Glutenvrije restaurants in Maastricht

Glutenvrije restaurants in Maastricht

Maastricht is een gezellige, sfeervolle stad en van 1 december tot 1 januari kun je hier rondstruinen over de grote kerstmarkt op het Vrijthof. Omdat deze stad nog niet in ons lijstje stond, zijn wij op zoek gegaan naar restaurants. Zo kun je een bezoekje aan de kerstmarkt combineren met een heerlijk glutenvrij diner! Daarom vandaag: glutenvrije restaurants in Maastricht.

 • Le Courage heeft een Franse/Internationale keuken, waar je terecht kunt voor high tea, lunch, diner en catering. Bij Le Courage moet je even aangeven of je een allergie of intolerantie hebt, maar dan helpen zij jou graag en kunnen zij gemakkelijk hun menu aanpassen. Zij hebben 2 tot 8 gangen verrassingsdiners en ook wijnarrangementen. 
 
 • Het sfeervolle restaurant De Twee Heeren is te vinden in de Platielstraat, een zijstraat van het Vrijthof. Met een uitgebreide zitgelegenheid en in de zomer een terras, is er altijd genoeg plek. Je kunt hier goede steak eten, glutenvrije friet, glutenvrije broodjes met verschillend beleg. Na het eten kun je blijven hangen voor een lekker drankje en een dansje! Het personeel is goed op de hoogte van allergenen. Ook tijdens kerst kun je hier goed terecht en kun je genieten van een smaakvol kerstmenu!
  Lees ook de ervaringen van Het meisje met de voedselallergie hier.
 
 • Grand Cafe D’Ingel biedt voor mensen met een glutenintolerantie een uitgebreide menukaart met glutenvrije gerechten. Het personeel heeft veel ervaring met het bereiden van glutenvrije gerechten, maar kruisbesmetting kan in de keuken niet 100% voorkomen worden. Het Grand Cafe heeft een groot terras aan het vrijthof, waar je ook in de winter overdekt buiten kunt zitten. Tijdens de kerst bent u ook van harte welkom.
  Lees ook de ervaringen van Het meisje met de voedselallergie hier.
 
 • Eetcafe Minckelers is vernoemd naar de uitvinder van de lichtgas lamp en bevindt zich in het ruim 400 jaar oude monumentale pand op het marktplein. De keuken van dit gezellige en gastvrije restaurant is zeer uitgebreid en gevarieerd en de glutenvrije mogelijkheden staan vermeld op een aparte menukaart! Ook voor lactosevrije gerechten is er een aparte menukaart. 
 
 • Een speciaalbieren eetcafe met een rijke historie en een gezellige huiskamersfeer, dat is Cafe De Zwaan. Er is keuze uit diverse glutenvrije gerechten en daarbij kun je glutenvrij brood bestellen. 
 
 • Bij Bijzonder aan de Luikerweg is een restaurant met voornamelijk biologische, verse huisgemaakte gerechten. De focus van het concept ligt op shared-dining, dus het is de bedoeling dat je gezellig met je gezelschap hapjes deelt. Het menu wordt elke maand veranderd en ook voor glutenvrije eten zijn er een aantal mogelijkheden. 
 
 • Aan de rand van Maastricht, in de wijk Amby, ligt Hof van Huntjes. Een laagdrempelige brasserie met Limburgse specialiteiten en Bourgondische gastvrijheid voor een betaalbare prijs. Dieetwensen zijn voor het personeel geen probleem, zo lang je dit van te voren vermeld! Ook met groepen en voor feesten kun je hier goed terecht.
 
 • Witloof is afkomstig uit belgië. Bij Witloof draait het niet om culinaire maaltijden maar om puur, handgemaakt, eerlijk, biologisch en smaakvol eten. Zij hebben een aparte allergenen kaart zodat het makkelijker is om een glutenvrij gerecht uit te kiezen.
 
 • Bij Reube Royale kun je super dineren. Mensen beschrijven het restaurant als; Goede sfeer, gastvrij, heerlijk eten. De gerechten kunnen sporen van allergenen bevatten, dus het is handig om van te voren te informeren bij de bediening wat je wel en niet kunt kiezen.
 
 • Bij Grand café Familia kun je genieten van heerlijke italiaanse - argentijnse maaltijden. Voor een goede prijs kun je genieten van mooie stukken vlees en heerlijke pasta’s. Als je een allergie of intolerantie hebt moet je dat even laten weten aan het personeel en dan kunnen zij jou zo goed mogelijk proberen te helpen met het maken van een keuze.
 
 • Umami by Han is gevestigd in een statig pand, op steenworp afstand van het station. De Aziatische gerechten worden op een Franse manier bereid en veelal ingrediënten met een umami, ofwel heerlijke, smaak! Het personeel doet haar uiterste best om zoveel mogelijk aan speciale wensen te voldoen, dit geldt ook voor glutenvrij eten. Zo lang je dit maar aangeeft. 
 
 • Het restaurant Petit Bonheur is een Maastrichts restaurant met een Frans tintje. De wisselende menukaart is aangepast aan de seizoenen en daarnaast biedt het restaurant een aparte allergenenkaart. Als je van te voren aangeeft een allergie of dieetwens te hebben, kan het personeel samen met jou kijken naar de mogelijkheden. 
 
 • Gadjah Mas is een Indonesisch restaurant met zachte, verfijnde en iets zoetere gerechten met verse kruiden op de menukaart. Beleving en gastvrijheid staan voorop en het personeel geeft aan dat jouw keuze niet beperkt hoeft te zijn door een speciale dieetwens. In overleg kan een glutenvrije maaltijd naar wens worden bereid.
 
 • Heerlijk bourgondisch genieten bij Chalet Bergrust. Heerlijk voor of na het dineren een wandeling maken door de mooie natuur kan daar heel goed. Als je bij hun een gluten of lactosevrij gerecht wilt bestellen moet je even aangeven bij de bediening en dan kunnen zij dat voor jou regelen.

 

 

Niet in Maastricht, maar wel in de buurt:

 • Op het Dorrenplein te Valkenburg vind je Brasserie America, een typisch Limburgse huiselijke gelegenheid. Het personeel is gespecialiseerd in glutenvrij eten en biedt zowel een zeer uitgebreide aparte glutenvrije lunch- als dinerkaart. 

 


Weet jij nog leuke restaurants in Maastricht?

Of vind je het leuk om te delen wat of waar jij gaat eten met kerst? Laat een reactie achter in de comments!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden