• Lorem ipsum

Een simpel en glutenvrij weekmenu voor iedereen!

29 Jun 2021
door Lieke Dijkstra - van Leeuwen

In deze blog helpen wij jou om door de week te komen met deze heerlijke, snelle en goedkope gerechten. Speciaal voor de mensen die het druk hebben of voor de mensen die het moeilijk vinden om te bedenken wat ze willen eten, hebben we een 7 daagse lijst gemaakt met lekkere, glutenvrije gerechten!

Maandag

Vandaag eten we: glutenvrije, vegetarische lasagne (4 personen)

  • Lasagne bladen - Schär Lasagne of Your Organic Nature Lasagna
  • Magere, gerookte, vegetarische spekreepjes
  • Vegetarische rundergehakt
  • 1 winterpeen
  • 300 gr bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 70 gr tomatenpuree
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr parmigiano Reggiano

Bereidingswijze: Bak de vegetarische spekreepjes zonder olie voor 4 minuten en voeg daarna de vegetarische gehakt toe en bak dit ook mee voor 5 minuten.
Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg dit allemaal toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat 5 min. zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep een eetlepel saus in de ovenschaal. Bedek de bodem volledig. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In de schaal komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop. Verdeel de ricotta over de schaal.
Rasp de parmezaan erboven. Bak de lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als de lasagne te donker wordt.

 

Glutenvrije lasagne bolognese recept - Allerhande | Albert Heijn

Dinsdag

Vandaag is het menu: Spaghetti

Iedereen maakt natuurlijk spaghetti op zijn/haar eigen manier, maar dit is een voorbeeld om heerlijke spaghetti te maken (3 personen)

  • Spaghetti - Schär Spaghetti
  • Pastasaus Bolognese - Fertilia Pastasaus Bolognese (Biologisch) 
  • 400 gr groentemix (Italiaanse)
  • 1 ei om er lekker bij te bakken. Dit kan je er door heen roerbakken, maar je mag het ook los naast de spaghetti serveren.
  • Eventueel smack, maar dit kan gluten bevatten, dit is dus niet 100% glutenvrij. Mocht je alleen gevoelig zijn voor gluten kan je hier natuurlijk voor kiezen.
  • Anders kies je voor een (eventueel biologische en/of veganistische) hamburger - Burgermix Indiase Stijl (Biologisch). Met deze mix maak je heerlijk gekruide burgers die rijk zijn aan vezels en eiwitten

Bereidingswijze: Zie verpakking van de Burgermix Indiase style. Daarna kan je de groenten mix ongeveer 4 minuten opbakken. Na het bakken van de groenten gooi je eventueel de smack er door heen. Heb je geen smack? Dan kan de bolognese pastasaus er doorheen. Roer alles door elkaar heen en laat het lekker rustig sudderen voor enkele minuten op een laag vuurtje. Is alles klaar? Maak dan op het laatst een lekker gebakken eitje. 

(Persoonlijke) Tip: Een beetje ketchup is heerlijk door de pasta heen!

 

Spaghetti Bolognese | recept | Solo Open Kitchen

 

Woensdag

Vandaag eten we: wraps met kip, parmezaanse kaas en room (4 porties)

Bereidingswijze: Snij de kipfilet in reepjes van ongeveer 1cm breed en zo lang als je zelf prettig vindt. Let op! Dit moet natuurlijk nog wel verticaal in je wrap passen. 

Na het snijden van de kipfilet reepjes doe je de reepjes één voor één door het ei mengsel (Het eimengsel is zowel met het eiwit- en geel) . Daarna 1 keer door het (glutenvrije) paneermeel. Wanneer je alle reepjes hebt gepaneerd, bak je ze lekker op in de pan tot dat ze goud/bruin zijn.

Voeg de zure room toe aan de sla en verwarm daarna de wraps volgens de instructies op de verpakking. Verdeel het slamengsel en de krokante kipstukjes over de wraps en strooi daar de parmezaanse kaas over.
Daarna rol je de wrap op. Eetsmakelijk! 

(Ik heb hier een handige link waarin wordt uitgelegd hoe je het makkelijkst een wrap vouwt)

 

 

Donderdag

Vandaag eten we: konjac noodles met runderreepjes (4 personen)

Bereidingswijze: Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg als het kookt de noedels toe en kook ze in 5 min beetgaar.

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.

Bak het vlees met de rest van de olie al omscheppend 1 min op hoog vuur. Voeg de teriyakisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

 

Shirataki Noodles with Almond Butter Sauce (Vegan + Paleo) - Wallflower  Kitchen

 

 

Vrijdag

Vandaag eten we: Thaise curry (2-3 porties)

Bereidingswijze: Snijd de kipfilet of tofu blokjes en de groente in reepjes. Zet de kokosroom klaar, je kan hier ook kokosmelk gebruiken.

Doe 2 el plantaardige olie samen met kruidenmix 1 (het kleine zakje) in een pan. Verhit het mengsel. Voeg de kipfilet of tofu toe zodra je de kruiden begint te ruiken en bak deze aan. Bak de groente mee.

Roer dan de kokosmelk en kruidenmix 2 (het grote zakje) door het geheel. Stoof tot slot met gesloten deksel in 6 minuten gaar. Roer al doende af en toe door.

 

Thaise rode curry met kip | Recepten | 15gram

 

Zaterdag

Misschien heb je zaterdag geen zin om uitgebreid te koken. Een makkelijk gerecht is altijd handig om in huis te hebben. 

Vandaag eten we: Instant pasta - Consenza Instant Pasta.

We hebben deze pasta's in 4 verschillende smaken zoals: champignons, kaas, chili en tomaat. (1 persoon) 

Bereidingswijze: Voeg heet water toe in het bakje, heel even wachten, en klaar! Aan de binnenkant van het bakje kan je zien hoeveel water je moet inschenken. 

Dit is natuurlijk wel echt heel makkelijk en wordt niet echt gezien als een compleet gerecht... Maar het is wel een fijn product als je écht geen zin hebt om te koken en trek hebt in een lekkere, snelle hap.

 

 

Zondag

Vandaag eten we: Fish & Chips (4 personen)

Bereidingswijze chips:

Schil de aardappels en maak er mooie frieten van. Spoel ze goed zodat al het zetmeel er af is. Je kan ze eventueel ook in een pan met wat water laten zitten voor een uurtje en daarna afgieten.

Doe ze vervolgens met 1 eetlepel zout in een pan met water en breng ze aan de kook. Wanneer het water kookt, draai je het vuur laag en laat je het zachtjes doorkoken totdat de buitenkant van de aardappel begint te “knappen”. Haal de frieten nu met een schuimspaan voorzichtig uit het water en leg ze op een rooster zonder dat ze op elkaar gaan liggen. Zet het rooster een half uurtje in de koelkast zodat de frietjes snel afkoelen.

Verhit de olie tot 130 graden en bak de frietjes nu ongeveer 5 minuten, tot ze een mooie gele kleur hebben en het buitenste laagje er knapperig uitziet.

Schep de friet weer op het rooster en laat ze afkoelen (liefst weer in de koelkast). Verhit de olie vervolgens tot 190 graden en bak de frieten in 3 à 4 minuten verder af.

 

Bereidingswijze fish:

Verwarm de olie tot 185 graden.

Meng de bakpoeder, een halve theelepel en zout met de bloem. Roer dan meteen het bier erdoor tot dat er een dik beslag ontstaat. Tip! Doe dit vlak voor je gaat bakken, laat het beslag dus niet te lang staan!
Haal de vis door het beslag en laat het langzaam in de hete olie zakken. 

De baktijd is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de vis. Blijf daarom bij de pan en haal de vis eruit als hij er mooi goudbruin uitziet. De gemiddelde baktijd ligt tussen de 4 en 6 minuten.

Neem de vis uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier om vervolgens samen met de “chips” te serveren. Eet smakelijk!

 

Fish and chips - Dinerrecepten | Eieiei

 

 

 

We hopen van harte dat je van deze blog hebt genoten! Welk gerecht lijkt jou het lekkerst?


Ken jij nog meer lekkere, glutenvrije gerechten? Laat het ons weten in de reacties!  Wie weet komt jouw gerecht straks wel op de website te staan.

bron, bron, bron, bron

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter