27 Dec 2017

Glutenvrije restaurants in Utrecht: de top 5

Op haar website Glutenvrij in Utrecht schrijft Fabienne over glutenvrije hotspots in haar woonstad Utrecht. Deze gezellige stad heeft een legio aan restaurants, eetcafés, lunchrooms, koffiezaakjes en kroegen, sommige waarvan je ook prima kunt aanschuiven voor een lekkere glutenvrije hap of een glutenvrij biertje. In deze derde gastblog op Glutenvrijemarkt.com en tevens de laatste van de reeks, deelt Fabienne haar 5 favoriete restaurants waar je waar je glutenvrij kunt lunchen en/of dineren.

Top 5 glutenvrije restaurants in Utrecht 

  1. Zies is one of my personal favorites. Deze knusse en sfeervolle mediterrane wijnbar is gelegen aan een van de meest gezellig pleinen van Utrecht: het Ledig Erf. Je kunt er met een glutenvrij dieet volop genieten van een avondje heerlijke wijnen, gepaard met smaakvolle hapjes en gerechten.
    Adres: Twijnstraat 58. Openingstijden: dinsdag-vrijdag vanaf 16:00, zaterdag-zondag vanaf 12:00.
     
  2. STAN&CO. Nog een plek waar ik regelmatig te vinden ben is STAN&CO. Het grote pand is prachtig ingericht: je blijft graag uren zitten in de heerlijke stoelen in een van de gezellige, knusse hoekjes. Mijn favoriete hapjes zijn de nacho’s en glutenvrije tosti’s. Adres: Ganzenmarkt 16A. Openingstijden: maandag-zaterdag vanaf 10:00, zondag vanaf 11:00.

  3. ZINNIA. Een all you can eat sushi restaurant met een ruim glutenvrij assortiment, waar goed wordt gelet op kruisbesmetting, is vaak een uitdaging om te vinden. Gelukkig kan dit bij ZINNIA in Park Transwijk heel goed! De sushi is er heerlijk. Neem wel je eigen glutenvrije sojasaus mee. Adres: Koeriersterslaan 101. Openingstijden: maandag-zondag vanaf 12:00.

  4. Beers & Barrels Harbour. Beers & Barrel Harbour herken je misschien uit het Top 10 glutenvrij bier in Utrecht overzicht, maar je kunt er ook uitstekend glutenvrij eten. De hamburgers op glutenvrij brood, loaded nacho's en spareribs zijn om je vingers bij af te likken! Adres: Veilinghavenkade 17 (ze hebben ook een filiaal op de Oudegracht). Openingstijden: maandag-zondag vanaf 16:00.

  5. Spaghetteria. Met 4 succesvolle vestigingen in Amsterdam besloot Spaghetteria uit te breiden naar Utrecht (lucky me!). Geheel volgens Italiaanse stijl is het er binnen één grote gezellige huiskamer. Je hebt er iedere dag keus uit 6 verschillende pastagerechten, waarvan de meeste glutenvrij te bestellen zijn. Buon appetito! Adres: Wittevrouwensingel 44. Openingstijden: maandag-zondag vanaf 17:00.

 


Glutenvrij bier in Utrecht

Wil je na het uit eten gaan ergens aan de bar schuiven voor een glutenvrij biertje? In haar gastblog Glutenvrij bier drinken in Utrecht: de top 10 deelt Fabienne haar favoriete cafés waar glutenvrij bier wordt geschonken.

 


Glutenvrij gebak in Utrecht

Ook benieuwd naar waar je in Utrecht kunt genieten van een lekker stuk glutenvrije taart of een glutenvrij gebakje? In haar gastblog Glutenvrij gebak in Utrecht: de top 5 vertelt Fabienne waar dit mogelijk is. 


Over Fabienne / Glutenvrij in Utrecht

Gastblogger Fabienne heeft sinds eind 2012 coeliakie en weet daarom hoe lastig het kan zijn om glutenvrij uit eten te gaan. Om deze reden heeft ze de website Glutenvrij in Utrecht opgericht. Hier houdt ze een actueel overzicht bij van betrouwbare glutenvrije adressen in Utrecht, die ieder zijn geselecteerd op basis van strenge criteria en alleen worden vermeld wanneer zij er zelf klachtenvrij heeft kunnen eten. De adressen op de site zijn onderverdeeld in drie categorieën: Restaurants, Koffie & Glutenvrije Taart & Glutenvrij Bier.

Reacties
'neem je eigen glutenvrije sojasaus mee'?!?! En dat is GF-friendly? Dit slaat echt nergens op
Emmy - 13 Jul 2020 - 10:41
Laat een reactie achter