• Lorem ipsum

Het Blauwe Huis - kruiden en thee

5 Jul 2021
door Ria, Eva

Over Het Blauwe Huis

Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en kruidenoliën voor consumenten. Hun eigen teelt vormt de bodem onder het bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door hun zelfteelt investeert Het Blauwe Huis al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en -kwaliteit.

Het Blauwe Huis is sinds 2014 onderdeel van het biologisch kruidenbedrijf l’Herbier du Diois uit Frankrijk. Het Blauwe Huis; l’Herbier heeft een assortiment van meer dan 350 keukenkruiden, geneeskrachtige kruiden, specerijen, theesoorten en oliën. Allemaal uit biologische of biodynamische landbouw. Het bedrijf teelt zelf én werkt intensief samen met telers over de hele wereld. 


Het Blauwe Huis is bezig met het aanpassen van alle verpakkingen naar volledig composteerbare verpakkingen. Op de achterkant van deze zakjes zit een tekst waarop deze mededeling staat. Als het zakje leeg is, kan de verpakking in een GFT-container of compostbak gedeponeerd worden.

Alle kruiden van Het Blauwe Huis zijn vrij van zout.

 

Bekijk hier de digitale rondleiding door de tuinen van Het Blauwe Huis. 

Nieuw in ons assortiment:

Biologische apothekers roos van Het Blauwe Huis. Rozenblaadjes geeft je thee een heerlijke zoete afdronk. Samen met wat honing geeft dit extra verzachting bij keelpijn. 

 

 

 

 

Deze kruiden zijn een klassiek Bengaals mengsel en het is een ingrediënt in veel Indiase gerechten zoals tandoori. Het wordt vaak als laatste toegevoegd tijdens het koken zodat de geur en smaak behouden blijft.

 

 

 

 

Biologische rundvlees kruiden van Het Blauwe Huis. Dit is een klassieke smaakmaker voor rundvlees. 

 

 

Twee stokjes vanille van Het Blauwe Huis. Het aroma van vanille in room, cake, taart en andere levensmiddelen kan worden verkregen door vanille mee te koken. Een sterker aroma kan worden bereikt door de de stokjes overlangs open te snijden, waardoor het zeer smaakvolle merg vrijkomt.

 

 

 

Bronnen:
Het Blauwe Huis

Reacties
Eva
27 Sep 2022
Hallo Nicole,
Bedankt voor je reactie.

Wij hebben helaas geen longkruid in ons assortiment. Misschien kan je op zoek naar een shop die gespecificeerd is in thee.
nicole fonteyn
26 Sep 2022
ik zoek longkruid voor thee
grt nicole
Laat een reactie achter