• Lorem ipsum

Glutenvrij uit eten in Breda

5 Jun 2020
door Kelly de Lange

 

Glutenvrije uit eten in Breda

  • Il Padrino is een gezellig informeel en betaalbaar Italiaans restaurant. Hierdoor is het er altijd druk en hebben ze graag dat je een tafeltje vooraf reserveert. In de zomer kan je bij hen ook heerlijk buiten op het terras dineren. Als je glutenvrije pizza of pasta wenst, moet je dit even aangeven bij een van de medewerkers of bij informeren bij de reservering. 

Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart. 

Il Padrino in Breda - Eet.nu

 

  • Bij De Boterhal is een internationaal tapasrestaurant, wijnbar en speciaalbiercafé.  Ze hebben zelfs een menukaart waar achter elk gerecht staat aangegeven of het glutenvrij is of niet, super makkelijk!

Je kan hier terecht voor een lunch, borrel of dinertje. Ook hebben ze hier heerlijke bier- en wijnproeverijen.
De boterhal biedt vier verschillende 'High Drinks'. Voor alle High drinks ben je verplicht te reserveren. 

Uiteindelijk draait het ook om de tapasgerechtjes bij De boterhal en die zijn er om te delen, het zogeheten shared dinning concept. Onder het genot van een biertje of een wijntje kan je verschillende hapjes bestellen om samen te proeven. Heerlijk! Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart.

Over ons - Boterhal

 

 

  • Het sfeervolle restaurant Rhodos is sinds 1987 gevestigd in het centrum van Breda. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de pure Griekse keuken. De kaart bevat dan ook tal van traditionele gerechten uit de verschillende provincies van Griekenland. Ze willen iedereen zo goed mogelijk helpen bij het maken van een keuze van hun menukaart indien er sprake is van een dieetwens. Zij gaan zeer zorgvuldig te werk in de keuken, maar kruisbesmetting kunnen ze nooit 100% uitsluiten.

Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart.

rhodos-breda-restaurant-6 | InBreda

 

  • Bij Proeflokaal Bregje kun je heerlijk, betaalbaar en voor een vaste prijs eten. De gerechten zijn met zorg samengesteld. Op maandag, dinsdag en woensdag betaal je voor een 3 gangen diner €12,50 en de rest van de week betaal je €14,50. Ook hebben zij op hun website een handige allergenenwijzer. De keuze wordt helaas wel een stuk minder als je gluten aanvinkt, maar ze hebben wel opties. Proeflokaal Bregje heel meerdere vestigingen dus je kunt dit restaurant ook bezoeken in een andere stad.

Klik hier voor de allergenenwijzer!

Proeflokaal Bregje Oosterhout - Breda City App

 

  • Bij all you can eat restaurant Sumo hebben ze een menukaart waar bij elk gerecht wordt aangegeven waar er wel en geen gluten in zitten. Zij kunnen ook glutenvrije sojasaus serveren. Zo kun jij ook glutenvrij genieten van heerlijke sushi en grill!

    De menukaart heeft voor ieder wat wils. Je hebt keuze uit verschillende soorten sushi's, sashimi's en salades met mooie, lekkere ingrediënten zoals tonijn, zalm, wakame en mango. Er zijn diverse soorten soepen en gewokte, gebakken, gefrituurde en gegrilde Aziatische specialiteiten. De kaart wisselt zelfs een paar keer per jaar, zodat je heel veel verschillende soorten gerechten uit de Aziatische keuken kan ervaren. 

Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart.

Sumo Breda heeft het perfecte kerstdiner voor sushilovers - indebuurt Breda

 

  • Very Italian Pizza is een heel gezellig knus restaurant met een betaalbare menukaart. Zij hebben enorm lekkere gerechten, alle verse ovenpizza’s en verse pasta’s smaken alsof je echt in Italië bent. Bij Very Italian Pizza kun je alle pasta’s glutenvrij bestellen. Ook heeft Very Italian Pizza meerdere vestigingen en is het mogelijk door heel Nederland te genieten van heerlijke glutenvrije pasta’s.

Klik hier voor de (glutenvrije) menukaart. 

Very Italian Pizza | Breda



  • Het Japanse restaurant Ume heeft ook glutenvrije mogelijkheden, op de menukaart geven ze aan dat ze speciaal voor gasten met een allergie een allergenenkaart hebben. 

De menukaart van het restaurant Ume bestaat uit bijna 100 verschillende soorten gerechten. Variërend van sushi, salades, en warme teppanyaki- , grill- en heerlijke wok gerechten. Ze werken met het zogenaamde ‘all you can eat’ formule. Dit houdt in dat je tijdens het bezoek onbeperkt kunt genieten van al deze gerechten. Voor het menu berekenen wij een vast bedrag per persoon.

Klik hier voor de menukaart. En hier voor de allergenenkaart

 

UME – Japans restaurant

 


Heb je onze andere blogartikelen al gelezen?

Heb je onze andere blogartikelen al gelezen? Wij hebben onder andere al tips gegeven over RotterdamScheveningenNijmegen en Delft met betrekking tot glutenvrij dineren. Houd je onze blog in de gaten? Er komen nog veel meer steden aan waar je heerlijk glutenvrij kunt dineren!



Heb je nog aanvullingen?

Weet jij nog restaurants waar jij goede ervaringen mee hebt in Breda? Of staat jouw stad er nog niet bij? Laat het ons vooral weten!

 

Reacties
peter
26 Apr 2022
El padrino is helaas gestopt.
Joke van Dijk
26 Sep 2021
Gisteravond van een gluten- en lactosevrij 5 gangen diner genoten bij restaurant Chocola. Een absolute aanrader!
Lotte Damen
13 Aug 2018
Bedankt voor de aanvulling Anna-Lies!
Anna-Lies Tebben
11 Aug 2018
Bij Japans restaurant Ume kun je heerlijk eten mits je bij reservering doorgeeft dat je glutenvrij eet anders moet je lang wachten omdat je een aangepaste bestellijst krijgt die ze ter plekke voor je maken. Het is een all you can eat restaurant. Goede service en lekker eten.
Laat een reactie achter