• Lorem ipsum

Is olijfolie glutenvrij?

31 Jul 2020
door Didi de Koning


Olijfolie, een olie die dagelijks wereldwijd gebruikt wordt. Of dit nu is om in te bakken, spreads mee te maken of een gerecht mee te garneren. In Nederland gebruiken we de olie meestal om in te bakken. Alleen is dit product glutenvrij of niet? Dat ontdek je in dit artikel

 

Wat is olijfolie?

Olijfolie is olie, de naam zegt het al, welke afkomstig is van olijven. Olijven komen uit de bloemen die groeien aan de olijvenboom. De olijven zelf worden zo kort mogelijk na de oogst verwerkt tot olijfolie. Bij de productie van olijfolie wordt de gehele olijf, dus zowel met pit als het vruchtvlees, vermalen en vervolgens gekneed. Na een langdurig productie proces ontstaat er olijfolie. 

 

Is olijfolie glutenvrij?

Nu is de grote vraag natuurlijk: is olijfolie glutenvrij? Het antwoord is ja, olijfolie is glutenvrij. Daarom kun je gerust in olijfolie bakken als je coeliakie hebt.

 

Welke producten zijn glutenvrij?

Wil je meer weten over welke producten glutenvrij zijn? Neem dan gerust een kijkje bij alle andere blogartikelen waarin van verschillende producten uitgezocht is of deze glutenvrij zijn of niet. Vraag je je af of een bepaald product glutenvrij is? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en wij zoeken het voor je uit!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter