05 Jan 2018

Glutenvrije restaurants in Arnhem vind je gemakkelijk met deze lijst

Glutenvrij uit eten in Arnhem? Dat kan, want dit keer hebben we het mooie Arnhem toegevoegd aan ons lijstje. In deze blog vind je een overzicht van lunchrooms en restaurants in de Gelderse hoofdstad waar je lekker glutenvrij kunt eten.
  • Bij de Beren kun je gezellig dineren. De Beren is gevestigd door vrijwel heel Nederland en zo dus ook in Arnhem. De Beren heeft een aparte allergenenkaart waardoor het heel gemakkelijk is om een glutenvrije keuze te maken.

  • Bij restaurant Benjamin word je uitgedaagd om te genieten van culinaire gerechten en bijpassende wijnen. De wijnen worden met zorg uitgezocht door de sommelier van restaurant Benjamin. Bij de menukaart staat aangegeven of iets lactosevrij of glutenvrij is. Het personeel heeft graag dat je aangeeft dat je een intolerantie hebt, zodat ze jou nog beter van dienst kunnen zijn.

  • Bij Bagels & Beans Arnhem kun je genieten van een lekkere glutenvrije bagel.

  • Mejuffrouw Janssen is een echt bourgondisch restaurant en alles wordt met verse ingrediënten bereid.  Je kunt hier kiezen uit diverse soorten bier en wijn. Van een allergie of intolerantie maken ze bij dit restaurant geen probleem: even vermelden bij de reservering en dan kunnen zij jou zo goed mogelijk helpen.

  • Restaurant Pinoccio ligt aan de Korenmarkt in Arnhem. Het is een gezellig Italiaans restaurant met genoeg zitplekken binnen, maar in de zomer kun je ook heerlijk op het terras zitten. Naast de pizza- en pastaspecialiteiten kun je ook uit het ruime aanbod van vlees en vis kiezen. Bij Pinoccio zijn ze bekend met de 14 allergenen. Vraag even bij de bediening naar de mogelijkheden.

  • Bij Grand Café Arnhems Meisje kun je heerlijk eten. Genieten van ontbijt, lunch, high tea of 3 gangen-diner. Glutenvrij eten is bij dit restaurant geen probleem. Meerdere gerechten op de kaart zijn glutenvrij en/of lactosevrij. Sommige gerechten kunnen met enkele aanpassingen glutenvrij gemaakt worden. Geef je intolerantie daarom altijd even door bij de bediening.

  • Sushi Koi is een mooi modern restaurant met snelle bediening en vers eten voor een schappelijke prijs. Sushi Koi is ook te vinden in Amersfoort en Tilburg. Bij Sushi Koi is het zeker mogelijk om te genieten van glutenvrije sushi en meer. Op de menukaart van Sushi Koi staat met icoontjes aangegeven waar gluten in zitten en je kunt de bediening natuurlijk altijd om meer informatie vragen.

  • Bij Restaurant Karakter vlak bij het station van Arnhem kun je heel gezellig eten. Wij kregen deze tip van een van onze klanten. Restaurant Karakter heeft een ongedwongen sfeer en gastvrije bediening. Het zit vaak vol bij Karakter dus het is slim om een paar dagen van te voren te reserveren. Het enige minpunt is dat ze geen glutenvrij brood hebben, maar er zijn genoeg andere opties.

 

Aanvullingen?

Heb jij lekker glutenvrij gegeten in Arnhem, maar staat het desbetreffende restaurant niet in deze lijst? Laat het weten in een reactie achter onder deze blog! Samen weten we meer dan alleen.

Reacties
Hoi,
Benjamin en Janssen zijn ook weg helaas.
Pinoccio is vreselijk slecht, soort Russisch rolet net als Koi.
Goed Proeven, Rusticana en Anne&Max zijn aanraders.
Gr.
Desiree - 17 Sep 2020 - 19:16
Dank voor je bericht Anita, ik zie dat Josephine Coffee helaas haar deuren heeft gesloten. Ik zal het aanpassen in de blog!
Vivian - 27 Dec 2019 - 18:30
De link van Josephine Coffee klopt niet
Anita - 27 Dec 2019 - 15:16
Vandaag bij goed proeven in arnhem en ze hebben een speciale kaart voor gluten vrij en een kaart voor lactose vrij
Van beukering - 16 Jun 2019 - 17:20
Mejuffrouw Janssen: Heerlijk gegeten zonder te reserveren. Klein, leuk en gezellig. En verstand van glutenvrij. Zeker voor herhaling om hier nogmaal te eten.
Carla - 24 Mar 2019 - 19:06
Hallo Bettie,

Wij waren hier niet van op de hoogte! Bedankt voor je berichtje, wij gaan hem uit de lijst halen.

Groetjes,

Samantha
Samantha Han - 09 Apr 2018 - 12:09
Ik zie hier het restaurant Goed proeven bij staan
wij zijn daar in januari wezen eten, wij kregen een placemats voor ons met gerechten erop, wij gaven aan dat wij glutenvrij waren
en waarop het meisje van de bediening zei: o dan ga ik even overleggen. zij bleef nogal lang weg en mijn dochter en ik grapte: volgens mij blijf er niet veel over, en inderdaad wat gerechten betreft bleef er nog 1 ding over ,want het draadjes vlees was wel glutenvrij maar niet te eten zonder de saus die niet glutenvrij was, ik ben er een paar jaar geleden geweest en toen heb ik daar heerlijk glutenvrij geluncht, deze keer deden zij totaal geen moeite, later hoorde wij dat Goed Proeven overgenomen is. Wij gaan er niet meer eten.
Bettie TIJSTERMAN - 08 Apr 2018 - 09:45
Laat een reactie achter