23 Mar 2020

Is chocolade glutenvrij?

Chocolade wordt met cacao gemaakt, wat wordt gewonnen uit de pit van de vrucht van een cacaoboom. Het is een geliefde lekkernij over de hele wereld. Maar hoe zit dat eigenlijk met chocolade wanneer je glutenvrij eet? Je leest het hier.

 

Neutrale chocoladerepen worden over het algemeen zonder gluten gemaakt. Toch bevatten de repen die in de supermarkten liggen vaak sporen van gluten. Tegenwoordig heb je een enorme keuze in verschillende chocoladesoorten en is het dus nodig dat je even extra goed oplet. Vooral producten met een speciale smaak of vulling zijn vaak niet glutenvrij.

 

Hier moet je op letten

Waar je vooral op moet letten is chocolade met toevoegingen zoals koekjes en vullingen. Deze kunnen gluten bevatten of sporen van gluten. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of er in de productieomgeving van chocolade ook glutenbevattende ingrediënten worden gebruikt. Dit staat vermeld bij de allergie-informatie. Let ook op tarwezetmeel; dit wordt soms bij het productieproces als vulmiddel gebruikt. 

 

Afhankelijk van de mate van gevoeligheid kun je de keuze maken of je wel of niet producten neemt die mogelijk sporen van gluten bevatten. Het kan natuurlijk altijd dat een product is vernieuwd, waardoor de ingrediëntenlijst nadelig is veranderd. Kijk daarom altijd eerst naar de ingrediëntenlijst voordat je chocola consumeert! Liever wat meer zekerheid? De producten van  Glutenvrijemarkt.com zijn altijd vrij van gluten en sporen van gluten!

 

100% Glutenvrije chocola

Hoewel chocola natuurlijk geweldig is, kunnen 'normale' chocoladerepen je op den duur gaan vervelen. Gelukkig hebben we over de jaren heen een zeer gevarieerd assortiment aan glutenvrije chocola gecreëerd. Zo hebben we bijvoorbeeld heerlijke Belgische truffelbonbons, intense fairtrade chocoladerepen met chili en milde hazelnoot-rozijnen rijstmelkchocola. Speciaal voor deze tijd hebben we ook nog vrolijke paaseitjes in drie verschillende smaken!

Nog andere dieetwensen? Kijk dan eens naar merken als Céréal en Sweet-Switch. Deze bieden producten aan die lactosevrije en suikerarme producten aan.

 

Dus: is chocolade glutenvrij?

Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten! Wil jij weten of een bepaald product glutenvrij is of niet? Laat jouw vraag hieronder achter.

 

 

 

 

Reacties
Hi Miek, chocolade is van nature glutenvrij. Echter kan er bij de bereiding van het ijs er wel gluten in het ijs terecht zijn gekomen. Check dus altijd de verpakking of vraag het na bij de ijssalon :).
Denise Schut - 26 Jun 2019 - 11:00
is chocolade ijs ook glutenvrij?
miek - 25 Jun 2019 - 20:39
Dag Mieke, onze chocolade is 100% glutenvrij. Wat betreft andere merken / webwinkels, zou je zelf even contact moeten opnemen met de desbetreffende winkel.
Lotte Damen - 12 Nov 2018 - 09:31
Dag Josephine, wij hebben glutenvrije chocoladeletters in ons assortiment. https://www.glutenvrijemarkt.com/search/chocoladeletter/
Lotte Damen - 12 Nov 2018 - 09:28
Ik wil chocomousse maken met de chocolade van de Aldi ( Chateau pure chocolade en chateau melkchocolade). Is die chocolade glutenvrij? Alvast bedankt.
Mieke - 10 Nov 2018 - 15:59
Worden er ook glutenvrije chocoladeletters gemaakt? En wie maakt ze en waar zou ik ze kunnen kopen?
Josephine nienkemper - 06 Nov 2018 - 15:19
Hi Monique,

Bedankt voor je reactie. Wij gaan hem aan de lijst toevoegen!

Groetjes,

Samantha
Samantha Han - 09 May 2018 - 10:54
Hi Samantha, de chocolade is te koop via hun eigen website, als ook bij Holland & Barret (de tuinen) en bij Ekoplaza.
Monique - 08 May 2018 - 21:56
Hi Monique,

Wat leuk om te horen! Bedankt voor je aanvulling. Waar kun je de chocola van Chocolatemakers allemaal krijgen?

Groetjes Samantha
Samantha Han - 07 May 2018 - 10:36
Een artikel dat over chocolade gaat is een artikel naar mijn hart.
Welke chocolade ook compleet glutenvrij en besmettingsvrij is, is die van Chocolatemakers.
Monique - 04 May 2018 - 11:27
Laat een reactie achter