• Lorem ipsum

Tips voor een glutenvrije Koningsdag

26 Mar 2018
door Samantha Han

Foodtrucks

Zelf werk ik bij een cateringbedrijf dat op veel festivals en markten aanwezig is met verschillende foodtrucks. Uit ervaring weet ik dat er bijna geen glutenvrije producten verkocht worden bij dit soort eetgelegenheden. Erg vervelend, want op een festival mag je vaak ook geen eigen eten meenemen. Na een paar uur dansen moet je toch echt iets eten, wat nu?

Het is verstandig om vooraf contact op te nemen met de organisatie van het desbetreffende festival. Als je bij de organisatie van een festival meldt dat je glutenvrij moet eten, dan krijg je vaak te horen dat je zelf glutenvrij eten mag meenemen, mits je een doktersverklaring kunt laten zien bij de bewaking. Je kunt zo’n verklaring aanvragen bij je huisarts. Hij/zij zal dan een brief opstellen waarin staat dat je om medische redenen glutenvrij moet eten.

Je kunt natuurlijk wel iets glutenvrij’s scoren op een festival of markt, maar de keuze is gewoon erg beperkt. Friet is glutenvrij en dit is op vrijwel iedere markt of ieder festival te verkrijgen. Voordat je een zak friet koopt is het verstandig om bij de catering na te vragen of deze in een aparte frituur wordt gebakken. Snacks zoals kroketten en kaassoufflés bevatten namelijk wel gluten en dat kan voor kruisbesmetting zorgen. Check daarnaast ook of de saus glutenvrij is, anders moet je deze achterwege laten. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer foodtrucks die fruit verkopen en je kunt altijd wel ergens een ijsje krijgen.  

 

 

Glutenvrije Foodtrucks

Foodless heeft in 2015 een lijstje opgesteld metde lekkerste glutenvrije foodtrucks. Hierin staan onder andere Vrij Voedsel, Hieper de Pieper, Tante’s tortilla’s en Crêpes mobiel. Deze foodtrucks verkopen uitsluitend glutenvrije producten. Misschien kom je deze wel tegen op Koningsdag. Dan kun je vast heerlijk eten op deze gezellige dag!

 

 

Biertje erbij?

Koningsdag is uiteraard ook een dag waarop er veel bier wordt gedronken, maar is bier nou wel of niet glutenvrij? In het bierbrouwproces worden granen gebruikt om bier de bekende smaak te geven. De granen die hiervoor worden gebruikt zijn onder andere tarwe en gerst en deze bevatten gluten. Standaard bier is dan ook niet glutenvrij. Er zijn tegenwoordig wel steeds meer glutenvrije biertjes beschikbaar. Glutenvrijemarkt.com heeft het grootste assortiment glutenvrij bier! Bekijk het assortiment hier en bestel alvast genoeg glutenvrije biertjes voor Koningsdag.

 

 

Wat moet je meenemen?

Als je op pad gaat op Koningsdag, dan is het verstandig om zelf voldoende glutenvrije producten mee te nemen. Mocht je niets glutenvrij kunnen vinden bij de foodtrucks, dan heb je in ieder geval zelf genoeg op zak. De volgende producten zijn makkelijk mee te nemen:

 

 

 

Glutenvrije Koningsdag recepten

Krijg je bezoek met Koningsdag of heb je gewoon zin om die dag wat lekkers te eten, dan is het zeker de moeite om zelf wat lekkers te bakken. Bekijk hier ons recept voor heerlijke glutenvrije oranje tompoucen.

 

 

Heb je nog vragen over dit artikel, of heb je zelf nog goede tips voor Koningsdag? Laat het ons weten! E-mail je vraag/tip naar [email protected]

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter