Glutenvrije restaurants in Zwolle

Glutenvrije restaurants in Zwolle

Dit keer in het lijstje van glutenvrije restaurants is Zwolle aan de beurt! Zwolle is natuurlijk de hoofdstad van de mooie provincie Overijssel. In deze stad vind je veel mooie pleinen en leuke gezellige restaurantjes waar je heerlijk glutenvrij kunt eten. Vind hier de lekkerste glutenvrije restaurants in Zwolle.

 • Baiyok is een Thais restaurant en zij hebben vrijwel een gehele gluten- en lactosevrije menukaart. Zij zijn gespecialiseerd in allergieën en speciale dieetwensen, wekelijks komen er veel mensen eten met een allergie. Sinds een paar jaar geleden is er ook een glutenvrije oestersaus op de markt gekomen en zijn er nog veel meer gerechten glutenvrij geworden bij Baiyok.

 • Uit eten in een middeleeuwse burcht kan bij ’T Spookhuys, waar je je in deze sferen waant. Als glutenvrije gast word je hier net zo behandeld als ieder andere gast, met een leuk en verrassend glutenvrij menu.

 • Trek in een heerlijke burger? Dan kun je terecht bij Ingeburgerd, een restaurant gelegen aan een van de meest sfeervolle pleinen. Bijna alle burgers die ze daar hebben zijn wel glutenvrij te verkrijgen. Wel even van te voren bellen om te reserveren zodat je zeker weet dat ze glutenvrij brood in huis hebben en patat als je dat er ook graag bij zou willen hebben.

 • Bistornomie Vidiveni is een Gezellige, laagdrempelige moderne bistro. In hun 3 gangen menu kunnen zij elk gerecht aanpassen tot een glutenvrij gerecht en zo kunnen mensen met een glutenintolerantie daar ook heerlijk van genieten. Bij Vidiveni werken zij uitsluitend met seizoensgebonden, eerlijke, lokale en herleidbare producten.

 • Bij La Meridiana kun je heerlijk genieten van italiaanse gerechten. Mensen die glutenvrij eten, hebben daar glutenvrij brood en glutenvrije pasta gegeten en de rest van de gerechten kan meestal ook worden aangepast. Wel even van te voren bellen, het is niet bekend of zij altijd glutenvrije brood en pasta’s in huis hebben.

 • Bij Restaurant Poppe kun je terecht voor een heerlijke smaakbeleving en voor een wat luxer diner. De vrouw van één van de koks heeft coeliakie, dus hier eet je sowieso safe! Praktisch alle gerechten kunnen hier aangepast worden en er is ook altijd glutenvrij brood aanwezig.

 • Van der Valk begrijpt goed wat glutenvrij eten inhoudt en je kunt hier dus ook heel goed glutenvrij eten zonder te reserveren. In het ruime en sfeervolle restaurant is altijd wel een plekje en zij kunnen alles op de kaart aanpassen.

 • Bij het Vliegerhuys kun je de gehele dag terecht voor ontbijt, lunch, diner of gebak. Super leuk concept, omdat jij zelf kunt beslissen in welk eten je zin hebt! Zij kunnen hun menukaart omschrijven als biologisch en streekgebonden en de bediening kan jou precies vertellen wat je wel en niet kunt eten.

 • Bij La Liguria kun je gezellig zitten in een echte Italiaanse sfeer. Je kunt er glutenvrije pizza’s én pasta’s eten en zij hebben zelfs ook een veganistische pizza! Er is een uitgebreide menukaart met genoeg verschillende opties.

 • Paradiso is een van de oudste maar toch meest moderne cafetaria. Je kunt hier terecht voor friet, snacks, lunch en diner. Glutenvrije gerechten zijn ook aanwezig in de vorm van snacks en maaltijden.

 • De Witte Gans Is een leuk in de bossen gelegen restaurant. De Witte Gans ligt in Dalfsen op 10 minuten afstand van Zwolle. Dit restaurant heeft een rustieke uitstraling en je kunt er genieten van de heerlijke franse en mediterraanse keuken. Glutenvrij eten is daar helemaal geen probleem.

 • Bistro de Zoete Inval is een heel leuke restaurant in Zwolle. Je kan er terecht voor diner, lunch, gezellig thee moment en zelfs high beer én high wine. Bij Bistro de Zoete Inval staat op de menukaart precies aangegeven waar wel of niet gluten in zitten. 

 • Bistro De Buik van Parijs is een super gezellige knusse bistro waar je heerlijk kan eten. Voor de kerst hebben zij zelfs al een aparte menukaart gemaakt. Ook heeft Bistro de Buik van Parijs een aparte geheel glutenvrije menu kaart, super handig!

 • Bij Restaurant Pampus kun je genieten van de franse keuken aan de rand van de zwolse grachten. Je kunt bij restaurant Pampus ook zeker genieten van een goede glutenvrije maaltijd.

 • Bistro La Bonne Femme is een knusse, warme en gezellige biostro in hartje Zwolle. Je vind er goede gerechten en goede wijnen tegen een leuke prijs. De mogelijkheid om glutenvrij te eten is daar zeker, je kunt er heerlijk genieten van een glutenvrije maaltijd. 

 • Bij Harte Zwolle staat voor veel liefde, maar ook vooral voor lekker eten en drinken! Je kunt in dit restaurant je eigen brunch of diner samenstellen met kleine, veelal lokale en huisgemaakte gerechtjes. Je kunt rekening houden met een kleine of grote trek en je gerechtjes worden geserveerd op een houte plank, zodat je ook nog makkelijk kan delen. Voor glutenvrije producten rekenen ze een toeslag van €1,50- per plank.   

 

 • Brasserie Dunnik is een familiebedrijf met veel passie voor eten en drinken, gastvrijheid en gezelligheid. Je kunt hier terecht met elke voedselallergie of intolerantie, ze houden hier graag rekening mee. Het enige wat je hoeft te doen is uw wens doorgeven aan de bediening en dan doen de koks de rest voor je. 

 

Aanvulling?

Heb jij voor ons nog aanvullingen? Heerlijke glutenvrije restaurants die ertussen moéten staan? Mail ons dan via kelly@glutenvrijemarkt.com.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden