• Lorem ipsum

Recept: makkelijke glutenvrije en vegetarische burgers met Boekoeloekoe

23 Mar 2021
door Annemijn, Eva

Over boekoeloekoe 

Boekoeloekoe doelt erop om mensen te inspireren over meer variatie in hun voedingspatroon, maar ook om meer persoonlijke aandacht te besteden aan hun voeding en het vaker kiezen voor verse en vitale producten. De mix van Boekoeloekoe is daarom ook een heerlijke variatie voor bij veel verschillende vegetarische gerechten.

De mix heeft ook niet het voornemen om vlees te vervangen, het lijkt ook niet speciaal op vlees qua smaak of structuur. De authenticiteit van het product is zeldzaam en niet met een bestaand vegetarisch- of vleeshoudend producten. Het product is daarom dan ook ideaal voor iedereen!

 

Inhoud burger mix

 De burger mix van Boekoeloekoe is op basis van glutenvrije haver, en bevat dus geen soja! Daarnaast is er alleen maar gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waardoor er geen plaats is voor E-nummers en kunstmatige toevoegingen. Boekoeloekoe is gebaseerd op het gebruik van alledaagse ingrediënten zoals zuivel, ei, groenten en granen.

 

 

 

Bereiding burgers

Deze heerlijke Boekoeloekoe mix is zoals eerder gezegd ideaal voor het maken van vegetarische burgers. Bij deze dan ook een recept! 

Zelf vers toevoegen:

  • 50 ml melk
  • 80 gr jonge kaas
  • 2 kleine eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel roomboter of olie

 

1.  Rasp de kaas, snij de ui klein en meng deze met de rest van de verse ingrediënten. Voeg uiteindelijk de kruidenmix toe en mix alles tot een homogene (vaste) massa.

2. Laat het mengsel vervolgens 15 minuten stevig worden in de koelkast.

3. Maak van het mengsel vier gelijke ballen en leg deze in een koekenpan, voorzien van wat boter of olie. Druk de ballen voorzichtig plat tot een burger en bak ze in 10 minuten op middelhoog vuur. Als de burgers aan beide kanten mooi goudbruin zijn kunnen deze uit de pan gehaald worden!

4. Smullen maar!

 

Ook kunnen de burgers gebakken worden in de oven. Leg de vier gedraaide burgers op een bakplaat en druk deze voorzichtig plat. Bak de burgers in 10-15 minuten gaar op 150 graden. Je kan er ook een bakje bij zetten, dan blijven de burgers extra zacht!

 

Variaties:

Je kan in dit recept ook variëren met de soort kaas die je gebruikt. Probeer de burgers eens parmezaanse kaas of (oude) geitenkaas te maken. Ook kan je wat geraspte groenten of verse kruiden toevoegen, zoals paprika, chilipeper of courgette. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter