• Lorem ipsum

Glutenvrije high tea restaurants in Nederland: de ultieme lijst

5 Sep 2017
door Rik Rodenburg, Marieke de Groot & Lotte Damen

Glutenvrije high tea in Drenthe

Assen

 • Restaurant Touché serveert een klassieke high tea, een high tea van Touché en een high tea speciaal voor kinderen. Indien je op tijd overlegt met een van hun chefs, kan een glutenvrije en/of lactosevrije high tea geserveerd worden. 


Echten

 • Bij Teatime bevindt de tearoom zich in een sfeervolle authentieke villa in een karakteristiek Drents dorpje. De stijl van het interieur en de menukaart zijn zoveel mogelijk gebaseerd op originele Engelse voorbeelden. Glutenvrij, lactosevrij of andere dieetwensen zijn geen enkel probleem als je dit bij de reservering vermeldt.

 


Glutenvrije high tea in Friesland

Nijeholtpade

 • In de theetuin van Nijeholtpade worden al vijf jaar high teas geserveerd door Tjitske en Jacques Stallman. De persoonlijke service gecombineerd met etagères vol met heerlijke kleine taartjes en gebakjes zorgt voor een ultieme ervaring van twee tot drie uur. Als het zonnetje schijnt, kan er vanzelfsprekend in de tuin van de high tea genoten worden. Met plezier maken zij ook glutenvrije hapjes klaar. Omdat ze alles zelf bereiden, geldt er wel een toeslag van 5 euro per persoon. Het is nodig om tijdig te reserveren, steeds vaker zijn ze al volgeboekt.


Noordwolde

 • Bij de Buytenplaets is het zeker mogelijk om een glutenvrije high tea te houden. Echter vraagt dit restaurant een toeslag van €2,50 per persoon. Bellen voor een speciaal menu is ook een mogelijkheid. Het restaurant kijkt samen met jou naar de mogelijkheden om tot een geslaagd menu te komen. Je bent hier van maandag tot en met zondag vanaf 11:00 uur van harte welkom.

 


Glutenvrije high tea in Gelderland

Apeldoorn

 • Het Oude Kantongerecht is een super gezellige plek om ook met je intolerantie te kunnen genieten van een middagje theeleuten. Je geniet van zoete en hartige, koude en warme gerechtjes. Bij mooi weer kun je ook in de mooie tuin zitten. Reserveer wel van te voren, zodat je zeker weet dat er plek is en rekening gehouden wordt met allergiewensen.
 • Bij Het Apeldoorns Koffiehuys is net vernieuwd en heeft een super sfeervol interieur. Neem een kijkje op de site en aanschouw alle zelfgemaakte lekkernijen. Als je daar geen trek van krijgt! Een glutenvrije high tea reserveren, met onder andere glutenvrije broodjes en vers bereid gebak, is mogelijk. Belangrijk om te weten: op zondag zijn ze gesloten.


Doetinchem 

 • Eef's Brasserie is een heel gezellige lunchroom. Mensen met een gluten- of lactose-intolerantie kunnen ook hier heerlijk genieten van een high tea of lunch. Eef's Brasserie vindt het heel belangrijk om rekening te kunnen houden met dieetwensen en allergieën van gasten.


Nijmegen

 • In de Yoghurt Barn kun je terecht voor glutenarme hapjes. Dit houdt in dat producten van Yoghurt Barn van nature glutenvrij zijn maar wel uit dezelfde keuken komen als de glutenvolle producten. Dit restaurant staat bekend om haar yoghurt. Voor mensen die een lactose- of koemelkintolerantie hebben is er ook een alternatief. De yoghurt maken zij dan op basis van soja, amandel of kokos. Heb je verder nog andere dieetwensen, geef het dan door. Het personeel denkt graag met je mee. Het is mogelijk om gebak te bestellen dat glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers is. De brownies bevatten roomboter waardoor ze niet lactosevrij zijn. Geef bij je reservering je dieetwensen door. 
 • De Hemel in Nijmegen heeft als slogan 'de kracht van ambacht'. Je kunt hier genieten van een glutenvrije high tea, maar er wordt hier bier gebrouwen. Sporen van gluten zijn dus mogelijk. Wel wordt er met aparte snijdoppervlakten gewerkt om dit te voorkomen. Je kunt hier ook een zaaltje huren voor een privé-high tea!


Oosterwolde

 • Bij Theeschenkenrij Boerengoed ben je aan het goede adres voor een gezellige boer’n high tea. Lekker bijkletsen met een lekker warm kopje thee doe je in een nostalgische sfeer. Heb je een glutenintolerantie dan is dit geen probleem: de theeschenkerij zorgt dan voor een heerlijke glutenvrije high tea. Reserveer minimaal twee dagen van tevoren. Het personeel heeft dan genoeg tijd om aan jouw wensen te voldoen. Een high tea reserveren doe je in een groep van 2 tot en met 20 personen.


Vaassen

 • Bij Koffie & Theehuys De Korenmolen in Vaassen kun je genieten van een lekker glutenvrije high tea. Het menu vind je op de website en dat ziet er niet verkeerd uit! Reserveren doe je minimaal 12 uur van te voren, want alles wordt vers gemaakt. Op deze manier is er tijd om rekening te houden met de intolerantie. Je kan hier terecht vanaf 1 persoon tot en met 10 personen. 

 


Glutenvrije high tea in Groningen

Appingedam

 • Aan Tafel! Want bij deze lunchroom in het mooie dorpje Appingedam kun je een heerlijke glutenvrije high tea reserveren. En het fijne is: de prijs is hetzelfde als die van de reguliere high tea! Alles wordt zelfgemaakt, dus het is wel belangrijk om minimaal 3 dagen van tevoren te reserveren. 


Sellingen

 • Het Hof van Sellingen is als een stukje Engeland in Sellingen. Combineer een glutenvrije high tea met een wandeling of fietstocht door het mooie Westerwolde. Als je van tevoren reserveert en vermeldt dat je glutenvrij eet, wordt in overleg met de eigenaar een heerlijke glutenvrije high tea samengesteld. Inclusief onbeperkte verse koffie en thee!
 

 

Glutenvrije high tea in Limburg

Neeritter

 • Pure verwennerij bij Pastorieke, want je waant je tijdens de high tea even de koning van het Rijk. Allerlei hartige en zoete hapjes worden opgediend in een prachtige ruimte en in de zomer ook in de tuin. Met een glutenvrije high tea weten ze ook raad!


Roermond

 • Het Arresthuis biedt elke dag de mogelijkheid om tussen 12:30 en 14:30 te high tea'en. Er worden diverse luxe theesoorten en dagverse lekkernijen geserveerd. Glutenvrij eten is iets waar ze absoluut rekening mee kunnen houden, mits je dit bij de reservering duidelijk aangeeft!

 


Glutenvrije high tea in Noord-Brabant

Bergen op Zoom

 • Bij The Old Bakery is het zowel mogelijk om glutenvrij te high tea'en als glutenvrij te lunchen. De heerlijke geuren van huisgemaakte gebakjes en heerlijke koffie komen je al tegemoet als je binnen stapt. Je kunt hier al reserveren vanaf 2 personen en alle high teas die zij aanbieden, kunnen glutenvrij geserveerd worden!


Den Bosch

 • In de Yoghurt Barn kun je terecht voor glutenarme hapjes. Dit houdt in dat producten van Yoghurt Barn van nature glutenvrij zijn maar wel uit dezelfde keuken komen als de glutenvolle producten. Dit restaurant staat bekend om haar yoghurt. Voor mensen die een lactose- of koemelkintolerantie hebben is er ook een alternatief. De yoghurt maken zij dan op basis van soja, amandel of kokos. Heb je verder nog andere dieetwensen, geef dit dan door. Het personeel denkt graag met je mee. Het is mogelijk om gebak te bestellen dat glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers is. De brownies bevatten roomboter waardoor ze niet lactosevrij zijn. Geef bij je reservering je dieetwensen door. 

 • Pilkingsons is een leuke tea room in hartje Den Bosch. Je kunt hier ook terecht voor glutenvrije en lactosevrije high teas. Pilkingsons heeft een prachtige binnentuin waar je 's zomers heerlijk kunt genieten. Reserveren kan via de website en telefonisch.


Eindhoven

 • In de Yoghurt Barn kun je terecht voor glutenarme hapjes. Dit houdt in dat producten van Yoghurt Barn van nature glutenvrij zijn maar wel uit dezelfde keuken komen als de glutenvolle producten. Dit restaurant staat bekend om haar yoghurt. Voor mensen die een lactose- of koemelkintolerantie hebben is er ook een alternatief. De yoghurt maken zij dan op basis van soja, amandel of kokos. Heb je verder nog andere dieetwensen, geef dat dan door. Het personeel denkt graag met je mee. Het is mogelijk om gebak te bestellen dat glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers is. De brownies bevatten roomboter waardoor ze niet lactosevrij zijn. Geef bij je reservering je dieet wensen door. 

 • Lunchroom FiftyOne biedt verschillende high tea arrangementen aan, al vanaf twee personen. De producten worden iedere dag vers aangeleverd en je kunt kiezen uit verschillende theesmaken van Twinings thee. Het personeel houdt graag rekening met speciale dieetwensen. Even van tevoren reserveren! Let er wel op dat er een toeslag geldt van 3 euro per persoon.


Oijen

 • Geniet bij het sfeervolle Tea-Time van een high tea, een high tea lunch, een very special high tea of een afternoon tea. Meerdere opties dus! Daarnaast serveren zij Italiaanse en speciale thee per seizoen. Het is zelfs mogelijk om een volledige high tea voor thuis te bestellen. Omdat Tea-Time op gepaste wijze huisgemaakte producten wil aanbieden, is het nodig om op tijd te reserveren. Als je dan aangeeft glutenvrij te eten, is dit zo geregeld!

 

Oosterhout

 • Geniet van een heerlijke High-tea in Oosterhout bij Gasterij de Seterse Hoeve! Ga voor een standaard High Tea of voor de extra Deluxe. Vraag naar de glutenvrije mogelijkheden en het team staat compleet tot je beschikking. 


Uden 

 • Puur genieten doe je bij Pure Uden. Alles is vers gemaakt en zodoende kun je van tevoren een glutenvrije high tea reserveren! Je kunt ook nog kiezen voor een Deluxe high tea, waar prosecco en huisgemaakte soep bij horen. 


Veghel

 • Broederkapel in Veghel is een van de eerste Brabantse high tea locaties waar je glutenvrij en lactosevrij kunt genieten van zoete en hartige hapjes. In de high tea zit een proeverij van heerlijke theesoorten van Puritea inbegrepen. Ook hier moet je minimaal twee dagen van tevoren reserveren. Zo heeft het personeel genoeg tijd om jouw high tea voor te bereiden. Bij je reservering moet je aangeven welke allergie of intolerantie je hebt. Broederkapel is woensdag tot en met zondag geopend van 10:00 uur tot en met 17:00 uur.

 


Glutenvrije high tea in Noord-Holland

 Alkmaar

 • Bij de Hortus van Alkmaar kun je ook met een glutenintolerantie gewoon gezellig meedoen! Je kunt hier ook genieten van een glutenvrije, suikervrije en geheel plantaardige high tea! Heel bijzonder dus. Bekijk op de website wanneer de high teas plaatsvinden, aangezien dit speciale gelegenheden zijn binnen de Hortus tuin. Je moet je via de website aanmelden. Combineer een leuk bezoekje aan de tuin met deze lekkere hapjes!


Amsterdam

 • Beter en leuk in Amsterdam biedt op aanvraag een glutenvrije high tea aan. Dit restaurant neemt helaas geen reserveringen aan voor high teas in het weekend vanwege de drukte. Reserveer daarom doordeweeks. Op de kaart vind je glutenvrij brood van Loof. Dit brood is gemaakt op basis van goede ingrediënten en is tevens veganistisch.

 • Bij luch café Piqniq in Amsterdam ben je aan het juiste adres voor je glutenvrije high tea. Reserveren doe je gemakkelijk via de telefoon. Geef je reservering minimaal een dag van tevoren door, dan houdt het personeel rekening met je intolerantie(s). Reserveren kan na 15:00 uur in het weekend. Ook verzorgt dit bedrijf high teas op locatie.

 • In de Yoghurt Barn kun je terecht voor glutenarme hapjes. Dit houdt in dat producten van Yoghurt Barn van nature glutenvrij zijn maar wel uit dezelfde keuken komen als de glutenvolle producten. Dit restaurant staat bekend om haar yoghurt. Voor mensen die een lactose- of koemelkintolerantie hebben is er ook een alternatief. De yoghurt maken zij dan op basis van soja, amandel of kokos. Heb je verder nog andere dieetwensen, geef dat dan door. Het personeel denkt graag met je mee. Het is mogelijk om gebak te bestellen dat glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers is. De brownies bevatten roomboter waardoor ze niet lactosevrij zijn. Geef bij je reservering je dieetwensen door. Locaties in Noord-Holland zijn Amsterdam en Haarlem.


Haarlem

 • Ook in Haarlem vind je de Yoghurt Barn. Zie hierboven voor meer uitleg. 

 • Hofje zonder zorgen serveert heerlijke gerechten en hapjes en je kunt hier ook terecht voor een glutenvrije high tea! Zo kun je heerlijk smullen en genieten... zonder zorgen! Daarbij wordt er veel gekozen voor biologische producten. Er is een mooi binnenterras en in de zomer kun je ook aan het terras zitten op het Proveniersplein. Reserveren kan heel gemakkelijk via de website.

 • De homemade afternoon teas bij Ma Brown’s worden altijd bereid volgens traditionele receptuur, waarbij het menu per week kan verschillen. Zo raak je hier nooit uitgeproefd. Kies voor een traditional afternoon tea of voor een royal afternoon tea, waarbij een glas processo uiteraard niet mag ontbreken. Het is nodig om 2 dagen van tevoren te reserveren, zodat zij rekening kunnen houden met een glutenvrij dieet.


Loosdrecht

 • Rustig gelegen tussen het groen en vlakbij de jachthavens van Loosdrecht, vind je De Hendrikshoeve. Geniet hier van een lekkere high tea na een mooie fiets-, sup-, kano- of wandeltocht. Je hebt keuze uit verschillende soorten zwarte en groene thee. Een glutenvrije high tea is zeker mogelijk, reserveer wel even 3 dagen van tevoren!


Nieuw-Vennep

 • De high tea van Venneper Lodge is heerlijk en vooral erg gezellig! Binnen of buiten op het terras klets jij lekker bij met je gezelschap en geniet je ondertussen van verschillende smaken handgeplukte thee, gebakjes, mini sandwiches en hartige hapjes. Dit lekkere menu kan eveneens worden uitgebreid met een glaasje prosecco of een verse smootie. Reserveer minimaal een dag van te voren en geef hierbij aan dat je glutenvrij eet.


Wijk aan Zee

 • De lekkernijen van de high tea bij Gewoon worden geserveerd tijdens verschillende gangen op ouderwets én nieuw bloemetjesservies. Alle hapjes zijn vers en huisgemaakt en je kunt kiezen uit meer dan 50 soorten thee. De high tea duurt ongeveer 2 uur en dit kan tussen 12:00 en 15:30. Er kan online gereserveerd worden en daarbij geef je aan dat je glutenvrij eet.

 

 

Glutenvrije high tea in Overijssel

Deventer

 • Bij The Wallstreet Tearose kun je heerlijk genieten van zowel zoete als hartige hapjes. Reserveer wel even van te voren en dan wordt er in samenspraak een glutenvrije variant samengesteld. Hetzelfde geldt voor een lactoseintolerantie. Geniet van de leuke Britse/Schotse entourage: een echte beleving!

 • Exclusiviteit, kwaliteit én gemoedelijkheid gaan hand in hand bij Tea Rose. De Schots/Engels georiënteerde keuken zorgt voor de lekkerste hapjes (zowel warm als koud en zoet als hartig) en thee. Even van te voren bellen wanneer je wil komen en ze maken speciale glutenvrije hapjes klaar!

 • Bij No11 in hartje Deventer geniet je van comfort food in New York style. Onbeperkt thee drinken, zelfgemaakte glutenvrije hapjes en een glaasje bubbels zit allemaal bij de prijs inbegrepen! Reserveer wel even van te voren en houd er rekening mee dat je 7,50 extra betaalt voor een glutenvrije high tea. Oh en naast een glutenvrije high tea, bieden ze ook een glutenvrije menukaart aan. Zo kun je ook nog een keer terug komen voor een lunch of diner! 


Enschede

 • De Oale Zessprong serveert op aanvraag ook heerlijke glutenvrije high tea. Dit is een theetuin, bed and breakfast en een brocante-verkooppunt bij elkaar. Reserveer wel even van te voren.


Lonneker

 • Theehuis Sprakel in ’t Bos onthaalt jou graag met een warm welkom op hun idyllische plek verscholen in het bos tussen Enschede en het gezellige dorpje Lonneker in. Bij het Theehuis is alles zelfgemaakt, dus het is nodig om van te voren te vermelden dat je glutenvrij eet. Zo kunnen zij alle tijd nemen om voor jou verse glutenvrije hapjes te bereiden!


Nutter

 • Theehuis Dennenoord is een theehuis met een prachtige tuin waar je ook buiten kunt zitten. Deze plek bevindt zich in de bossen tussen Vasse en Ootmarsum en is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Glutenvrije en lactosevrije high tea is hier zeker mogelijk. Je moet het wel van te voren bij het reserveren even aangeven.


Zenderen

 • Theehuis De Karmeliet is woensdag tot en met zondag geopend en bevindt zich aan de rand van de unieke sortimentstuin ‘de Kloostergaarde’. In deze tuin kun je onder andere genieten van het uitzicht, eigen kruiden en een eigen moestuin. Voor de kinderen is er een leuk speelbos. Een high tea met een wisselend assortiment aan zoete en hartige hapjes is ook mogelijk. Zorg dat je minimaal 24 uur van tevoren reserveert en vermeldt dat je voor een glutenvrij arrangement komt.

 


Glutenvrije high tea in Utrecht

Amersfoort

 • Theeschenkerij Something Else gelooft erin dat lekker niet zuinig hoeft te zijn. Voor hun thee worden kwaliteitsbladeren gebruikt en is het leidingwater vooraf gezuiverd. Soms organiseren zij een theeproeverij of combineren ze high teas met speciale arrangementen. Boven de schenkerij bevindt zich een theewinkeltje waar alle theesoorten gekocht kunnen worden. Dieetwensen zoals glutenvrij zijn zeker bespreekbaar.


Culemborg

 • Bij De Gebaksjuwelier kun je terecht voor heerlijk vers glutenvrij brood en banket en dus ook voor een heerlijke glutenvrije high tea. Je wordt warm verwelkomd door Paula. Voor een melkvrije high tea kun je hier ook terecht.


Eemnes

 • Theetuin Eemnes is de perfecte plek voor een high tea. Je kan hier een 'allergie high tea' bestellen. Reserveer wel altijd van te voren zodat er rekening gehouden kan worden met de allergie. Dit kan glutenvrij zijn, maar ook andere dieetwensen zijn mogelijk.. Zoals de naam van dit restaurant al doet vermoeden is er een tuin waar je heerlijk kunt zitten in een mooie omgeving.


Utrecht

 • Yoghurt Barn kun je is in dit rijtje al een heel aantal keren voorbij gekomen. Ook in Utrecht kun je hier terecht voor glutenarme hapjes. Geef bij je reservering je dieetwensen door!


Utrecht

 • Gezond én glutenvrij voor een eerlijke prijs! De zoetigheden die bij de high tea bij Gys worden geserveerd, bevatten geen geraffineerde suiker. Het interieur is lekker fris en gezellig, opgeleukt met kunst van jonge kunstenaars. Daarnaast staat duurzaamheid bij Gys centraal.

 


Glutenvrije high tea in Zeeland

Goes

 • Taart en Tafelis gezellige zaak. Op basis van pure ingrediënten maken zij elke dag verse taarten, koeken, high-teas lunch en gezonde gerechten. Voor een glutenvrije high-tea ben je hier aan het goede adres! Ook hebben zij veganistische opties. 

Middelburg

 • Bij De Juf kun je lekker theeleuten bij een glutenvrije high tea. De hapjes wijken iets af van de reguliere hapjes, maar zijn daardoor niet minder lekker. Ook is het mogelijk vegetarisch te bestellen. De Juf is een echt frisse en moderne gelegenheid en is erg persoonlijk. Kijk bijvoorbeeld maar op de website om te zien wie de gezichten achter De Juf zijn.

 


Glutenvrije high tea in Zuid-Holland

Brielle

 • Chez André is een restaurant in een historisch pandje met uitzicht op de haven. Je kunt hier kiezen uit vele soorten high tea's, waaronder een glutenvrije met onder andere wraps, gebakjes, sandwiches, chocolade en meer. Reserveer een dag van te voren.

 • De lunchroom en winkel Gluutlooz & Zo serveert glutenvrije high teas met heerlijk zelfgemaakt gebak. Reserveren kan via de website. Naast glutenvrije hapjes zijn er ook (gedeeltelijk) lactosevrije producten en suikervrije producten. Ze zijn de eerste winkel die gluten- en lactosevrije speculaaspasta verkoopt!


Delft

 • Bij Hills Mills kun je een goed verzorgde high tea verwachten. Het restaurant heeft vier soorten thee: verse kruidenthee, warme thee, ijsthee en chai. Je hapjes komen in meerdere gangen langs. Zo worden je hapjes niet snel koud. Glutenvrij, suikervrij, vegan, lactosevrij, notenvrij, koolhydraatarm en andere dieetwensen zijn geen probleem. Reserveer minimaal 1 dag van tevoren en geef je dieetwensen door. Lastminute is niet altijd mogelijk.

 • Jans is een gezellig plekje in Delft waar je ook heerlijk kunt genieten van een high tea. Sandwiches worden gemaakt van Yam brood en ook zijn er lekkere gebakjes beschikbaar. Ook kun je hier terecht als je geen lactose mag. Je vindt Jans in een monumentaal pand aan de Turfmarkt en dat geeft een leuke sfeer!

 • De lunchroom Leonidas biedt een heerlijk high tea arrangement met 5 zoete en 5 hartige hapjes, inclusief het onbeperkt drinken van thee en koffie. Ze kunnen rekening houden met een glutenvrij dieet, mits dit van te voren vermeld wordt. De high teas worden alle dagen van de week de gehele dag geserveerd.


De Lier

 • De Bongaard is een kleurrijke theetuin waar je gezellig kunt genieten van een uitgebreide high tea met verschillende geurende theepotten en verschillende smaakvolle zoete en koude hartige hapjes. De high tea is vanaf 14:00 en het is nodig om 1 dag van te voren te reserveren. Ook voor glutenvrij of suikervrij kun je hier terecht!


Den Haag

 • Bij Bittersweetz in Den Haag reserveer je gemakkelijk online. Even je allergieën of dieetwensen doorgeven en je bent klaar. De menukaart van Bittersweetz is glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en vegan friendly. Zo zit er ongetwijfeld wat voor jou bij. Heb je al een high tea ergens anders maar zijn deze hapjes niet glutenvrij? Neem dan een high tea take away van Bittersweetz. Geef je intolerantie(s) door, dan maken zij lekkere glutenvrije hapjes die je mee kunt nemen. Zo kun je toch deelnemen aan de high tea elders.

 • Ook Yoghurt Barn zit in Den Haag. Andere locaties in Zuid-Holland zijn Leiden en Rotterdam.

 • The Whelsh Bakestone is een walhalla voor mensen met coeliakie. Je kunt hier heerlijk glutenvrij high tea-en! Ook kun je hier prima terecht met een lactoseintolerantie of een notenallergie. De eigenaresse heeft zelf zes kinderen waarvan er vier geen gluten mogen eten en is dus echt een pro in glutenvrije voeding serveren.


Dordrecht 

 • Huis Roodenburch in Dordrecht heeft de mogelijkheid een glutenvrije high tea te reserveren. Alle ingrediënten worden zorgvuldig uitgezocht: waar komt het vandaan en hoe wordt het geproduceerd? Ook wordt er gekeken naar het seizoen. Reserveren doe je vanaf 2 personen. Geef dan ook even aan dat je glutenvrij eet. Huis Roodenburch heeft een prachtig terras waar je in de zomermaanden echt kunt genieten.

 • Puur in Dordrecht biedt via de Stadsbranderij op Vriessestraat 75a ook glutenvrije high teas aan. Hier bestel je ook zonder enige moeite glutenvrij gebak. Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vele ander wensen op gebied van dieet is geen probleem voor dit restaurant. Om gebak of een high tea te bestellen vul je het aanvraagformulier in. Reserveer minimaal 2 dagen van tevoren, zodat het personeel genoeg voorbereidingstijd heeft om aan jouw wensen te voldoen. Vanaf twee personen reserveer je al een high tea. Dinsdag t/m zaterdag van 09:00 uur tot en met 17:00 uur zit je goed in de stadsbranderij. Op zondag ben je van harte welkom van 11:00 uur tot en met 17:00 uur.

 • Christa's Cookies serveert ook een glutenvrije high tea met zowel hartige als zoete hapjes. Er wordt alleen gewerkt met pure en biologische ingrediënten. Christa's Cookies serveert voornamelijke Engels en Amerikaans gebak en taart, zoals brownies en bars, en je kunt hier gegarandeerd smullen. Je reserveert de high tea vanaf 2 personen.

 • Hightealicious is een prachtlocatie! Wanneer je hier je glutenvrije high tea nuttigt, geniet je van de prachtige Britse atmosfeer waarin je een high tea hoort te houden. Bekijk de website en je krijgt meteen zin om te reserveren. Het gebouw is tevens een museum, dus je kunt meteen een heel dagje uit. Voor de glutenvrije high tea kun je vanaf 2 personen reserveren. 

 • Twee uur lang smullen van diverse zoetigheden en hartige hapjes onder het genot van verschillende potjes thee naar keuze, dit kan bij Downtown. Om extra te genieten, kun je hier nog een lekkere prosecco bij bestellen. Het is ook mogelijk om de high tea in babyshower sfeer te laten creëren! Je kunt reserveren voor elk gewenst tijdstip van de dag en een glutenvrije high tea is voor hen geen enkel probleem.


Gouda

 • De Kleischuur in Gouda is een mooie locatie voor een glutenvrije (of een gewone of suikervrije) high tea. Er is namelijk ook een terras aan het water! De Kleischuur wordt zo duurzaam en groen mogelijk gerund: van duurzame producten en groene energie tot aan ecologische schoonmaakmiddelen. Draag jij ook je steentje bij? Reserveren doe je twee dagen van te voren, omdat alles huisgemaakt en vers is.


Hoek van Holland

 • Een glutenvrije high tea op het strand, wie wil dat nou niet? De high tea van Dechi Beach bestaat uit 3 gangen met daarbij het onbeperkt drinken van Dilmah thee. Dit is al mogelijk vanaf 2 personen. Even van te voren reserveren en je geniet snel van een etagère vol glutenvrije zoetigheden en hartige hapjes.


Leiden

 • In hartje Leiden vind je De Catwalk. Geniet hier van verse thee van Het Klaverblad, het oudste theewinkeltje van Nederland. De daarbij horende diverse zoete en hartige hapjes maken de high tea compleet. Ze kunnen met dieetwensen rekening houden, zo lang je bijtijds reserveert. 

 • Ook in Leiden vind je Yoghurt Barn, waar je terecht kunt voor glutenarme hapjes. Geef bij je reservering je dieetwensen door. Andere locaties in Zuid-Holland zijn Den Haag en Rotterdam.


Noordwijk

 • In de boerderij van Langs Berg en Dal kan dagelijks tussen 11:00 en 17:00 een heerlijke high tea geserveerd worden. Super gezellig! Kies uit een afternoon tea, een luxe high tea of een babyshower high tea. Een glutenvrije high tea is mogelijk, zo lang je dit even aangeeft bij de reservering.


Oud-Beijerland

 • Wordt het een traditionele high tea, een high tea special, een high tea grande of een high tea speciaal voor kinderen tot 12 jaar? Gasterij de Elzentuin serveert diverse varianten op de Engelse high tea waarbij ze uitsluitend gebruik maken van losse theesoorten, gepresenteerd in kannen met zeefjes. De verse muntsoorten worden uit de eigen kruidentuin geplukt! Als je op tijd doorgeeft dat je glutenvrij eet, wordt een geheel glutenvrije high tea geserveerd.


Papendrecht

 • LOES in Papendrecht is een heerlijke plek waar je kunt genieten van alles wat een ambachtelijke bakkerij te bieden heeft en méér. Je kunt hier ook terecht voor high tea van zoveel mogelijk duurzame en lokale ingrediënten. Met diverse intoleranties kun je hier terecht. LOES is ontstaan vanuit een unieke samenwerking van vader en dochter. Reserveren kan via de website.


Rotterdam

 • Baker & Moore in Rotterdam serveert standaard high teas die glutenvrij, lactosevrij en suikervrij zijn. Reserveren kan al vanaf 2 personen, maar het is ook mogelijk om met een grote groep mensen te komen. Via het reserveringsformulier geef je aan of jij je high tea wel of niet vegan wil. High teas worden standaard gereserveerd om 15:00 uur. Let dus goed op welke tijd je aangeeft bij het reserveren. Het verzoek is om minimaal 2 dagen van tevoren te reserveren. Met de Healthy High Tea geniet je de hele middag van vele theesmaken, een slowjuice, een lekkere seizoenssoep en belegde broodjes.

 • Ook in Rotterdam kun je bij Yoghurt Barn terecht voor glutenarme hapjes. Geef bij je reservering je dieetwensen door. Andere locaties in Zuid-Holland zijn Leiden en Rotterdam.

 • The Tea Lab in Rotterdam heeft glutenarme high tea beschikbaar. In principe zijn de ingrediënten glutenvrij, maar het kan sporen bevatten van gluten. Uiteraard probeert het personeel dit uit te sluiten. Ook is er een veganistische high tea beschikbaar voor de liefhebber! Handig is ook dat The Tea Lab in centrum Rotterdam is. Ideaal na een middagje shoppen!

 • Bij Hotel New York is het mogelijk een glutenvrije high tea te nuttigen, wanneer je dit van te voren telefonisch doorgeeft. Je kunt hier echt smullen en er is voldoende keuze. Dit hotel bevindt zich in het oude kantoor van de Holland-Amerika lijn: een bijzondere ervaring! Het gebouw is echt het symbool van de Wilhelmapier in Rotterdam. 


Spijkenisse

 • Voor een uitgebreide high tea of een high tea aan huis, ben je bij In Den Biesenschuur aan het juiste adres. Er kan gekozen worden voor een drie- of vijfgangen high tea, een English tea of een cream tea. Allemaal inclusief een theepot die regelmatig wordt gevuld, met een keuze uit meer dan 170 soorten theeën! Bij een aanvraag voor een glutenvrije high tea, wordt alles gebakken met schone bakblikken en glutenvrij meel. Kan je niet genoeg krijgen van de thee? Naast het restaurant is er ook nog een koffie- en theespeciaalzaak! 

 


Weet jij nog meer plekken waar je van een glutenvrije high tea kunt genieten?

Heb jij ervaring met een high tea restaurant waar je glutenvrij terecht kunt en staat deze hier nog niet bij? Laat het ons weten, dan voegen wij dit restaurant toe. Dit kan naar [email protected] of laat een reactie achter onder dit artikel of op Facebook!
Reacties
Angela
11 Mei 2024
Hoi in Hellevoetsluis zit ONS homemade en daar bieden ze ook glutenvrije High Tea aan. Vegan kunnen ze ook rekening mee houden. Dit kun je van te voren aangeven. Een high tea kost €24,50 pp. Ze zijn op vrijdag en zaterdag open. De high tea moet minstens 3 dagen van te voren gereserveerd worden. Vriendelijk personeel in een gezellige sfeer en in de mooie omgeving in de vesting van Hellevoetsluis.
Rick
15 Mar 2022
Bij Miss Central in Alkmaar (Laat 183) kun je ook glutenvrij High tea krijgen. Naast glutenvrij hebben ze ook vega en vegan. Zonder extra kosten. Super leuke tent trouwens ;-) Voor meer info zie https://www.misscentral.nl
Kelly Saft
2 Feb 2020
Je kunt bij Schippersrijk in Uitgeest (Noord-Holland) ook genieten van een heerlijke homemade glutenvrije high tea. Wel even reserveren. En ook bij Coffee & Cacao in Monnickendam kun je goed terecht voor een verse homemade glutenvrije high tea.
Sophie Buckley
20 Aug 2019
Bedankt Henriette! We gaan 'm toevoegen aan de lijst.
Henriette
18 Aug 2019
In Deventer zit Sync Ok Broederenstr 29 , alles is daar sowieso gluten- en lactosevrij. Ik dacht ook suikervrij maar dat weet ik niet zeker.
Ga! Het is hemels om gewoon alles van een menukaart te kunnen bestellen en niet slleen dat maar alles is nog lekker ook. En duurzaam.
Ik ben er toevallig een keertje verzeild geraakt en rijd er sindsdien speciaal naar toe vanuit Amsterdam. Fijne plek.
jeanette lokker
26 Jun 2019
Bij de snoeperij/het kabinet in Dirksland hebben ze ook heerlijke glutenvrije high tea! Heerlijk zelfgemaakt en alles is mogelijk. Vegetarisch, vegan en lactosevrij!
Denise Schut
11 Mar 2019
Leuk! We hebben 'm toegevoegd aan de lijst
Sissy
9 Mar 2019
Gasterij de Seterse Hoeve heeft ook een prima glutenvrije High Tea.
Lotte Damen
10 Jan 2019
Dag Femke, bedankt voor je reactie en het doorgeven! Dat is inderdaad een stuk duurder... Ik heb de informatie erbij gezet, zodat mensen niet voor verrassingen komen te staan.
femke
3 Jan 2019
bij No11 in Deventer doen ze niet moeilijk over glutenvrij heb ik het idee alleen kost het wel 7.50 p.p. extra als je glutenvrije high tea wil. dit was voor ons een reden om niet te gaan.
Laat een reactie achter