• Lorem ipsum

Quinoa klaarmaken doe je in deze 5 stappen + recept voor quinoapap

4 Mei 2017
door Marieke de Groot

Quinoa koken: de basis

Met deze vijf stappen maak je gemakkelijk je quinoa klaar. Hiervoor hoef je geen keukenprins(es) te zijn! Het enige wat je moet doen is even je boodschappen doen en jezelf de keuken toe-eigenen. 

Stap 1: Breng water in een pannetje aan de kook.

Stap 2: Was de quinoa in een vergiet. Je kunt quinoa ook even laten weken in een schaal met water en na tien minuten door het vergiet spoelen. Het vuil van de quinoa is dan weg.

Stap 3: Doe de quinoa in de pan kokend water en laat 10 - 12 minuten op een laag vuurtje koken.

Stap 4: Haal de pan van het vuur en roer de quinoa even door. Laat vervolgens 5 minuutjes staan met de deksel erop.

Stap 5: Giet de pan af en de quinoa is klaar voor de maaltijd!

Quinoa koken is een fluitje van een cent. Als je dit gedaan hebt kun je echt álle kanten op met de quinoa. Je kunt het verwerken in salades, soep, eten in plaats van aardappelen of je maakt er pap van! 

 


Quinoapap maken met dit recept

Afwisselen met je ontbijt is heel goed voor je spijsvertering. Wellicht heb je meegedaan met de #ontbijtchallenge en weet je hier inmiddels alles vanaf. Eet jij graag pap in de ochtend, maar ben je de standaard havermoutpap wel eens beu? Probeer dan eens quinoapap. Dit is net zo gemakkelijk te bereiden, maar zit ook boordevol goede voedingsstoffen!Dit heb je nodig:Zo maak je het:

  1. Stap 1: Meng 40 gram quinoavlokken met 125 ml water en 100 ml plantaardigemelk in een pannetje en breng dit op een laag vuur aan de kook.

  2. Stap 2: Als het kookt roer je met regelmaat alles door elkaar en zorg je ervoor dat er niks aan de bodem vastkoekt. Voeg eventeel de 25 ml melk toe die je achter hebt gehouden wanneer de pap te dik wordt.

  3. Stap 3: Voeg het kaneel, het snufje zout toe en roer door. Na 5-10 minuutjes is de pap klaar.

  4. Stap 4: Schenk of strooi er een zoetmiddel overheen, of roer het op het laatste moment door de pap.

  5. Stap 5: Om het af te maken: je kunt van alles op of door je pap roeren. Je kunt er bijvoorbeeld een handje nootjes of rozijnen overheen gooien, maar je kunt ook tijdens het kookproces stukjes appel en rozijnen toevoegen. De smaak trekt dan lekker in de pap. Ook kun je ervoor kiezen er 2 theelepels cacaopoeder doorheen te roeren en als de pap klaar is stukjes banaan toe te voegen. Heerlijk!

Quinoapap is dus ook heel snel klaargemaakt. De pap is een goede afwisseling en erg voedzaam. Je kunt ook pap maken van andere vlokken uit ons assortiment. Een goed ontbijt is een goede start van de dag en daarmee het halve werk!Meer ontbijttips?

Houd onze blog in de gaten voor meer ontbijtrecepten en ontbijttips. We posten met regelmaat heel veel nieuws en tips en tricks. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina. Superleuk en je mist niks meer!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter