• Lorem ipsum

Glutenvrije cityguide New York

15 Mar 2019
door Barbara

 

New York City

The city that never sleeps... NY; mijn favoriete bestemming. Wat houd ik van deze mooie stad. Ben jij een van de gelukkige om hem binnenkort te bezoeken? Hieronder alle glutenvrije hotspots in the big apple.

 

Glutenvrije bakkerijen in NY

Erin McKenna's Bakery
Deze glutenvrije bakkerij ziet er niet alleen super leuk uit. Het is ook nog eens geheel glutenvrij (en vegan). Probeer de donuts, echt een aanrader!

 

Noglu
Ze hebben locaties in Parijs, maar ook in New York. NoGlu is de ''go-to place'' voor glutenvrije lekkernijen. Je vindt ze in de chique buurt Upper East Side, een blok verwijderd van Central Park.

 

BTW bakery
Na 22 jaar in de advocatuur besloot eigenaresse Helen dat het tijd was voor iets nieuws. Zij opende BTW Bakery vol glutenvrije en lactosevrije zoetigheden. Inmiddels zijn er vier locaties, waarvan twee in Manhattan. Je vindt hier onder andere muffins, scones en layercakes.

 

 

Glutenvrij ontbijt in NY

Blooms New York Deli
Mijn vaste ontbijtstek is Bloom's Deli New York. De inrichting, de typisch Amerikaanse ontbijten en de bediening; je waant je echt in NYC! Je krijgt hier spontaan keuzestress. Wat moet je kiezen van hun uitgebreide glutenvrije menukaart? Pancakes, French toast of eieren? Ze serveren het hier allemaal.

 

Hu Kitchen
Voor de fitgirls/boys: een glutenvrij en gezond ontbijtje scoor je bij Hu Kitchen. Ze zitten vlakbij Union Square en serveren vanaf 07.30 tot 21.30 een gezonde maaltijd.

 

 

Glutenvrij lunchen in NY

Friedmans restaurant
Na het wandelen van de High Line (must-see in Manhattan) kun je een bezoekje brengen aan de Chelsea market. Naast leuke winkeltjes vind je hier ook Friendmans restaurant. Hier kun je lekker glutenvrij lunchen.

 

The Little Beet Table
Dit is weer zo'n plekje waar alles 100% glutenvrij is. Vlakbij Madison Square Park (mocht je daar in de buurt zijn) kun je terecht voor burgers en taco's.

 

Picknick @ Bryant park
Ik ga zelf regelmatig lunchen in Bryant Park. Ik vind het een ontzettend schattig parkje midden in de stad. Tegenover het park vind je een Whole Foods Market waar je lekkere sushi en glutenvrije cupcakes kunt halen (op de beneden verdieping).

 

Pret A Manger
Op elke hoek van de straat vind je een Pret A Manger. Ben je druk met sightseeing? Duik dan een van de Pret A Manger binnen voor een snelle glutenvrije salade. De allergieën staan vermeld op de verpakking.

 

Glutenvrij dineren in NY

Senza Gluten
Dit restaurantje wil je niet missen. Zet Senza Gluten maar bovenaan je lijstje. In Greenwich Village vind je dit super leuke Italiaanse restaurantje. Ze zijn open voor lunch en diner. Bovendien... alles is glutenvrij! Must-eat!

 

 

Risotteria
In East Village vind je de glutenvrije hotspot Risotteria. De beste glutenvrije restaurantjes in NY zijn allemaal Italiaans. Zo ook deze. Alles is glutenvrij, zelfs de meest heerlijke desserts.

 

Bistango
Dit restaurantje is niet geheel glutenvrij maar houden wel rekening met kruisbesmetting. Voor twee dollar extra kunnen alle pasta's en pizza's glutenvrij bereid worden. 

 

 

Meer glutenvrije reistips?

Je kunt via Instagram met Barbara meereizen: @The_Glutenfree_FlightAttendant. Haar mooiste glutenvrije avonturen deelt ze met ons in haar glutenvrije cityguide!

Bekijk ook onze andere artikelen met reistips. Ga je bijvoorbeeld naar Barcelona? Lees dan deze blog, waarin Barbara haar tips voor Barcelona deelt!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter