• Lorem ipsum

5 redenen om zeewier te eten

15 Feb 2017
door Marieke de Groot

Wat is zeewier eigenlijk?

Zeewier ken je ongetwijfeld van de momenten waarop je aan het strand of in de zee was. Je kunt zeewier zien als zeegroenten: groenten levend in de zee. Ze leven in alle zeeën en oceanen en zijn voedsel voor vele waterdieren. Zonder dat je het weet, eet je hoogstwaarschijnlijk al meer zeewier dan je denkt. Agar agar en carrageen worden bijvoorbeeld van zeewier gemaakt. De E-nummers 400 t/m 407 zijn gemaakt van zeewier en worden veelal gebruikt om te binden of verdikken. Je vindt deze dan ook vaak in sauzen en dergelijke.

 


1. Glutenvrij eten, maar wel gevarieerd

Een glutenvrije levensstijl is voor sommige mensen echt belangrijk en hun gezondheid is ervan afhankelijk, maar glutenvrij eten is niet per definitie gezond, vertelt Ralph MoormanGevarieerd blijven eten en zorgen voor voldoende vezels, vitaminen en mineralen is altijd belangrijk. Omdat je door glutenvrij te eten een gedeelte aan productmogelijkheden van de kaart schrapt is het goed om ook volwaardige andere producten toe te voegen. Zeewier is een product boordevol goede stoffen en daardoor een mooie aanvulling op onze eetstijl.

 


2. Zeewier is veelzijdig

Zeewier kan worden gebruikt als smaakmaker, bijgerecht, hoofdgerecht, maar ook als alternatief voor zout. Je kunt zeewier koken, bakken, toevoegen aan salade en nog veel meer. Er zijn ontzettend veel verschillende wieren, zoals dulse, kombu, nori, wakame en zeespaghetti, maar wat gebruik je nu waarvoor?

  • Wij hebben de heerlijke smaakmakers Zeekraalzilt, 5-zeewierenmixZeewiervlokken en Keltisch zeezout met algen om gemakkelijk over je maaltijd te strooien om deze op smaak te brengen. Op deze manier profiteer je gemakkelijk van de voordelen van zeewier

  • Kelp Noodles, daar hoor je steeds vaker over. De noodles zijn een mooi glutenvrij alternatief voor noodles gemaakt van graan. Kelp noodles hebben vele gezonde eigenschappen en zijn te gebruiken in salades, soepen, stoofschotels, wokgerechten en meer en je hoeft ze niet eens te koken! Naast Kelp Noodles, vind je bij ons ook biologische rijstnoodles met wakame zeewier.

  • Ken je de producten van Seamore al? Deze pastasoorten op basis van zeewier zijn perfect te gebruiken als koolhydraatarme pastavervanger. 

  • Lunch ook eens voor de afwisseling met deze lijnzaadcrackers met zeewier

  • Nori vellen kennen we natuurlijk allemaal van sushi. Ook kun je ze gebruiken voor een sushisalade.

  • Ja, je kunt ook snacken met zeewier! Wij hebben Zeewier Snacks met OlijfolieZeewier Snacks met Groene Thee en Zeewier snacks met Wasabi. Dit zijn dunne, knapperige plakjes zeewier die ideaal zijn als alternatief voor normale zoutjes en chips. Ze zijn van nature licht zout en bevatten geen kunstmatige conserveermiddelen of andere toevoegingen. Probeer de plakjes ook eens op een boterham met een plak kaas! Ook hebben wij Java Chips met Nori zeewier in ons assortiment.3. Duurzame productie van zeewier: eten van de toekomst

Omdat zeewier in de zee groeit, wordt er een hoop land bespaard. Land wordt steeds schaarser. De oogst is dus erg duurzaam. Daarbij worden er geen chemische middelen gebruikt bij de teelt en oogst en is zeewier dus heel natuurlijk. De zee zit vol nutriënten die we door het eten van zeewier kunnen benutten. Een zeewierakker met de grootte van Nederland zou genoeg eiwitten opleveren om geheel Europa daarvan te voorzienstelt Universiteit Wageningen op hun website. Het is een veel duurzamere manier om aan onze eiwitten te komen dan door vleesproductie, schrijft ook het Voedingscentrum. Zeewier wordt dan ook wel het ‘eten van de toekomst’ genoemd!4. Gezondheidsvoordelen

Zeewier bevat meer vitaminen (vooral veel B-vitaminen) en vezels dan landgroenten. Daarbij is het rijk aan goed door ons lichaam opneembare calcium, anti-oxidanten, jodium, essentiële aminozuren en vetzuren en eiwitten.


Omdat zeewieren veel vitamine B, ijzer en eiwit bevatten zijn ze bijzonder geschikt voor vegetariërs en veganisten. Wist je dat vis zo gezond is, omdat vissen hun voedingsstoffen uit de zee halen? Meervoudige, onverzadigde vetzuren (EPA en DHA) uit vis komen in principe uit de zeegroenten en algen.5. Zeewier bij Glutenvrijemarkt.com gemakkelijk verkrijgbaar

Glutenvrijemarkt.com gaat met de tijd mee en voegt steeds meer producten uit de zee toe aan haar assortiment. Hierdoor wordt zeewier eten nog makkelijker. Je bestelt de diverse producten gewoon samen met je normale glutenvrije bestelling. Bij ons vind je alles onder een dak, wel zo makkelijk! Het mooie is ook nog: wanneer je op werkdagen voor 16 uur bestelt, heb je je bestelling de volgende werkdag in huis! Bestel daarom nu in onze webshop en profiteer snel van de vele voordelen van zeewier!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter