• Lorem ipsum

Is chocolade glutenvrij?

23 Mar 2020
door Bo de Lange, Juliette

 

Neutrale chocoladerepen worden over het algemeen zonder gluten gemaakt. Toch bevatten de repen die in de supermarkten liggen vaak sporen van gluten. Tegenwoordig heb je een enorme keuze in verschillende chocoladesoorten en is het dus nodig dat je even extra goed oplet. Vooral producten met een speciale smaak of vulling zijn vaak niet glutenvrij.

 

Hier moet je op letten

Waar je vooral op moet letten is chocolade met toevoegingen zoals koekjes en vullingen. Deze kunnen gluten bevatten of sporen van gluten. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of er in de productieomgeving van chocolade ook glutenbevattende ingrediënten worden gebruikt. Dit staat vermeld bij de allergie-informatie. Let ook op tarwezetmeel; dit wordt soms bij het productieproces als vulmiddel gebruikt. 

 

Afhankelijk van de mate van gevoeligheid kun je de keuze maken of je wel of niet producten neemt die mogelijk sporen van gluten bevatten. Het kan natuurlijk altijd dat een product is vernieuwd, waardoor de ingrediëntenlijst nadelig is veranderd. Kijk daarom altijd eerst naar de ingrediëntenlijst voordat je chocola consumeert! Liever wat meer zekerheid? De producten van  Glutenvrijemarkt.com zijn altijd vrij van gluten en sporen van gluten!

 

100% Glutenvrije chocola

Hoewel chocola natuurlijk geweldig is, kunnen 'normale' chocoladerepen je op den duur gaan vervelen. Gelukkig hebben we over de jaren heen een zeer gevarieerd assortiment aan glutenvrije chocola gecreëerd. Zo hebben we bijvoorbeeld heerlijke Belgische truffelbonbons, intense fairtrade chocoladerepen met chili en milde hazelnoot-rozijnen rijstmelkchocola. Speciaal voor deze tijd hebben we ook nog vrolijke paaseitjes in drie verschillende smaken!

Nog andere dieetwensen? Kijk dan eens naar merken als Céréal en Sweet-Switch. Deze bieden producten aan die lactosevrije en suikerarme producten aan.

 

Dus: is chocolade glutenvrij?

Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten! Wil jij weten of een bepaald product glutenvrij is of niet? Laat jouw vraag hieronder achter.

 

 

 

 

Reacties
Eva
6 Mar 2023
Hi Roos,
Bedankt voor je vraag. Alle vragen zijn welkom!

Ik denk niet dat hier een direct 'ja' of 'nee' op geantwoord kan worden. Dit kan per product namelijk verschillen. Een pindarots hoeft geen gluten te bevatten, maar soms kan het dat een producent er voor kiest er toch iets met glutenbevattende granen aan toe te voegen. Of het kan dat dat de fabriek ook wordt gebruikt voor glutenbevattende producten.

Ik raad aan om altijd de etiketten te lezen van producten. Hier kan je tips vinden over het lezen van etiketten: https://www.glutenvrijemarkt.com/blogs/blog/hoe-kan-je-etiketten-lezen/.
Roos
4 Mar 2023
Hallo! Misschien een domme vraag. Maar zijn pindarotsjes glutenvrij? Bedankt voor de reactie!
Eva
11 Nov 2022
Hallo Anne Marie,
Bedankt voor je reactie.

Als je pasta zoekt op basis van rijst raad ik je het merk Piaceri Mediterranei aan. Die hebben verschillende soorten rijstpasta die erg lekker zijn.
Anne Marie Verbeek
10 Nov 2022
Goedendag
Weet iemand waar ik glutenvrije pasta op basis van rijst kan kopen.
In Frankrijk wordt van Valpi Bio, spaghetti de Riz verkocht.
Gr
Anne Marie Verbeek
da
8 Aug 2022
ik koop bij aldi de Cahteau hazelnootchocolade Melk . Ik zie dat staat geen tarwe maar alleen twijfel aan de soja . Is het alsnog met soja glutenvrij?
Denise Schut
26 Jun 2019
Hi Miek, chocolade is van nature glutenvrij. Echter kan er bij de bereiding van het ijs er wel gluten in het ijs terecht zijn gekomen. Check dus altijd de verpakking of vraag het na bij de ijssalon :).
miek
25 Jun 2019
is chocolade ijs ook glutenvrij?
Lotte Damen
12 Nov 2018
Dag Mieke, onze chocolade is 100% glutenvrij. Wat betreft andere merken / webwinkels, zou je zelf even contact moeten opnemen met de desbetreffende winkel.
Lotte Damen
12 Nov 2018
Dag Josephine, wij hebben glutenvrije chocoladeletters in ons assortiment. https://www.glutenvrijemarkt.com/search/chocoladeletter/
Mieke
10 Nov 2018
Ik wil chocomousse maken met de chocolade van de Aldi ( Chateau pure chocolade en chateau melkchocolade). Is die chocolade glutenvrij? Alvast bedankt.
Josephine nienkemper
6 Nov 2018
Worden er ook glutenvrije chocoladeletters gemaakt? En wie maakt ze en waar zou ik ze kunnen kopen?
Samantha Han
9 Mei 2018
Hi Monique,

Bedankt voor je reactie. Wij gaan hem aan de lijst toevoegen!

Groetjes,

Samantha
Monique
8 Mei 2018
Hi Samantha, de chocolade is te koop via hun eigen website, als ook bij Holland & Barret (de tuinen) en bij Ekoplaza.
Samantha Han
7 Mei 2018
Hi Monique,

Wat leuk om te horen! Bedankt voor je aanvulling. Waar kun je de chocola van Chocolatemakers allemaal krijgen?

Groetjes Samantha
Monique
4 Mei 2018
Een artikel dat over chocolade gaat is een artikel naar mijn hart.
Welke chocolade ook compleet glutenvrij en besmettingsvrij is, is die van Chocolatemakers.
Laat een reactie achter