• Lorem ipsum

Wat is tijgernoot? En is tijgernoot ook glutenvrij?

3 Mei 2022
door Ria, Eva

Wat is de tijgernoot?

 

De tijgernoot dateert ongeveer 16.000 voor Christus en zijn gevonden ten noorden van Aswan, maar blijkt al in de tijd van de oude Egyptenaren te zijn ontdekt. Later zijn deze knollen van Eurazië naar Spanje meegenomen en veelal gecultiveerd in Valencia om er gerechten en de drank Horchata van gemaakt. De tijgernoten worden veel in Zuid-Europa gegeten, maar vinden steeds vaker populariteit in het westen van Europa.

De tijgernoot bestaat voor een groot deel uit gezonde vetten (vooral onverzadigde vetzuren), zetmeel en eiwitten. De smaak doet veelal denken aan hazelnoten of amandelen, maar zijn net een beetje zoeter, waardoor bakkers de tijgernootmeel vaak gebruiken om iets zoeter te maken zonder meer suiker toe te voegen. 

Is de tijgernoot glutenvrij?

Tijgernoot(meel) is glutenvrij, zuivelvrij, notenvrij, allergeenvrij, GMO-vrij, rijk aan vezels en voeding en goed voor vegans of paleo.
(We raden je wel aan om bij het kopen van producten, altijd naar de ingrediënten te kijken of er in de fabriek/ bakkerij geen sprake is geweest van kruisbesmetting.)

Tijgernoot producten

Omdat wij bij Glutenvrijemarkt een groot fan zijn van de tijgernoot hebben we in ons assortiment een paar heerlijke producten om aan je voor te stellen!

Deze biologische granola is een verzameling van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten met een uitstekende smaak, voor de perfecte start van je dag.

De glutenvrije Granola Banaan Vanille Biologisch is een smaakvol ontbijt, tussendoortje of maaltijd. DrobTinka heeft ervoor gekozen om de Granola Banaan Vanille Biologisch te drogen en niet te bakken, om zo de enzymen, vezels en vitaminen te behouden.

 

 

Fris, veelzijdig en rijk aan vezels met een romige aardse tijgernootsmaak. Tijgernoten zijn kleine knollen, nootachtig van smaak, maar ze horen bij groenten. Door het hoge gehalte aan voedingsvezels raak je eerder verzadigd.

De aardamandelvlokken van drobTinka zijn gluten- en allergeen vrij, biologisch, vers en vrij van conserveringsmiddelen.

 

 

DrobTinka Tijgernoot Meel Biologisch

Tijgernoot meel kan veelzijdig gebruik worden. Bijvoorbeeld voor bakkerij, gebak en je kunt het gebruiken om je heerlijke ontbijt, smoothies, snoep, koekjes of zelfs pizza deeg te bereiden.

Er zijn aan dit product geen suikers toegevoegd en het is van nature vegan en natuurlijk glutenvrij!

 

 

Meer producten van Drobtinka uittesten? Alles van Drobtinka heeft deze week 25% korting! Sla je slag!

 

Bovenstaande korting geldt tot 10-05-2022

Bronnen en referenties:

De website van drobTinka.

Reacties
Eva
29 Jul 2021
Hallo Ton,
Bedankt voor je opmerking. Scherp gezien! Ik heb het gelijk aangepast.
Ton Cartel
28 Jul 2021
Leuk verhaal over tijgernoten. Ik neem aan dat in de stukjes tekst over gemalen amandelen en amandelspread het woord amandel vervangen zou moeten worden door tijgernoot?
Laat een reactie achter