• Lorem ipsum

De Glutenvrije Top 10 van Amber (Bekend van Amber Glutenblij)

4 Nov 2019
door Sophie

Wie is Amber?

Ik ben Amber, 20 jaar en ik kreeg in 2014 de diagnose Coeliakie. Zoals velen onder jullie ook wel zullen weten, was dit een ingrijpende verandering. ‘Gelukkig’ kende ik het begrip coeliakie en glutenvrij eten al wel door mijn grootmoeder, want zij lijdt ook aan de ziekte. Toch blijft het in het begin een hele aanpassing! Wat kan ik nog eten en wat niet? Welke producten zijn lekker en welke niet? Na ondertussen al 5 jaar een glutenvrij dieet te volgen, heb ik mijn weg stilaan gevonden in het glutenvrije leven.

 

Maar ik wilde meer. Ik wilde iets betekenen, mensen inspireren, motiveren en laten zien dat lijden aan coeliakie echt geen hel hoeft te zijn. Daarnaast wil ik ook de buitenwereld meer bijbrengen over de ziekte en zo hopen op meer begrip en waardering. Daarom besloot ik om een instagramaccount op te starten waarop ik iedereen een kijkje gun in mijn glutenvrije leven. Ik geef hier tips, aanbevelingen, receptjes en reviews! Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor Glutenvrijemarkt.com! Omdat ik enorme fan ben van deze website, zet ik voor jullie mijn favoriete artikels van de webshop op een rijtje!

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Amber

1.Le Le pain des fleurs crackers pocketPain des Fleurs pocketverpakking

De crackers van le Pain des fleurs vind ik sowieso allemaal lekker. Ze zijn niet alleen krokant, maar ook verkrijgbaar in zowel zoete als hartige smaken. Deze pocketformaten vind ik dan ook heel handig om mee te nemen als tussendoortje!

 

 

Havermuesli2. Lieke is Vrij Crunchy Havermuesli

Mijn ontbijt bestaat elke dag opnieuw uit yoghurt met granola of muesli. Ik maak hem heel graag zelf, maar soms is het ook wel eens fijn om er eentje te kopen. De crunchy havermuesli van Lieke is vrij, behoort dan ook tot mijn favorieten omdat hij alles bevat wat ik lekker vind! Gedroogde frambozen, kokos en chocolade, heerlijk!

 

 

3. Orgran Cocoa O's

Ok, ik moet het toegeven. Ik hou eigenlijk enorm van deze Cocoa O’s van Orgran. Ontbijtgranen die eigenlijk voor kinderen bestemd zijn, maar die me zo’n nostalgisch gevoel geven dat ik ze stiekem ook van tijd tot tijd nog eet. Een heerlijk kommetje chocoladerondjes met melk die nadien ook naar chocolade smaakt! Het doet me heel erg terugdenken aan de momenten dat ik als kind met mama naar de supermarkt ging en uren kon zeuren om dat ene soort ontbijtgranen.  Terwijl we eigenlijk allemaal weten dat enkel en alleen het speeltje uit de doos verdween waarna de rest van de doos in de kast bleef staan. Nu is dat gelukkig niet meer het geval en smikkel ik alle ontbijtgranen op!

 

 

4. Peak's  Bruin Broodmix

Sinds ik de diagnose Coeliakie kreeg, is het al een zoektocht naar  goed en lekker glutenvrij brood. Ik vind het dan ook fijn om zelf wat te experimenteren met brood bakken en probeerde al verschillende broodmixen van verschillende merken. Deze bruine broodmix van Peak’s Free From vind ik één van de beste die ik al probeerde en kocht ik ook al vaak. De mix is goed voor een donker brood met zachte binnenkant en krokante korst. Ideaal!

 

 

 

5. Fruut gezonde snacks

De fruitchips van Fruut vind ik een ideaal gezond tussendoortje voor thuis of onderweg. Ik proefde ze al in de appel en peervariant en vind beide enorm lekker! Deze zijn zoet, knapperig en heel vol van smaak. Een heel goed alternatief wanneer je zin hebt in een ‘knabbeltje’, maar geen zak chips wilt opentrekken!

 

 

 

 

6. Consenza Crunchy Cinnamon

Ondertussen is er aan glutenvrije koekjes geen gebrek meer en is het steeds uitbreidende aanbod gigantisch. De ene al wat lekkerder dan de andere natuurlijk, maar we mogen niet klagen! Maar als ik nu echt één koekje moet kiezen dat mijn ultieme favoriet is, dan zijn het deze Crunchy Cinnamon van Consenza. Ze zijn heerlijk zoet met een klein zout smaakje erin en bladeren net als de ‘echte’ glutenvolle versie van deze koekjes. Een tasje koffie erbij en ik ben helemaal gelukkig!

 

 

7. Schnitzer Panini Vital

Als we een ontbijt of brunch organiseren, kies ik steevast voor de Panini Vital Broodjes van Schnitzer. De broodjes worden heerlijk krokant nadat je ze hebt afgebakken en het broodkruim blijft superzacht. Het feit dat de broodjes niet al te groot zijn, maakt ze juist perfect voor een uitgebreider ontbijt of brunch zodat je kan variëren met verschillende soorten beleg. Aangezien de broodjes zelf al wat aan de zoutige kant zijn, verkies ik wel om ze te combineren met hartig beleg. Ze zijn in ieder geval mijn all-time favourite als het op afbakbroodjes aankomt!

 

 

 

8. Damhert Speculaas Tagatesse

Speculaas. Opnieuw iets dat me enorm doet terugdenken aan toen ik klein was. Dan was het vrijwel een traditie dat ik telkens enkele speculaasjes at na het middagmaal bij mijn grootouders. Toen waren dat nog speculaasjes mét gluten, maar nu uiteraard niet meer! Ik proefde al veel verschillende soorten en merken, maar die van Damhert blijft toch mijn favoriet aangezien hij zo krokant en vol van smaak ik. Bovendien is hij ook gezoet met tagatose waardoor hij ook geschikt is voor diabetici!

 

 

9. Nakd repen

De Nakdrepen kan je vrijwel altijd in mijn voorraadkast terugvinden en koop ik standaard opnieuw wanneer ze op zijn. Als ik een dagje op pad ben, stop ik ze ook altijd in mijn handtas of rugzak want ze zijn superhandig als snel tussendoortje. Er zijn al enorm veel varianten op de markt en eigenlijk is er geen enkele die ik niet lekker vind. De Peanut Delight is wel mijn ultieme favoriet! Bovendien bevatten de repen enkel natuurlijke ingrediënten, een win-win-situatie dus!

 

 

10.T-shirt 'Glutenvrij'

Als laatste favoriet product, koos ik voor een non-foodartikel! En dat is dit t-shirt waar in koeien van letters ‘Glutenvrij’ opstaat. Ik ben eigenlijk ontzettend blij dat er op Glutenvrijemarkt.com zo’n kledingstuk te koop is. Met mijn instagramaccount wil ik ervoor zorgen dat mensen die leiden aan coeliakie of door een andere reden gebonden zijn aan een glutenvrij dieet gehoord en erkend worden. Geen schaamte, geen ongemakkelijk gevoel, maar een weg vinden in het zo comfortabel mogelijk leven met een glutenvrij dieet.

Door het dragen van dit t-shirt wil ik dan ook laten zien dat ik trots ben dat ik zo achter mijn dieet sta en anderen zoveel mogelijk inspireren om dit ook te zijn!

 

 

 

 

 

Amber is 20 en eet sinds 2014 glutenvrij. Ze heeft een eigeninstagramaccountwaar ze o.a. recepten en nieuwe producten deelt. Met haar glutenvrije tips en tricks wil ze de leuke kanten van glutenvrij eten benadrukken en anderen inspireren!

 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter