• Lorem ipsum

Glutenvrije restaurants in Den Bosch

4 Apr 2018
door Bo de Lange en Lieke van Leeuwen

Wanneer je zoekt naar een stad om een dagje in rond te slenteren, dan is Den Bosch the place to be. De stad zit vol historie die teruggaat tot het jaar 1185. Hier vindt je een prachtige gotische kathedraal (je weet wel, met allemaal van die tierelantijntjes) die gebouwd is in 1380-1520 en vele andere historische pronkstukken. Hiernaast kan er geshopt worden in trendy modewinkels, boetiekjes en hippe conceptstores. (1)

Na een dag vol sightseeing en shoppen is het heerlijk om af te sluiten met een lekkere maaltijd in een restaurant. Wanneer je glutenvrij eet is het fijn om van te voren te weten waar je dan terecht kan. Wij hebben een lijstje glutenvrije restaurants in Den Bosch voor jou op een rijtje gezet:

 

Glutenvrije restaurants in Den Bosch op een rij

 

Restaurant Shirak

Shirak is gelegen in het historische centrum van Den Bosch. Dit restaurant is uniek omdat het een twee onder één dak restaurant is; ze hebben een Vegetarische én Armeense kaart. Bij Shirak kunnen zowel vleesliefhebbers als vegetariërs genieten van de Armeense keuken. Zij serveren typische Armeense gerechten waarbij ze gebruik maken van verse, lokale producten. Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart.

Zij zijn momenteel de enige in heel Nederland met een Armijnse menukaart! (Leuk weetje).

Geniet van de Brabantse gezelligheid in combinatie met de Armeense gastronomie in het historische centrum van Den Bosch.

In een ontspannen en ongedwongen sfeer kan je hier genieten van diverse huisbereide gerechten en heerlijke wijnen. De keuken kan rekening houden met verschillende diëten: veganistisch, suikervrij, lactosevrij, halal, glutenvrij en biologisch. Bari akhorzhak! (Eetsmakelijk)

 

 

De Blauwe Sluis

Deze unieke plaats aan De Maas verzoekt je om tijd en stress te vergeten. Laat je in een relaxte sfeer bedienen en geniet van het verblijf op ‘De Blauwe Sluis’.

Zij halen de producten dan ook uit de directe omgeving en vernoemen zij hierbij ook de leveranciers in de menukaart.

Laat je fantasie de vrije loop als de menukaart van De Blauwe Sluis wordt gepresenteerd en laat je verrassen door kwaliteit gezelligheid.

Diëten waar dit restaurant rekening mee houdt zijn vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij.

De Blauwe Sluis

 

NUL73 In dit café houden ze ook graag rekening met gasten die geen gluten mogen eten. Ze geven eigenlijk meteen al op de menukaart aan; Heb je een allergie? Meld het ons voordat je besteld!

Ze geven aan dat ze net zoals kameleons zijn; Telkens veranderen zij van kleur. Ze passen de zaak namelijk continu aan de gasten aan. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit café is bijzonder geschikt voor borrels, feesten en partijen op maat, met speciale aandacht voor festiviteiten op creatief en cultureel vlak.

Kom hier om lekker te borrelen met je maten of zou je hier je verjaardag willen vieren? Hieperdepieeeep, hoera!

Ben je dan eindelijk door hem of haar ten huwelijk gevraagd? Ook hier zeg je; Ja ik wil!.. bij Nul73 onze bruiloft vieren. De locatie is sprookjesachtig, met uitzicht op de Sint-Janskathedraal. De dag is naar eigen wens in te delen. Van het aansnijden van de bruidstaart tot en met een knalfeest als afsluiter.
Een dag om nooit te vergeten.

Wat je ook te vieren hebt, niks is te gek. Geef het aan ze zullen kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.

Nul73 in Den Bosch, Den Bosch Centrum - Menu, openingstijden, prijzen,  adres van restaurant en reserveren - TheFork (voorheen IENS)

 

 

 

Restaurant FF Swanjéé Bij Restaurant FF Swanjéé kan iedereen er eten met elke voedsel dieet!
Het maakt de koks helemaal niks uit als je bepaalde dieet wensen hebt. Ze zullen voor je klaar staan om de lekkerste glutenvrije recepten te bereiden.
Zo zijn er heel veel glutenvrije gerechten zoals een heerlijke quiche, risotto een burger en nog veel meer.
Klik hier voor hun allergenen kaart. Met deze allergenen kaart kan je precies zien wat je lekker lijkt en waar er wel en geen gluten in zitten, ideaal!

Ook is dit restaurant is dagelijks open vanaf 12:00 voor een heerlijke lunch met een lekker kopje koffie en eventueel met huisgemaakte zoetigheid in het centrum van Den Bosch.

Zij schenken ook veel aandacht aan ''beter eten'', dit wordt real food genoemd. Dat betekent dat hun producten uit (eigen) streek komen, biologisch, ambachtelijk of seizoensgebonden is.

Swanjéé is een stopwoordje in de horeca dat mijn broer Steef Spanjer te pas en te onpas gebruikt. Eigenlijk schrijf je het als ‘soigné’, een Frans woord voor verzorgen. We hebben het op zijn Bosch’ geschreven.” Uiteindelijk maakte werd het de naam FF Swanjéé. -Kim (eigenares)

 

Visch Een visje op zijn tijd is natuurlijk lekker én gezond.
Je kan hier dus met een gluten intolerantie gerust een hapje eten want bij VISCH heb je meerdere gerechten die helemaal en totaal glutenvrij zijn.

De viswinkel is een bijzonder concept omdat het een viswinkel is en een restaurant onder één dak!
Je koop je vis in de restaurant en je eet hem op in de winkel.. Dat is toch wel heel erg gaaf.

Dat klanten graag bij Visch komen, blijkt ook wel uit de positieve reacties die door de klanten op sociale media als Google, Facebook of TripAdvisor worden geplaatst. Op TripAdvisor worden ze zelfs genoemd als de beste restaurant van Den Bosch en de beste visrestaurant van heel Noord-Brabant. Het is het dus zeker waard om hier een keer een visje te nuttigen.

 

NomNom Bij NomNom kan je 100% glutenvrij eten. Helaas is niet alles glutenvrij, maar ze hebben een hele fijne en makkelijke menukaart waar je alle gerechten kan bekijken. Hierbij is ook vermeld of het glutenvrij, vega of vegan is. Super handig! Klik hier voor hun (glutenvrije) menukaart.

De chef’s verzinnen elke week spannende, nieuwe en biologische gerechten. Hier bij NomNom vinden ze ook dat eten betaalbaar moet zijn. Je betaalt daarom altijd een eerlijke prijs en nooit teveel. De rekening moet aan het eind van de avond meevallen - tenzij je te diep in het glaasje hebt gekeken, natuurlijk!

Tot 12:00 ben je hier welkom voor een heerlijk ontbijtje. Denk aan een gezonde yoghurt gevuld met granola, vers fruit en een vruchtencoulis.

Ben je klaar met je ontbijtje? Dan ga je toch lekker door met een lekkere lunch! Je hebt keuze uit bijvoorbeeld een bowl, dat is een roasted veggie salade met o.a. broccoli, pastinaak, avocado en granaatappel.
Of kiest voor een (bowl) salade met asperge, geroosterde paprika, avocado en een gekookt eitje. Heerlijk!

Daarna heb je ook nog eens de keus om voor een diner te gaan. Ik snap dat je daar het liefst de hele dag wil zitten hoor! Tijdens het diner heb je de keuze uit lekkere tapa's. In het voor- en najaar kan je zelfs kiezen voor een 5 gangen (verassing) menu voor slechts €39!

 

De gezonde hotspot van Den Bosch

 

Pick up the phone

Regelmatig veranderen menu’s waardoor het kan zijn dat deze informatie niet meer up-to-date is. Veel restaurants vinden het ook prettig als je even belt van te voren, dan kunnen ze zich voorbereiden op je komst door eventueel nog glutenvrije producten in te slaan. Op deze manier kom je niet voor onplezierige verassingen te staan.

 

Wat is jouw ervaring?

Heb jij ervaring met bovenstaande restaurants of een goede ervaring bij een restaurant in Den Bosch die hier écht tussen moet? Dan hoor ik graag van je! Stuur een mailtje naar [email protected]

 

Bronnen

1: Bezoek Den Bosch. 

2: Iens. Glutenvrije restaurants in Den Bosch. 

3: In de buurt.nl: Bosch' Mysterie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter