• Lorem ipsum

Zijn wraps glutenvrij?

25 Oct 2019
door Sophie

Wat zijn wraps?

Een wrap is een soort pannenkoek, vaak gevuld met groenten, bonen en/of vlees. In diverse keukens kent men dergelijke pannenkoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Turkse pizza en Surinaamse roti. Wanneer men over wraps spreekt, heeft men het echter in veel gevallen over tortillawraps. Deze worden in Mexicaanse gerechten verwerkt, zoals burrito’s en enchilada’s.

De wraps die je in de supermarkt vindt, zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Tegenwoordig worden met wraps niet alleen traditionele gerechten gemaakt, maar kunnen deze met de meest uiteenlopende ingrediënten worden belegd. Bekende varianten zijn onder andere die met gerookte zalm of kip met avocado. Maar wist je dat een wrap ook heel lekker is met fruit? Klik hier voor ons recept voor wraps met kwark en banaan!

 


Zijn wraps glutenvrij?

Hoewel de Mexicanen veelal maïs als hoofdingrediënt gebruiken, zijn de wraps in de supermarkt vaak gemaakt van tarwe. Niet geschikt dus als je glutenvrij moet eten. Maar gelukkig bestaan er glutenvrije alternatieven. Zo zijn er glutenvrije wraps die op z'n Mexicaans gemaakt worden met maïsmeel. Andere varianten bestaan uit een combinatie van verschillende glutenvrije meelsoorten. Glutenvrije wraps zijn in ieder geval een uitstekend alternatief, en vaak net zo lekker!

 


Zin in wraps?

In onze webshop hebben we diverse glutenvrije wraps. Probeer eens de maïswraps van Consenza of de heerlijke wraps van Nutrifree.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter