• Lorem ipsum

Zit er gluten in linzen?

3 Dec 2019
door Sophie

Wat zijn linzen?

Linzen zijn een peulvrucht en is het zaad van de linzenplant, die behoort tot de vlinderbloemfamilie. De linzenplant komt van oorsprong uit Zuid-Europa en Azië, en wordt al eeuwen verbouwd. Er zijn dan ook diverse keukens, waaronder de Indiase, Spaanse en Marokkaanse, waarin linzen veel worden gebruikt.

De linze is erg gezond. Vanwege de hoeveelheid voedingstoffen, zoals vitamine B, calcium, plantaardige eiwitten en ijzer wordt het als een goede vleesvervanger gezien. Linzen helpen daarnaast met het verlagen van het cholesterol- en vetgehalte.

Linzen zijn droog of in blik verkrijgbaar en in verschillende soorten en maten. Groene en bruine linzen behouden na het koken hun vorm en zijn zeer geschikt voor stoofschotels en warme salades. Rode en gele linzen worden na het koken zachter en zijn goed te gebruiken in soepen en curry's, en zorgen voor een dikkere substantie van het gerecht.

 

 

Zijn linzen glutenvrij?

Het antwoord is: Ja.

De linze is een peulvrucht en peulvruchten zijn van nature glutenvrij. Wel is het belangrijk om gedroogde linzen goed af te spoelen voordat je ze gaat bereiden.

 

Trek in linzen gekregen? Wij verkopen bruine en groene linzen in blik van La Bio Idea!

 

Liever kant-en-klare linzen?

Probeer de stoofpotjes met linzen van Karine & Jeff!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter