• Lorem ipsum

Glutenvrije restaurants in Utrecht: de top 5

27 Dec 2017
door Fabienne Doornmalen

 

Top 5 glutenvrije restaurants in Utrecht 

 • Zies is one of my personal favorites. Deze knusse en sfeervolle mediterrane wijnbar is gelegen aan een van de meest gezellig pleinen van Utrecht: het Ledig Erf. Je kunt er met een glutenvrij dieet volop genieten van een avondje heerlijke wijnen, gepaard met smaakvolle hapjes en gerechten.
  Adres: Twijnstraat 58. Openingstijden: maandag en dinsdag gesloten. woensdag t/m vrijdag van 15:00 tot 22:00 en in het weekend van 12:00 tot 22:00. Mocht je benieuwd zijn naar de menukaart, klik dan hier

 

 • Officiële website Boutique Hotel ZIES, Utrecht

 

 

 • STAN&CO. Nog een plek waar ik regelmatig te vinden ben is STAN&CO. Het grote pand is prachtig ingericht: je blijft graag uren zitten in de heerlijke stoelen in een van de gezellige, knusse hoekjes. Mijn favoriete hapjes zijn de nacho’s en glutenvrije tosti’s. Adres: Ganzenmarkt 16A. Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 00:00 en vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 02:00 en zondag en maandag van 12:00 tot 00:00. Heb je interesse in de menukaart? Klik dan hier

 • Opening Restaurant STAN&CO Zeist

 

 

 • ZINNIA. Een all you can eat sushi restaurant met een ruim glutenvrij assortiment, waar goed wordt gelet op kruisbesmetting, is vaak een uitdaging om te vinden. Gelukkig kan dit bij ZINNIA in Park Transwijk heel goed! Geef aan dat je een gluten intolerantie hebt of coeliakie. Zij hebben speciaal voor jou een persoonlijke bestellijst! De sushi is er heerlijk. Neem wel je eigen glutenvrije sojasaus mee. Adres: Koeriersterslaan 101. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12;30 tot 22:00. Wil je een kijkje nemen naar de menukaart? Klik dan hier.

 • Restaurant Zinnia | Modern Asian Cuisine | Utrecht

 

 

 • Beers & Barrels Harbour. Beers & Barrel Harbour herken je misschien uit het Top 10 glutenvrij bier in Utrecht overzicht, maar je kunt er ook uitstekend glutenvrij eten. De hamburgers op glutenvrij brood, loaded nacho's en spareribs zijn om je vingers bij af te likken! Adres: Veilinghavenkade 17 (ze hebben ook een filiaal op de Oudegracht). Openingstijden: maandag-zondag vanaf 16:00 tot 00:00. Ze hebben speciaal voor ons, de glutenvrije mensen een allergenenkaart! Neem hier een kijkje.

 • Fotoalbum] Beers & Barrels Harbour, Utrecht | Entree Magazine

 

 

 • Spaghetteria. Met 4 succesvolle vestigingen in Amsterdam besloot Spaghetteria uit te breiden naar Utrecht. Geheel volgens Italiaanse stijl is het er binnen één grote gezellige huiskamer. Je hebt er iedere dag keus uit 6 verschillende pastagerechten, waarvan de meeste glutenvrij te bestellen zijn. Buon appetito! Adres: Wittevrouwensingel 44. Openingstijden: maandag-zondag vanaf 17:00. Omdat ze een aantal vestigingen hebben en elke keer een menukaart dat veranderd, hebben ze geen voorbeeld van een menu. Maar, mocht je toch een idee willen krijgen, klik dan op deze link zodat je kan meekijken. 

 

 • SPAGHETTERIA UTRECHT - Restaurantbeoordelingen - Tripadvisor

 


Glutenvrij bier in Utrecht

Wil je na het uit eten gaan ergens aan de bar schuiven voor een glutenvrij biertje? In haar gastblog Glutenvrij bier drinken in Utrecht: de top 10 deelt Fabienne haar favoriete cafés waar glutenvrij bier wordt geschonken.

 


Glutenvrij gebak in Utrecht

Ook benieuwd naar waar je in Utrecht kunt genieten van een lekker stuk glutenvrije taart of een glutenvrij gebakje? In haar gastblog Glutenvrij gebak in Utrecht: de top 5 vertelt Fabienne waar dit mogelijk is. 


Over Fabienne / Glutenvrij in Utrecht

Gastblogger Fabienne heeft sinds eind 2012 coeliakie en weet daarom hoe lastig het kan zijn om glutenvrij uit eten te gaan. Om deze reden heeft ze de website Glutenvrij in Utrecht opgericht. Hier houdt ze een actueel overzicht bij van betrouwbare glutenvrije adressen in Utrecht, die ieder zijn geselecteerd op basis van strenge criteria en alleen worden vermeld wanneer zij er zelf klachtenvrij heeft kunnen eten. De adressen op de site zijn onderverdeeld in drie categorieën: Restaurants, Koffie & Glutenvrije Taart & Glutenvrij Bier.

 

---

'Deze blog is geschreven in 2017. Sindsdien zijn er veel nieuwe hotspots in Utrecht bijgekomen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het enige 100% glutenvrije restaurant The Food Club.'
 
Reacties
Eva
6 Sep 2021
Goedemorgen,
Bedankt voor de reactie.
Het klopt inderdaad dat de allergenenkaart zelf niet heel uitgebreid is, maar toch zijn er verschillende glutenvrije opties bij dit restaurant. (Zelfs een aantal glutenvrije biertjes!)
E v H
4 Sep 2021
Bij beers en barrels, zie ik online nu op de allergenen kaart geen gv opties. Alleen de gamba's eigenlijk... en misschien wat biertjes.
Emmy
13 Jul 2020
'neem je eigen glutenvrije sojasaus mee'?!?! En dat is GF-friendly? Dit slaat echt nergens op
Laat een reactie achter