• Lorem ipsum

Bereidingswijze: Nutrifree volkoren broodmix (met filmpje)

3 Nov 2020
door Eva

Voor twee broden.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Bereidingstijd: 10 minuten + 60 tot 75 minuten rijzen. Baktijd: 40 tot 45 minuten.

 

De instructievideo is van onze Italiaanse leverancier Nutrifree en bevat geen gesproken tekst, maar wel Italiaanse instructies. Deze staan in het Nederlands uitgeschreven bij de bereidingswijze hieronder.

Ingrediënten:

 

Bereidingswijze:

Doe de volkoren broodmix samen met de gist in een mengkom. (Optioneel: voeg 50 gram boekweitmeel toe.) Voeg het lauwwarme water hieraan toe en meng een paar minuten. Dit kan bijvoorbeeld met een mixer met deeghaken. Voeg de olie toe en blijf mengen totdat je een glad, zacht deeg hebt. Houd je van zaden en pitten in je brood? Dan kan je die hieraan toevoegen en het nog even goed door het deeg mengen.

Vet een kom in met wat olie. (Optioneel: Hier kan je ook nog wat zaden en pitten aan toevoegen. Die zullen in de korst van het brood komen.) Leg het deeg in de kom en laat het 60 tot 75 minuten rijzen onder een vochtige theedoek of folie. Verwarm de oven op 200ºC en plaats een braadslede of lekbak (ondersteboven) onderin de oven.

Bestuif een stuk bakpapier met wat bloem en leg het gerezen deeg hierop. Verdeel het deeg in twee stukken en plaats dit op de hete bakplaat. Bak voor ongeveer 10 minuten op 200 graden. Verplaats vervolgens de twee broden naar een rekje in het midden van de oven en bak nog 30 minuten op 180 graden.

 

Je kan nog meer variaties maken met deze mix. Probeer 'm eens met wat grof zeezout, rozemarijn, gesneden kerstomaatjes of olijven.

 

Bronnen en referenties:

De website van Nutrifree.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter