• Lorem ipsum

Glutenvrij bier drinken in Utrecht: de top 10

24 Oct 2017
door Fabienne Doornmalen

 

In deze eerste gastblog op glutenvrijemarkt.com deelt Fabienne haar 10 favoriete cafés waar glutenvrij bier wordt geschonken. 
 

 

Top 10 glutenvrij bier in Utrecht


1. Guusjes eten en drinken

In dit huiskamercafé in de Utrechtse Vogelenbuurt schenken ze het glutenvrije bier van Mongozo Premium Pilsener.

Ook hebben ze 2 glutenvrije ciders op de kaart staan: Magners Original Cider en Mangers Pear Cider.

Adres: van ‘s-Gravesandestraat 27.

 

 2. Kafé België

Kafé Belgie is een begrip in Utrecht. Het speciaalbiercafé schenkt meer dan 200 verschillende soorten bier van over de hele wereld. De glutenvrije bieren op hun kaart zijn Slaapmutske Dubbel Glutenvrij en Mongozo Premium Pilsener.

Adres: Oudegracht 196.3. Café Tilt

Niet één, twee maar drie glutenvrije biertjes staan er bij Café Tilt op de kaart: de glutenvrije IPA Jopen Hop zij met ons, Grisette Blonde Bio en Mongozo Premium Pilsener. Er is vaak livemuziek en een grote kast boordevol spelletjes.

Adres: Lange Jufferstraat 62.

 

 

4. Springhaver

Springhaver is een van de oudste theaters van Utrecht en beschikt over twee filmzalen en een sfeervol café waar gasten ook kunnen eten en borrelen.

In hun café schenken ze één van mijn favoriete glutenvrije biersoorten: Grisette Blonde Bio.

Adres: Springweg 50.
 

 

5. Bodytalk

De inwoners van Utrecht kennen Bodytalk als een van de twee LGBT bars in de stad. Dit afgelopen jaar waren ze de uitvalsbasis voor de allereerste editie van de Utrecht Canal Pride.

Hier hebben ze het glutenvrije bier van Estrella Damm Daura.

Adres: Oudegracht 64.

 

 

6. Boslust

Lekker centraal gelegen in hartje centrum vind je café-restaurant Uitspanning Boslust.

Het is er altijd gezellig druk. Aan de bar kun je hier genieten van het glutenvrije biermerk Estrella Damm Daura.

Adres: Mariastraat 31.

 

 

7. Café Olivier

Belgisch Biercafé Olivier ligt pal naast winkelcentrum Hoog Catharijne en is gevestigd in een oude kerk, wat zorgt voor een zeer indrukwekkende sfeer binnen in het café. Glutenvrij hebben ze het Mongozo Premium Pilsener.

Adres: Achter Clarenburg 6a.


 

8. Café de Zaak

Hier schenken ze het lekkere glutenvrije bier Grisette Blonde Bio. Ook heel fijn aan de Zaak is dat je je eigen eten mee mag nemen.

Kun je iets lekkers uitzoeken in de supermarkt als borrelhapje je voor naast je biertje.

Adres: Korte Minrebroederstraat 9.

 

 

9. De Poort

Eetcafé de Poort ligt aan het altijd gezellige Ledig Erf. Vooral in de zomer is het er heerlijk vertoeven. Je drinkt er het glutenvrije bier van Mongozo Premium Pilsener. Vergeet niet een kijkje te nemen in de spelletjeskast.

Adres: Tolsteegbarriere 2.

 10. Beers & Barrels Harbour

Hier schenken ze maar liefst drie verschillende glutenvrije biertjes: Grisette Blonde Bio, Mongozo Buckwheat White en nog een persoonlijk favoriet: BrewDog Vagabond Pale Ale. Je kunt bij Beers & Barrels ook heerlijk glutenvrij eten.

Adres: Veilinghavenkade 177.

 

Glutenvrij gebak in Utrecht

Ook benieuwd naar waar je in Utrecht kunt genieten van glutenvrij gebak? In haar gastblog Glutenvrij gebak in Utrecht: de top 5 deelt Fabienne haar favoriete cafés waar glutenvrij gebak wordt geserveerd.

 

 

Glutenvrij eten in Utrecht

Wil jij ook ergens een hapje eten in Utrecht? Je vindt de beste eetplekjes voor een glutenvrij dieet in deze top 5 lijst van restaurants in Utrecht van Fabienne. Wil je meer weten over glutenvrij bier dan raden we je aan dit artikel over glutenvrij bier te lezen.Over Fabienne / Glutenvrij in Utrecht

Gastblogger Fabienne heeft sinds eind 2012 coeliakie en weet daarom eerstehands hoe lastig het kan zijn om glutenvrij uit eten te gaan. Om deze reden heeft ze de website Glutenvrij in Utrecht opgericht. Hier houdt ze een actueel overzicht bij van betrouwbare glutenvrije adressen in Utrecht, die ieder zijn geselecteerd op basis van strenge criteria en alleen worden vermeld wanneer zij er zelf klachtenvrij heeft kunnen eten. De adressen op de site zijn onderverdeeld in drie categorieën: Restaurants, Koffie & Glutenvrije Taart & Glutenvrij Bier.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter