• Lorem ipsum

5 Heerlijke Glutenvrije Halloween Creaties

19 Oct 2021
door Floor

Veel lekkernijen die worden geserveerd op feestjes of die worden verzameld door kinderen tijdens de wel bekende: ‘trick or treat’ zijn helaas niet altijd glutenvrij. Lees verder om te zien wat voor lekkernijen wij hebben samengesteld die glutenvrij zijn én zorgen voor het échte Halloween gevoel!

1. Sinaasappel Skeletten.

Schrik niet! Maar als eerst hebben wij een gezonde snack gemaakt. Hier zullen sommige kinderen wellicht slapeloze nachten van krijgen, maar ook tijdens Halloween verzorgen wij de nodige vitamines! Deze snack is super makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt, zijn sinaasappels en een zwarte stift en voor je het weet heb je de mooiste spooky creaties.

Wat heb je nodig?

  • Sinaasappels
  • Zwarte stift

 

2. Kruipende Spinnetjes.

Ook hebben wij spinnen gemaakt van koekjes, dropveters en glazuur. Dit maak je makkelijk thuis door kleine stukjes dropveter vast te maken aan de koekjes. Doe dit door de koekjes van elkaar af te draaien, zodat je de dropveters er tussen kan ‘plakken.’ Je kan erbovenop met glazuur oogjes maken!

Wat heb je nodig?

 

3. Plop-spookjes.

Als derde hebben wij ‘spooky’ popcorn zakjes gemaakt! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is van doorzichtig inpakpapier zakjes maken. Daarin stop je een paar handjes popcorn en met papier en een zwarte stift maak je griezelige, spookachtige gezichtjes op het inpakpapier.

Wat heb je nodig?

 

4. Zwerkbal Bezemsteeltjes.

Wat vind je van onze hartige heksen bezemsteeltjes? Met deze bezemsteeltjes wordt het een magisch Halloween feestje, zelfs voor dreuzels!

Je maakt het door kaasblokjes aan de onderkant in dunne reepjes te snijden en het zoute stokje aan de bovenkant van de kaas te duwen. Ook kan je kaasplakjes in reepjes snijden en deze aan het zoute stokje vastbinden met een touwtje, oftewel ‘de bezemsteel’. Pas wel op! De kaas scheurt snel dus ga voorzichtig te werk bij het maken van jouw eigen Nimbus2000.

Wat heb je nodig?

 

5. Donut Spinnetje.

Pas op! Deze snack is niet geschikt voor mensen met arachnofobie (spinnenfobie). Wij hebben namelijk nog één toffe creatie in de aanbieding: heerlijke donuts met daarin een spinnetje.

Hiervoor heb je nodig: donuts, twee kruidnoten of een chocolaatje (voor in het gat van de donut) en bruin/zwart glazuur om het spinnetje tot leven te laten komen.

Dit doe je door een donut te pakken en in de donut stopt je twee chocolade kruidnoten (tegen elkaar zodat het een rondje wordt). Daaroverheen ga je met glazuur te werk om een mooi en egaal lijfje te krijgen. Met dit glazuur teken je 8 pootjes vanaf het lijfje van de spin naar de rand van de donut.

Wat heb je nodig? 

 

We zijn benieuwd hoe jullie glutenvrije Halloween er dit jaar uit zal zien! Laat het ons weten via onze Socials op Instagram of Facebook!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter