• Lorem ipsum

Waar je aan moet denken voor de ultieme glutenvrije picknick

15 Feb 2018
door Marieke de Groot & Kelly de Lange

Waar let je op als je glutenvrij gaat picknicken

Ga je picknicken met een groep waarvan niet iedereen glutenvrij eet, let dan goed op kruisbesmetting! Het is verstandig om het eten wat jij meeneemt in aparte bakjes te doen. De rest van de groep kun je uitleggen dat zij die beter kunnen laten staan, zodat jij voldoende te eten hebt. Je kunt de bakjes meteen weer dicht doen als je er wat uit hebt gepakt. Als je ze open laat staan kunnen er natuurlijk gemakkelijk kruimels van ander eten in terecht komen. Mocht je je eten willen delen: gebruik dan speciaal opschepbestek, zodat de anderen niet met hun besmette bestek aan jouw hapjes komen.

 


Picknick benodigdheden

Houd je een kleine simpele picknick of juist een grote? Je kunt het aanpakken zoals je wilt, maar onderstaande heb je bij elke picknick wel nodig.

 

  • Kleed. Groot of klein, een kleed is altijd fijn! Het staat super gezellig en het zit natuurlijk ook lekkerder.
  • Mand. Natuurlijk is een leuke mand waar je al het lekkers in kan stoppen heel handig. Je kunt zo alles gemakkelijk meenemen. Wanneer jullie afspreken op de picknickplek is het natuurlijk handiger als je allemaal een mand meeneemt met de meegenomen lekkernijen. Scheelt een hoop sjouwen als iedereen wat draagt!
  • Bordjes en bestek. Je kunt de (plastic) wegwerpvarianten kopen, maar een duurzamere optie is om iedereen zijn of haar eigen bordje en bestek mee te laten nemen. Let er wel op dat je je bord goed in de gaten houd, weglegt of even in een zakje doet als je niks eet. Zo kan er niks bij komen wat je bord besmet en niemand kan per ongeluk jouw bord gebruiken.
  • Kan met drinken. Neem een lekkere grote kan met sap of water met een smaakje (doe komkommer, munt of citroen in het water) mee. Zo heb je genoeg voor de hele picknick én het blijft lekker koud. 
  • Wijn en bier. Houd je van bier of juist van wijn? Dan kun je dit natuurlijk ook lekker meenemen naar een picknick. Vergeet dan natuurlijk niet een kurkentrekker en/of een bieropener. Wijn is over het algemeen glutenvrij, maar bier niet. Bekijk ons glutenvrije bierassortiment dus even!
  • Koeltas of koelbox. Een koeltas of -box is erg handig om je koude drankjes en salades in te bewaren. Zo komen er ook geen beestjes bij.

 


Picknick voorbereidingen

Hieronder vind je een lijstje van lekkere producten om mee te nemen naar een picknick. Sommige hapjes kun je bijvoorbeeld al een avond van te voren bereiden en veel gerechtjes zijn koud ook gewoon heerlijk te eten. Als je warme broodjes mee wilt nemen, kun je ze opwarmen net voor dat je weggaat, in zilverfolie verwikkelen en bij aankomst als eerste opeten.

 

Je boodschappenlijstje:

 


Wat is jouw ervaring met glutenvrije picknicks?

Ben jij wel eens op een picknick geweest waar jij (als enige) glutenvrij moest eten? Hoe ging dat? Wij zijn ook erg benieuwd of je iets aan bovenstaande tips hebt gehad. Laat ons weten hoe jij je voorbereidt op een glutenvrije picknick door een reactie achter te laten onder deze blog!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter