17 Jun 2019

Recept: Banado – Glutenvrije Banaan & Avocado smoothie

Wil je een makkelijke, lekkere en vullende smoothie maken? Dan ben je bij dit recept op het juiste adres. Deze glutenvrije banaan & avocado smoothie bestaat in zijn basis maar uit vier ingrediënten. Als je de honing eruit laat omdat je banaan al zoet genoeg is, heb je maar drie ingrediënten nodig. Hoe makkelijk is dat? Daarnaast is de smoothie voedzaam vanwege de gezonde voedingsstoffen in avocado en banaan. Een groen ontbijt waar je je vingers bij aflikt!

Avocado

Avocado is een vruchtgroente. Dit houdt in dat het de vrucht is van een groente. Omdat we hem in de keuken als groente gebruiken wordt hij door het voedingscentrum ingedeeld bij de groente. Hij telt mee voor je 2 ons groente per dag!

Vet

Avocado bevat veel vet. Ongezond dus? Nee, avocado bevat voornamelijk onverzadigde vetten en hierdoor gaat je LDL-cholesterol omlaag. Dus in tegenstelling tot voedsel met verzadigde vetten is een  avocado gezond.

Vullend

Vanwege de grote hoeveelheid vet levert de avocado veel kcal op en is erg vullend. Eén avocado bevat zo’n kleine 400 kcal.

Hoe maak je de banaan & avocado smoothie?

Bereidingstijd: ca. 10 minuten.

Benodigdheden

 • 1 rijpe banaan
 • 1 avocado
 • 200 ml melk (of kies voor een plantaardige melk)
 • optioneel honing of een ander zoetmiddel
 • optioneel: munt of limoen

Bereidingswijze

 1. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit.
 2. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het in een blender.
 3. Voeg hierbij de banaan en de melk
 4. Mix het geheel tot een gladde massa
 5. Als de massa te dik is omdat je een relatief grote avocado en banaan hebt gebruikt kun je er altijd meer melk bij doen
 6. Voeg als laatste eventueel de honing toe en mix het nog een keer goed

Variatietip!

Hou je van wat frisheid? Voeg dan wat munt of wat limoensap toe.

Tip

Op zoek naar een ander recept met banaan? Kijk dan ook bij onze andere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor heerlijk bananenbrood!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter