• Lorem ipsum

Glutenvrije hotspots in Amsterdam: de top 5

27 Jan 2017
door Marieke de Groot

Barbara is 28 jaar en woont sinds tien jaar in het mooie Amsterdam. Op haar reizen merkte ze hoe lastig het soms is om glutenvrij te kunnen eten en hoe weinig informatie hierover te vinden is. Ze deed urenlang onderzoek naar geschikte restaurantjes en had het gevoel dat te moeten delen. Dat bracht haar op het idee om een blog te beginnen, Glutenfree Amsterdam, waarop direct veel enthousiaste reacties kwamen. Tijd om Barbara eens te vragen waar ze haar inspiratie vandaan haalt en wat haar favoriete glutenvrije plekjes zijn in Amsterdam! Ze vertelt:

 "Voor mijn werk als accountmanager in de toeristische sector kom ik veel in kroegen, cafe's en restaurants en dit vult het bloggen dus goed aan. Het blijft qua tijd wel lastig om werk te combineren met bloggen. Het liefst zou ik veel meer tijd in mijn blog steken. Gelukkig is mijn blog wel goed te combineren met mijn sociale leven. Mijn vriendinnen gaan ook naar alle hotspots en events in de stad. Hier haal ik veel inspiratie vandaan, maar ook van andere blogs en van tips die mensen insturen. Sinds kort word ik ook steeds vaker benaderd door restaurants. Deze ontwikkeling is super gaaf om te zien. Vroeger wilden restaurants zich niet aanpassen, maar gelukkig worden zij steeds gastvrijer en wordt glutenvrij uit eten gaan steeds gemakkelijker."

 


Top 5 glutenvrije hotspots in Amsterdam

  • 1. De Italiaan. "Jaren geleden ontdekte ik dit tentje. Ze hebben heerlijke glutenvrije pizza’s. Deze worden bereid in een speciale oven. Ook hebben ze glutenvrije toetjes en sinds kort zelfs koekjes bij de koffie!" De Italiaan vind je op Bosboom Toussaintstraat 29 in Amsterdam en is dagelijks geopend van 17:30 uur tot 22 uur.

  • 2. Cafe Piazza. "De eigenaren hebben mij zelf benaderd om te komen eten. Ze hebben een aparte glutenvrije menukaart en doen er alles aan om je welkom te laten voelen. Ze hebben zelfs glutenvrij bier op de kaart staan!" Cafe Piazza vindt je op Kloveniersburgwal 5 in Amsterdam. Dit is een interessant gedeelte van Amsterdam, de Nieuwmarkt, waar verschillende marktjes zijn en zowel lokale bewoners als toeristen graag komen. Het cafe is geopend van 15 uur tot 23 uur.

  • 3. De Hallen. "In de foodhallen in Amsterdam staan allerlei eettentjes. Bij Meneer Temaki en Fento zijn glutenvrije opties!" Je vindt de gezellige foodhallen op Bellamyplein 51 in Amsterdam. Ze zijn dagelijks geopend van 11 uur tot 23:30 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 1 uur 's nachts. 

  • 4. Bakker Met Zonder. "Eindelijk is er een glutenvrije bakkerij in Amsterdam! Het is heerlijk om daar op zaterdag een kopje thee te gaan drinken en een glutenvrij taartje te eten." Bakkerij Met Zonder bakt sinds 2014 de heerlijkste glutenvrije broden en gebakjes en je kunt ‘m vinden op Baron G.A. Tindalstraat 148 in Amsterdam. Openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 8:30 uur tot 16 uur.

  • 5. De Spaghetteria. "Het is er altijd druk en je kunt er lekker eten! Ze kunnen alle pasta's ook glutenvrij maken." Je vindt de Spaghettaria op drie locaties in Amsterdam, dus je vindt er altijd eentje in de buurt. Reserveren is niet mogelijk, dus je kunt altijd spontaan naar binnen lopen. De keuken is dagelijks op vanaf 17 uur.

 


Op de hoogte blijven van toffe restaurants en events in Amsterdam waar je glutenvrij kunt eten?

Via Glutenfree Amsterdam blijf je op de hoogte van alles wat er in Amsterdam speelt op gebied van glutenvrij eten. Barbara is ook erg actief op social media en je vindt haar dan ook op FacebookInstagramTwitter en Pinterest. Ook is ze erg blij als je haar tips stuurt als je een glutenvrije hotspot hebt ontdekt waar je enthousiast over bent.

 


Op de hoogte blijven van glutenvrije ontwikkelingen?

Bij Glutenvrijemarkt.com doen wij er alles aan om up-to-date te blijven in het glutenvrije wereldje. Heb jij tips en ideeën voor ons? Mail ze naar [email protected]. Wil je zelf op de hoogte blijven? Houd deze blog in de gaten, schrijf je onderaan de website in voor onze digitale nieuwsbrief of volg ons op FacebookTwitter of Instagram.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter