Waar kun je glutenvrij eten op Schiphol?

 • Geplaatst op
 • Door Marieke de Groot & Kelly de Lange
 • Geplaatst in Glutenvrij reizen
 • 0
Waar kun je glutenvrij eten op Schiphol?

Als je op reis gaat moet je als persoon met coeliakie altijd een hele hoop voorbereiden. Je moet niet alleen veel eten mee nemen op reis, je moet ook zorgen voor je lunchpakketje en je tussendoortjes. Je bent soms namelijk echt lang onderweg en je kunt niet zomaar even wat te eten scoren, zoals anderen dat doen. Toch hebben wij ons daar niet bij neergelegd: wij wilden weten wat onze eigen luchthaven Schiphol te bieden heeft aan mensen met gluten intolerantie. Het resultaat? Een lijstje met eetmogelijkheden op het vliegveld en dat zijn er meer dan gedacht! Lees verder!

Wij zijn niet de enigen geweest die onderzoek deden naar eetmogelijkheden op Schiphol. Miss Glutenvrij heeft hier ook een blog over geschreven. Ze schrijft dat je zij op Schiphol bij de Burger King en Mac Donalds niet veel meer dan patat, een losse burger en een salade durft te eten. Zelf vliegt ze vaak via Eindhoven en Weeze (Duitsland) waar meer opties zijn. Op Schiphol zijn er in de loop van de jaren wel meer opties mogelijk buiten bovenstaande fastfood ketens. Schiphol blijkt een goede pagina te hebben op de website met informatie. De eetmogelijkheden die wij hier hebben gevonden vind je hieronder. Wij raden aan om altijd even van te voren contact op te nemen met desbetreffende locatie om te vragen wat de opties zijn. De opties veranderen en zijn beperkt. Wil je zeker zijn dat je kunt eten wat je wilt, is het handig van te voren te bellen. 

 


Glutenvrij eten op Schiphol vóór de veiligheidscontroles

 • Grand Cafe Plaza is 24 uur per dag geopend voor salades, broodjes en warme gerechten. Ook glutenvrij zijn hier opties. 
 • Dakota's Restaurant & Bar is een vliegtuigestaurant in vintagesfeer met panoramaterras. Je kunt hier terecht als je wel granen wilt, maar geen gluten.
 • LEON vind je zowel voor als na de security. Er wordt hier fast food geserveerd voor fijnproevers. Denk hierbij aan salades en yoghurt. Er zijn ook glutenvrije mogelijkheden.
 • Per Tutti serveert pasta's naar eigen receptuur, salades en broodjes. Hier zijn glutenvrije opties.
 • Albert Heijn zit ook op Schiphol Plaza. Hier kun je natuurlijk ook altijd wat te eten halen. Er is altijd wel iets glutenvrij verkrijgbaar.

 


Glutenvrij eten op Schiphol na de veiligheidscontroles

Lounge 1

 • LEON vind je zowel voor, als na de security in Lounge 1. Er wordt hier fast food geserveerd voor fijnproevers. Denk hierbij aan salades en yoghurt. Er zijn ook glutenvrije mogelijkheden.
 • Mediterranean Sandwich Bar heeft een Spaanse, Italiaanse en Franse keuken met lekkere broodjes. Ook kun je hier een drankje doen met een taartje. Er zijn glutenvrije mogelijkheden. Je vindt deze bar in Lounge 1.
 • Grand Café Het Paleis ziet er met zijn houten vloer en meubels en bar fantastisch en ouderwets uit. Je kunt hier drinken en eten en er zijn glutenvrije opties. Je vindt het Grand Café in Lounge 1.
 • Cafe Comunal is een Mediterraans café met heerlijk bijpassende drankjes en maaltijden. Je kunt hier ook glutenvrij eten. Het cafe bevindt zich in Lounge 1 op de C-pier.


Lounge 2

 • Harvest Market serveert salades, yoghurtjes, pizza, broodjes en meer van zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten. Ook glutenvrij eten is hier mogelijk! Je vindt Harvest Market in Lounge 2, D-Pier. 
 • Café Coco is een chique gelegenheid voor een drankje, Belgische praliné, luxe gerechten en desserts. Er zijn glutenvrije mogelijkheden. Je vindt Café Coco in Lounge 2.
 • Silverscreen Bar is een echte Amerikaanse bar met typisch Amerikaans eten, zoals burgers en donuts. Voor mensen met een glutenvrij dieet zijn hier ook opties. Je vindt deze bar in Lounge 2 op de C-pier.
 • Murphy's Irish Pub is een echte Ierse pub met veel soorten bier. Ook kun je hier terecht als je geen gluten binnen mag krijgen. Je vindt de pub in Lounge 2


Lounge 3

 • Bread! is de plek waar je moet zijn voor rijkelijk belegde broodjes en stokbrood. Ook glutenvrij eten is hier mogelijk. Je vindt Bread! in Lounge 3.


Lounge 4

 • Light Lounge Bar serveert in de avond pasta's en pizza's als hippe loungebar. Overdag kun je er terecht voor broodjes. Er zijn glutenvrije opties te krijgen. Je vindt de bar in Lounge 4.


Holland Boulevard

 • Dutch Bar and Kitchen is een plek waar je typische Hollandse dranken en eten kunt krijgen. Hier zijn ook glutenvrije opties. Je vindt deze gelegenheid op de Holland Boulevard.


B-Pier

 • Fair Taste Café is een café waarbij alles zoveel mogelijk Fairtrade is van de koffie tot de broodjes. Hier zijn glutenvrije opties. Je vindt het cafe op de B-pier.


Diverse locaties

 • Grab and Fly maakt het mogelijk nog even een vliegensvlugge hap te scoren voor het vliegen. Ze hebben hier onder andere glutenvrije belegde broodjes van Consenza. Je vindt Grab and Fly aan de voet van elke pier. Kijk hier naar de locaties.
 • Starbucks: volgens Glutenfree Guide zijn er hier glutenvrije brownies verkrijgbaar. Heerlijk! Tegenwoordig verkoopt Starbucks ook heerlijke glutenvrije panini's, top! Je vindt Starbucks op diverse locaties op Schiphol en deze vind je hier.


Je kunt alle locaties van deze eet- en drinkgelegenheden nog gemakkelijk even nakijken op deze plattegronden van Schiphol.

 

 

Wat is jouw ervaring met glutenvrij eten op vliegvelden?

Heb jij geslaagd (of minder geslaagd) glutenvrij gegeten op Schiphol en wil je je ervaring delen met anderen? Laat een reactie achter onder dit bericht of stuur een mailtje naar marieke@glutenvrijemarkt.com of kelly@glutenvrijemarkt.com. We zijn ook erg benieuwd naar je ervaringen op andere vliegvelden en in het vliegtuig. Laat je dus graag horen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden