• Lorem ipsum

Nieuw: verse pizzabodems van Pisenza

5 Feb 2024
door Anne

Nieuw: pizzabodems van Pisenza

Hou jij van pizza? We laten je graag kennismaken met een nieuw merk in de webwinkel: Pisenza. Nu te koop!

 

Smaakvolle pizza's

Als jij coeliakie hebt, zal ook jij deze zoektocht wel herkennen... Je mist de échte pizza's, maar een glutenvrij alternatief is vaak een teleurstelling. Dit was ook zo voor Pieter, de oprichter van Pisenza. Hij ging de uitdaging aan om zelf glutenvrije pizzabodems te ontwikkelen die nét zo smaakvol zijn als de originele. Het verhaal van Pieter lees je verderop in deze blog.

De pizzabodems bevatten glutenvrij tarwezetmeel.

 

Verschillende formaten

 

De grote pizzabodems zijn per twee verpakt en hebben een diameter van 26-28 cm. Een heerlijk formaat dus! Voor de jonge pizzafans zijn er kinderpizza's. Deze zijn wat kleiner, 20 cm.

Ook leuk: minipizza's! Verpakt per zes stuks en doen 't goed als tussendoortje of bij een borrelavond of pizzarette. 

 

Het verhaal achter Pisenza

Ik ben Pieter van Eijk, een 46-jarige levensgenieter uit Roosendaal waar ik samen met mijn vriendin, onze sprankelende 10-jarige dochter en onze trouwe viervoeter Zus woon . Mijn ontdekkingsreis naar smaakvolle pizza's begon eigenlijk vrijwel direct na de diagnose van mijn coeliakie. Oh, wat miste ik die heerlijke pizza's! (en nog veel meer lekkernijen, eerlijk gezegd) Van te droog tot te broodachtig, elke glutenvrije poging had zo zijn eigen struikelblokken.

Met een dosis nieuwsgierigheid en een handvol verschillende meelsoorten begon ik te experimenteren, samen met diverse bereidingswijzen en natuurlijk mijn onpartijdige team professionele proefpersonen (lees: familie en vrienden)!

En toen, op dat magische moment, proefde mijn dochter (toen nog maar 6 jaar oud) mijn creatie en verkondigde: "Papa, deze is lekkerder dan die van de pizzeria!" En dat uit de mond van iemand die helemaal geen glutenvrij dieet volgt. Tijdens een van onze vele reizen naar Toscane ontstond ook de naam Pisenza, een harmonieuze samensmelting van Pizza en Senza (Italiaans voor zonder, zoals in 'senza glutine').

En oh, toevallig ook een subtiele knipoog naar mijn eigen naam, Pieter, hoewel dat absoluut niet opzettelijk was.

In augustus vorig jaar heb ik de sprong gewaagd en Pisenza officieel gelanceerd. In november 2023 heb ik de spannende beslissing genomen om fulltime ondernemer te worden, een sprong in het diepe vanuit een stabiele baan naar een onzekere, maar oh zo opwindende periode.

Wat een geweldige rollercoaster is het geworden, met hartverwarmende reacties en steun van jullie, onze fantastische klanten!

Mijn missie met Pisenza is simpel: iedereen die om welke reden dan ook glutenvrij moet of wil eten, verdient keuzemogelijkheden. Waarom genoegen nemen met minder?

 

Pizza-inspiratie nodig?

Je kan wat tips terugvinden op www.pisenza.nl voor het bereiden van dé perfecte glutenvrije pizza. Wist je dat je voor het ultieme knapperige randje bijvoorbeeld een bakje water onderin de oven kan plaatsen tijdens het bakken? 

 

Bestel Pisenza pizzabodems nu via glutenvrijemarkt.com

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter