09 Mar 2017

Nieuw! Glutenvrij bier van Mongozo in 2 variaties

Mongozo betekent 'proost' in de taal van het Afrikaanse Chokwe-volk. Mongozo is ontstaan door een samenwerking van de Nederlands/Belgische Brouwerij Huyghe en Henrique Kabia. Henrique is een Afrikaanse vluchteling die bekend is geworden door zijn speciale manier van bier brouwen. Hij gebruikte namelijk palmnoten tijdens het brouwen. Hiermee legde hij een nieuwe basis voor een hele speciale manier van brouwen in Europa.

Sinds een aantal jaren heeft Mongozo twee soorten glutenvrij bier. Dat dit twee heerlijke biertjes zijn is wel gebleken uit het feit dat ze al diverse prijzen hebben gewonnen, waaronder een gouden medaille bij de World Beer Award 2014.  


De twee soorten zijn: 

  • Mongozo Premium Pilsener. Dit is het eerste pils ter wereld met drie unieke elementen. Het is namelijk Max Havelaar Fairtrade, biologisch en glutenvrij! De ingrediënten van deze pils zijn biologische hop, gerstemout en rijst. 

  • Mongozo heeft ook een witbiertje, gemaakt op basis van boekweit. Het bier heeft alles wat je van witbier mag verwachten! Het heeft een licht kruidige en frisse smaak, omdat er tijdens het brouwen gebruik is gemaakt van sinaasappelschillen en diverse kruiden, zoals koriander.


Wij zijn fan!
 Bestel deze glutenvrije biertjes in onze webshop en ervaar zelf hoe lekker glutenvrij bier kan zijn!


Wil je meer weten over het glutenvrije brouwproces? Lees dan dit artikel en kom alles te weten over dit gouden drankje!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter