• Lorem ipsum

Glutenvrij gebak in Utrecht: de top 5

24 Nov 2017
door Fabienne Doornmalen

 

In deze tweede gastblog op glutenvrijemarkt.com deelt Fabienne haar 5 favoriete koffiezaakjes waar glutenvrije taart en gebak wordt geserveerd.

 


Top 5 glutenvrij gebak in Utrecht

 1. Rose&VanillaBij rose&vanilla zijn alle cakes en taarten 100% glutenvrij en lactosevrij. Ieder gebakje wordt er met de hand gemaakt van de beste biologische ingrediënten. Voorbeelden zijn de kokos-citroentaart, choco-kokostaart en appeltaart. 
  Adres: Amsterdamsestraatweg 11.


 2. KEEKKEEK staat voor Kunst En Eerlijke Koffie. Je kunt er namelijk regelmatig nieuwe kunst exposities aanschouwen. Ook hebben ze er diverse glutenvrije lekkernijen zoals de brownie, choco-dadelbar of kokosmakronen. 
  Adres: Twijnstraat 23 (hebben ook een winkel op Oudegracht 362).

 3. Daen’sDaen’s was het allereerste koffiezaakje in Utrecht waar ik na mijn diagnose een stuk glutenvrije taart at. Bijna 5 jaar later verkopen ze nog steeds diezelfde populaire en overheerlijke chocoladetaart. Een absolute aanrader! 
  Adres: Korte Minrebroederstraat 13-17. 

 4. Blackbird Coffee & VintageWanneer je bij Blackbird & Coffee binnenstapt begeef je je even in de jaren 70. Ook het glutenvrij (en lactosevrije) gebak is hier net nét even anders dan anders: 5 verschillende ambachtelijke Italiaanse amandelkoekjes. 
  Adres: Oudegracht 222.


 5. SLANaast gezonde salades, sappen en soepen kun je bij SLA ook genieten van wisselende, gezonde glutenvrije taartjes! Deze zijn tevens biologisch, vegan en gezoet met natuurlijke suikers. Zoals hun raw vanille & raspberry cheesecake. Ze hebben specifiek een allergenenkaart. Klik hier voor de allergenenkaart. Adres: Voorstraat 52 | Nachtegaalstraat 58 | Catharijne Esplanade 45 (Hoog Catharijne).

 


Glutenvrij bier in Utrecht

Ook benieuwd naar waar je in Utrecht kunt genieten van een glutenvrij biertje? In haar gastblog Glutenvrij bier drinken in Utrecht: de top 10 deelt Fabienne haar favoriete cafés waar glutenvrij bier wordt geschonken.

 


Glutenvrij eten in Utrecht

Wil jij ook ergens een hapje eten in Utrecht? Binnenkort verschijnt een leuke lijst met glutenvrije eetplekjes, dus houd de blog van Glutenvrijemarkt.com in de gaten!

Over Fabienne / Glutenvrij in Utrecht

Gastblogger Fabienne heeft sinds eind 2012 coeliakie en weet daarom eerstehands hoe lastig het kan zijn om glutenvrij uit eten te gaan. Om deze reden heeft ze de website Glutenvrij in Utrecht opgericht. Hier houdt ze een actueel overzicht bij van betrouwbare glutenvrije adressen in Utrecht, die ieder zijn geselecteerd op basis van strenge criteria en alleen worden vermeld wanneer zij er zelf klachtenvrij heeft kunnen eten. De adressen op de site zijn onderverdeeld in drie categorieën: RestaurantsKoffie & Glutenvrije Taart & Glutenvrij Bier.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter