• Lorem ipsum

De Glutenvrije Top 10 van Nadine (onze medewerker)

4 Mar 2019
door Nadine Bakker

Wie is Nadine?

Nadine is sinds eind 2018 werkzaam bij Glutenvrijemarkt.com als content creator. Zij maakt onder andere mogelijk dat er mooie afbeeldingen op onze website te vinden zijn! Sinds september 2018 eet Nadine koolhydraatarm.

 

 

De glutenvrije top 10 van Nadine is ook koolhydraatarm

Glutenvrij én koolhydraatarm eten gaan lastig samen. De meeste glutenvrije producten bevatten net zoveel koolhydraten als niet-glutenvrije producten en soms zelfs nog iets meer. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om dit dieet wel te volgen met coeliakie. Nadine legt uit wat koolhydraatarm ook alweer betekent voor je eetpatroon:

 

  • geen brood
  • geen crackers
  • geen pasta
  • geen aardappelen
  • geen rijst
  • geen suiker
  • geen fruit 

 

Klinkt rigoureus hè? Dat vond Nadine ook in het begin, maar na een maandje kreeg ze door waarom mensen deze lifestyle toch volgen. De voordelen zijn volgens Nadine namelijk: geen after-dinner-dips meer, geen suikerkick en geen pieken en dalen qua energie meer in mijn dag! 

 

 

 

1. Zeewiersnack 

Een smakelijk en gezond tussendoortje. Nadine: 'Ik had nooit gedacht dat ik dit zou eten, maar nu ben ik verslaafd!'. Je hebt zeewier in verschillende geuren, kleuren en smaken bij Glutenvrijemarkt.com, zoals de smaken natural, green tea, olijf of wasabi.

 

 

 

 

2. Groente

Gegrilde courgette of gefrituurde aubergine.  Het belangrijkste vind is om groente lekker te marineren, zodat het niet altijd hetzelfde smaakt. Kruiden, kruiden en nog eens kruiden!

 

 

 

 

 

3. Alcohol

Het fijne aan het kha dieet is dat je af en toe mag drinken. Hoera! Natuurlijk niet meer dan twee glazen per dag, anders ga je alsnog over de suikers heen. Suikervrij bier is ook een goede optie, wel goed opletten of er toch geen suikers in zitten verstopt.

 

 

 

 

 

 

 

4. Amandelmeel

Het grootste gemis tijdens het kha dieet is het eten van vers brood en wraps. Gelukkig is er een optie om zelf aan de slag te gaan. Gebruik amandelmeel voor het bakken van taarten, brood en pannenkoeken. Een perfecte vervanger. 

 

 

 

 

5. Kokos

Toetjes zijn helaas niet toegestaan tijdens deze keto-lifestyle. Toch voelt het eten van kokos/kokosrasp altijd als een toetje. Bak taarten met kokos of eet het rauw met een handje pure chocolade. 

 

 

 

 

 

6. Suikervrije drop

Alle suikervrije snoepjes zijn welkom! Vaak zit er toch veel koolhydraten in, dus een handje is meer dan genoeg. Het is fijn dat suikervrije drop bestaat!

 

 

 

 

 

 

7. Erythritol 

Dé heilige graal voor alle keto en kha eters. Erythritol is de perfecte vervanger voor suiker. Het is perfect voor het bakken van taarten, koekjes, pepernoten, oliebollen, noem maar op. Het fijne is dat er maar een paar druppels nodig zijn voor een volledige zoete smaak. Dus ook goedkoop!

 

 

 

 

8. Pure chocolade

100% of 92% chocolade is een prima vervanger voor chocolade cravers onder ons. In het begin is het even wennen want de smaak is veel sterker en aardig bitter, maar zeker het proberen waard!

 

 

 

 

 

 

9. Koekjes

Koekjes en pannenkoeken gemaakt van erythritol, roomkaas en amandelmeel zijn voor mij echt hemels. Volg hiervoor de lekkere en eenvoudige keto recepten van Lots of Keto. 

 

 

 

 

 

 

10. Kaas

KAAS! Het is echt zo fijn dat je kaas mag eten tijdens het kha dieet. Bijna alle gerechten, ook met groenten, worden afgewerkt met een lekkere kaassaus. Ook in baksels zoals brood en pepernoten zit roomkaas. Lekker!

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer glutenvrije top 10? Bekijk dan onze andere top 10's van onder andere Marleen en Kimmy

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter