• Lorem ipsum

Glutenvrije restaurants in Maastricht

27 Mei 2021
door Kelly de Lange
  • Le Courage heeft een Franse/internationale keuken, waar je terecht kunt voor high tea, lunch, diner en catering.Tijdens het heerlijke diner heb je zelfs keuze uit een 3,4,5,6 of zelfs 7 gangen menu!
    Heb je bepaalde dieetbeperkingen? Ze hebben ruime ervaring met alle allergie- en dieetbeperkingen. Bijvoorbeeld: Veganistisch, vegetarisch, noten, sesam en schaaldieren. Lactosevrij, glutenvrij, geen eieren, suikervrij en zout-vrij.

Ze hebben zelfs een prachtig motto: "Gasten lopen naar binnen, vrienden lopen naar buiten!". Hopelijk biedt het je een onvergetelijke en gelukkige eetervaring!

Op dit moment hebben ze nog geen duidelijk menu aangeduid op de website. Hou de website in de gaten. Dan zou je hier het menu kunnen bekijken binnenkort.

 

 
  • Gastrobar H2 Op zoek naar een leuke, gezellige plek om uit eten te gaan in het centrum van Maastricht? Gevonden!

Gastrobar H2 (Ook wel bekend als de Twee Heeren) is een gezellige gastrobar in het hart van Maastricht. Geniet van pure en eerlijke gerechten en laat je verwonderen, verwennen en verrassen door het gastvrije team.

Wat is een "gastrobar"? In een gastrobar gaat het om eenvoudig, lekker en aantrekkelijk geprijsd eten. Marges op de dranken zijn kleiner, de kwaliteit is hoger en ze worden gecombineerd met goedkopere gerechten die echter qua smaak, kwaliteit en bereiding niet onderdoen. 

Ze hebben specifiek een glutenvrije menukaart. Bekijk de menukaart hier!

 
  • Grand Café D’Ingel biedt voor mensen met een glutenintolerantie een uitgebreide menukaart met glutenvrije gerechten. Het personeel heeft veel ervaring met het bereiden van glutenvrije gerechten, maar kruisbesmetting kan in de keuken niet 100% voorkomen worden. Het Grand Café heeft een groot terras aan het vrijthof, waar je ook in de winter overdekt buiten kunt zitten. Tijdens de kerst bent u ook van harte welkom.

Voor vergaderingen, een besloten feest of een gezellig diner/lunch om verjaardag, jubileum of afstuderen te vieren, kunnen wij u twee stijlkamers aanbieden

Heb je niks te vieren en wil je gewoon een leuke avond? Doe mee met een quiz show! Tijdens deze Quiz Show is het lachen, gieren, brullen! Wie herkent de muziekfragmenten, wie is een echte filmkenner en wie ziet als eerste de celebrity in de aanwijkende foto? Daarnaast organiseren ze ook een VR Game La Casa de Papel, een Escape Game, en een "Moorddiner de dode (b)engel". Tijdens dit spel kruipen jullie in de huid van de bewoners van Maastricht en worden door jullie ingeschakeld om te assisteren bij het onderzoek omtrent deze zaak. Wie lukt het om alle informatie te verzamelen, de moord op te lossen en zo de vrede weer terug te brengen in Maastricht?

 
  • Eetcafe Minckelers is vernoemd naar de uitvinder van de lichtgaslamp en bevindt zich in een ruim 400 jaar oud monumentaal pand op het marktplein. De keuken van dit gezellige en gastvrije restaurant is zeer uitgebreid en gevarieerd en de glutenvrije mogelijkheden staan vermeld op een aparte menukaart! Ook voor lactosevrije gerechten is er een aparte menukaart.

Helaas is het niet mogelijk om deze menukaart online te bekijken. Je kan hier langskomen voor een heerlijk ontbijtje, lunch en diner. 

 

 

  • Bagels & BeansZij hebben o.a. heerlijke en lekkere glutenvrije bagels op de menukaart staan! Bij het bereiden van een glutenvrije bagel volgen ze een speciale procedure om kruisbesmetting door producten die gluten bevatten te voorkomen.
    Je kan hier heerlijk genieten met ook nog eens glutenvrij beleg. Klik hier voor het (glutenvrije) menu.

We werken niet met een centrale keuken, maar bereiden je bestelling waar je bij staat (of zit). Hier kan je heerlijk genieten van de koffie, thee en bagels tot de sappen en salades. Ze geven aan dat ze meteen vanaf het begin speciale aandacht hadden voor natuurlijke producten en bewust eten. Bijvoorbeeld koffiebonen van een kleine familieplantage in Panama. 

 

  • Vers Bij Vers ben je de hele dag van harte welkom! Ze houden graag rekening met jouw dieetwensen en allergieën en daarom hebben zij ook voldoende mogelijkheden om vegetarisch, veganistisch en glutenvrij te eten. Niet veel tijd? Alles kunnen ze ook ‘to go’ klaar maken.

Klik hier voor de glutenvrije (ontbijt) menukaart. 

 

 

 
  • Aan de rand van Maastricht, in de wijk Amby, ligt Hof van Huntjes. Een laagdrempelige brasserie met Limburgse specialiteiten en bourgondische gastvrijheid voor een betaalbare prijs. Dieetwensen zijn voor het personeel geen probleem, zo lang je dit van te voren vermeldt! Ook met groepen en voor feesten kun je hier goed terecht. Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart.

 
  • Witloof is afkomstig uit België. Bij Witloof draait het niet om culinaire maaltijden maar om puur, handgemaakt, eerlijk, biologisch en smaakvol eten. Zij hebben een aparte allergenenkaart zodat het makkelijker is om een glutenvrij gerecht uit te kiezen.

Witloof staat bekend om hun opmerkelijke interieur. Het interieur van Witloof werd in 2006 bekroond met de Dutch Design Award. Categorie interieurontwerp, ontving een nominatie voor de Deutsche Bundespreis ('07), verdiende een tweede prijs bij de Dutch Hospitality & Style Awards & kreeg de 13de prijs van de New York Times in 'n lijst "100 most trendy restaurant concepts in the world" (2008).

Via deze link kan je een kijkje nemen naar verschillende interieur varianten die door de jaren heen voorbij zijn gekomen. 

 

 
 

 

 
  • Umami by Han is gevestigd in een statig pand, op steenworp afstand van het station. De Aziatische gerechten worden op een Franse manier bereid en veelal ingrediënten met een umami smaak!
    Het personeel doet haar uiterste best om zoveel mogelijk aan speciale wensen te voldoen, dit geldt ook voor glutenvrij eten. Zo lang je dit maar van te voren aangeeft. 

Wat is umami? Naast zout, zuur, zoet en bitter wordt umami beschreven als een vijfde basissmaak. Dit is wetenschappelijk erkend. Umami betekent letterlijk 'heerlijke smaak'. Umami is een smaakversterker. Door de smaakversterker ervaar je je eten nog lekkerder!
Klik hier voor de menukaart.

UMAMI by Han Maastricht - modern-Asian restaurant

 

 
  • Het restaurant Petit Bonheur (klein geluk) is een Maastrichts restaurant met een Frans tintje.
    Achter de poort van de 17e -eeuwse stadsboerderij besef je waarom iedereen hier spreekt van ‘Het Kleine Geluk’. Het lijkt net alsof je midden in Frankrijk zit!                                                              De binnenplaats heeft een overkapping die bij mooi weer open kan en is voorzien van verwarming, zodat je hier zowel in de zomer en in de winter heerlijk kan genieten.                                                Ze hebben een wisselende menukaart en past zich aan aan de seizoenen en daarnaast biedt het restaurant ook een aparte allergenenkaart. Als je van te voren aangeeft een allergie of dieetwens te hebben, kan het personeel samen met jou kijken naar de mogelijkheden. 

Bij Petit Bonheur kan je genieten van een speciaal voorjaarsmenu. Vrijdag, zaterdag en zondag kan je zelfs ja favoriete gerecht bij je thuis laten bezorgen! Voor de extra luie weekenden.. Heerlijk toch ?!

Kies jij voor een heerlijke asperge soep met rauwe ham of heb je meer trek in springroll met avocado, mango en rode kool? Keuze genoeg!

Restaurant Petit Bonheur - Maastricht City App

 

 
  • Heerlijk bourgondisch genieten bij Chalet Bergrust. Geniet hier van het prachtige uitzicht, van een lekker glas wijn of één van onze heerlijke Belgische speciaalbieren.

Gun jezelf dat hemelse moment van rust in deze prachtige natuur. Geniet hier van een hapje, drankje en het mooiste uitzicht van Maastricht! Hier heb je een lunch, bier en dinerkaart en op elke kaart wordt aangegeven waar er wel en waar er niet gluten in zijn verwerkt. Je kan hier genieten van lekker (glutenvrij) broodje brie, een gegratineerde uiensoep 'Bergrust' of een lekkere uitsmijter.

Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart.

20180505_201448_large.jpg - Foto van Chalet Bergrust, Maastricht -  Tripadvisor

 

 

Niet in Maastricht, maar wel in de buurt:

  • Op het Dorrenplein te Valkenburg vind je Brasserie America, een typisch Limburgse huiselijke gelegenheid. Het personeel is gespecialiseerd in glutenvrij eten en biedt een zeer uitgebreide aparte glutenvrije lunch- en dinerkaart. 

Klik hier voor de uitgebreide aparte glutenvrije lunch- en dinerkaart.

 

Brasserie America in Valkenburg | Dagelijks Glutenvrij

 


Weet jij nog leuke restaurants in Maastricht?

Of vind je het leuk om te delen wat of waar jij altijd eet in Maastricht? Laat een reactie achter onder deze blogpost!

Reacties
Eva
29 Jun 2021
Hoi Nienke,
Bedankt voor de tip!
Nieke
29 Jun 2021
De Tsi-Au heeft een grote selectie glutenvrije gerechten en zorgen dat er geen kruisbesmetting is. Vantevoren even bellen om te vragen wat glutenvrij is en aan te kondigen dat je glutenvrij wilt eten is aan te raden.
Laat een reactie achter