• Lorem ipsum

Glutenvrij gebak in Amsterdam: dit zijn de leukste eetplekjes!

22 Feb 2018
door Barbara

Wie houdt er niet van glutenvrije taartjes eten? Als er iets makkelijk te vinden is in Amsterdam dan is het glutenvrij gebak. Dit zijn al mijn favoriete plekjes die ik ontdekt heb op een rij.

 

 

Glutenvrij gebak in Amsterdam: de top 6 aan favoriete locaties


1. Luza’s Caffeine Club

De eigenaar van deze tent eet zelf ook glutenvrij. Ze hebben het grootste assortiment in glutenvrije gebak van Amsterdam. Je hebt dus echt keuze uit verschillende glutenvrije taartjes (waarschuwing: ze zijn verslavend). Je vindt Luza's Caffeine Club aan de Van Woustraat 47 in Amsterdam. Geopend van zondag t/m donderdag van 8:00 - 18:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 8:00 - 20:00 uur.2. Glutenvrije Bakkerij Metzonder

Een glutenvrije bakkerij… Ja, daar kun je natuurlijk heel wat glutenvrije taartjes eten. Het ligt niet erg centraal, maar is het tramritje wel waard. Bakkerij Metzonder vind je op Baron G.A. Tindalstraat 148 in Amsterdam en de bakkerij is geopend van woensdag t/m vrijdag van 9:00 - 16:30 uur en zaterdag van 9:30 - 17:00 uur.3. Coffee Room

Hier hebben ze glutenvrije opties. De Cheesecake is mijn favoriet, ik eet hem zeker eens per week! Ik ga wel puur voor de taartjes, want voor een glutenvrije lunch is deze plek minder geschikt. Je vindt Coffee Room op Kinkerstraat 110 in Amsterdam. De zaak is open van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 19:00 uur en op zondag van 9:00 tot 19:00 uur. 4. Blushing

Ja ja, de bekende zaak van Gordon. De zaak zelf is een niet mijn favoriete plek om te komen… Maar de glutenvrije worteltaart MOET je geprobeerd hebben. Hij is goddelijk! ☺ Je vindt Blushing op de Paulus Potterstraat 30A in Amsterdam. De openingstijden zijn dagelijks van 8:00 - 18:00 uur.


5. Gallery 3

Ook in dit tentje hebben ze een heerlijke glutenvrije chocolade-karamel-zeezout taart. Je vindt Gallery 3 op Bilderdijkstraat 175A in Amsterdam. De openingstijden zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en donderdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.


6. Cotton Cake

De place-to-eat als je lekker wilt lunchen in De Pijp. Na afloop hebben ze heerlijke zoetigheden. Je vindt Cotton Cake op de 1e van der Helststraat 76-HS in Amsterdam. Je kunt hier terecht van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:30 uur, op zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

 


Ook bij de volgende plekken kun je terecht voor glutenvrije taart:

  • Piqniq Amsterdam: ook dit lunchtentje (in hartje Jordaan) heeft glutenvrije taartjes beschikbaar.
  • Koffie Salon: hier is een glutenvrije chocolade/brownietaart te krijgen. Zorg wel even dat ze een schoon mes gebruiken.
  • Vegabond: hier hebben ze brownies en glutenvrije worteltaart!
  • KoffieSchenkerij: voor een glutenvrije perentaart moet je hier zijn.
  • Le Pain Quotidien: hier hebben ze een glutenvrije brownie. Je kunt hier ook goed glutenvrij lunchen.
  • Beter en Leuk: de raw minigebakjes, brownies en bananenbrood zijn hier glutenvrij. 
  • Vondelpark 3: ook hier hebben ze verschillende glutenvrije taarten. Let wel op, ik betaalde 6 euro voor het kleine stukje taart dat ik ooit gehad heb. Kom hier dus alleen met een goed gevulde portemonnee!
 
 
Wil jij weten wat Barbara's favoriete restaurants in Amsterdam zijn waar je glutenvrij kunt eten? Lees dan het artikel waarin zij haar top 5 aan glutenvrije hotspots in Amsterdam onthult. Heb jij zelf nog tips voor glutenvrij gebak in Amsterdam? Laat het weten in een reactie!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter