• Lorem ipsum

5 Tips voor een glutenvrij Sinterklaasfeest!

4 Nov 2019
door Menakshi Ramdhan

1. De Glutenvrije Piet

Natuurlijk is het Sinterklaasfeest voor alle kinderen. Dus ook voor de kinderen die glutenvrij moeten eten. Om die reden heeft de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) de Glutenvrije Piet in het leven geroepen. Het idee is dat er tussen de 'normale' Pieten, ook Pieten staan die glutenvrije én lactose vrije pepernoten bij zich hebben. Natuurlijk zijn deze goed te herkennen aan hun speciale schort en tas. 

De Glutenvrije Pieten bewaken hun kruidnoten enorm goed, want ze hebben verstand van gluten(intolerantie) en kruisbesmetting! Daarom willen we graag dat overal in Nederland Glutenvrije Pieten, die alles weten van een glutenvrij dieet, meedoen aan de intocht. 

 

2. Koop glutenvrije kruidnoten en ander glutenvrij Sinterklaas-snoep

Wanneer jij of mensen in je omgeving een glutenvrij dieet moeten volgen is het fijn om alternatieven te hebben zodat je toch kunt mee doen met de feestvreugde. In onze webshop zijn er verschillende merken die glutenvrije kruidnoten en andere lekkere dingen verkopen. Een voorbeeld zijn de kruidnoten van Consenza. Deze worden ook door de Glutenvrije Piet tijdens de intocht van Sinterklaas uitgedeeld. Daarnaast verkopen we ook heerlijke chocoladeletters van het merk Happy Chocolate. Zowel de grote als kleine letters! Ook hebben we heerlijk gevuld speculaas van YAM, heerlijk als tussendoor. Uiteraard hebben we ook glutenvrij strooigoed, van Gluten Free Bakery.

Wil je nou iets anders dan kruidnoten of chocola? Dan hebben we ook glutenvrij marsepein van Lubs dat ook biologisch is.

 

3. Maak zelf glutenvrij sinterklaas lekkernijen

Wil je liever je eigen glutenvrije sinterklaas lekkernijen zelf bereiden? Dat kan! Bijvoorbeeld met de Kruidnotenmix van Peak's. Met Peak's Speculaas & Kruidnoten Mix kun je zowel het lekkerste speculaas als de lekkerste kruidnoten bakken. Na bereiding van het deeg kun je er zowel balletjes van draaien of koekjes van maken. Ook is het lekker om te snoepen van het speculaasdeeg.

 

4. Voorkom kruisbesmetting

Belangrijk is dat je tijdens je Sinterklaasviering kruisbesmetting voorkomt. Zorg er dus voor dat alles wat gluten bevat apart wordt behandeld en bewaard van de glutenvrije producten. Ook wanneer je glutenvrije pepernoten wil maken zorg je dat je een aparte oven en apart bakgerei gebruikt. 

Houten snijplanken, houten lepels, bakblikken en pannen met een (beschadigde) anti-aanbaklaag, broodrooster, tosti-ijzer, rooster van de barbecue en de frituurpan zijn niet goed schoon te maken.

 

Zorg ook goed dat je je handen goed hebt gewassen als je glutenvrije producten gaat bereiden.

 

5. Kom naar onze Sinterklaasmarkt en geniet!

Een laatste tip: bezoek onze jaarlijkse Sinterklaas markt! Deze vindt plaats op 23 november van 10.00 tot 16.00 aan de Lijnbaan 8 in Leiderdorp. Ook dit keer kun je proeven van heerlijke lekkerijen, zijn er spelletjes voor kinderen en wordt er glutenvrij gestrooid. Kom gezellig langs!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter