• Lorem ipsum

Zijn kruiden en specerijen glutenvrij?

13 Mei 2021
door Eva

Wat zijn kruiden en specerijen?

Kruiden en specerijen zijn smaakmakers die afkomstig zijn van planten. Die kunnen vers gebruikt worden of ze kunnen gedroogd worden.

In de ene keuken worden meer verschillende soorten of sterkere kruiden gebruikt dan in de andere. Daarom is het leuk om wat te experimenteren met verschillende keukens, culturen en smaken.

Bij kruiden kan je denken aan: basilicum, oregano, tijm en munt. Bekende specerijen zijn bijvoorbeeld: kruidnagel, kaneel, peper, piment, vanille en nootmuskaat. Maar zo zijn er nog veel meer verschillende soorten keukenkruiden en kruidenmixen.

Zijn kruiden en specerijen glutenvrij?

Pure kruiden zijn glutenvrij. Let wel op! Helaas worden veel kruiden en kruidenmixen die in de winkels en supermarkten verkrijgbaar zijn, verwerkt in fabrieken waar ook gluten verwerkt worden. Of er worden glutenhoudende ingrediënten aan een kruidenmix toegevoegd; bijvoorbeeld om te zorgen dat de kruiden beter aan je groenten of aardappelen blijven plakken.

Ga er niet automatisch vanuit dat als een kleine verpakking van het product glutenvrij is, dat de grootverpakking ook glutenvrij is. Het komt nog wel eens voor dat een andere verpakkingshoeveelheid van dezelfde kruiden(mix) in een andere fabriek wordt gemaakt.

Lees dus goed de verpakking van de kruiden die je wil kopen. Als je twijfelt kan je contact opnemen met de leverancier of producent van het product.

 

De kruiden en specerijen die wij verkopen zijn allemaal glutenvrij. We hebben bijvoorbeeld ruim 100 soorten kruiden en kruidenmixen van Het Blauwe Huis. Je kan heel goed zelf verschillende soorten kruiden combineren. Weet je nou niet welke kruiden goed bij elkaar passen? Dan zijn er gelukkig nog samengestelde kruidenmixen van bijvoorbeeld Beltane

 

Welke kruiden of kruidenmixen gebruik jij graag? Of heb je tips voor koken en bakken met kruiden. Laat het ons weten in de reacties.

 

Bronnen en referenties:

Voedingscentrum.nl

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter