lekker glutenvrij kan zijn en zo voorkom je kruisbesmetting. Zo kan iedereen onbezorgd lekker smikkelen. Eet je toch gemixt? Gebruik aparte borden en bestek. Maak ook duidelijk dat degenen die gluten eten echt niet de messen mogen gebruiken waar jij je glutenvrije lekkernij mee snijdt. In dit geval adviseren wij om de niet glutenvrije hapjes aan de ene kant van de tafel te houden en de glutenvrije hapjes aan de andere kant van de tafel. Houd het thee platform in het midden van de tafel.

 


Glutenvrije hapjes vind je bij Glutenvrijemarkt.com

Ga met al deze tips aan de slag en organiseer je eigen high tea. Hier ben je aan het juiste adres voor al jouw heerlijke glutenvrije producten. Bekijk ons glutenvrije assortiment en bestel snel!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter