• Lorem ipsum

Recept: glutenvrij pitabrood maken

23 Feb 2017
door Marieke de Groot

Glutenvrije pitabroodjes maken is ontzettend makkelijk. Ze bestaan maar uit 4 ingrediënten:
 



Bereidingswijze

Als je alle ingrediënten hebt verzameld, kan de bereiding beginnen. Meng alle ingrediënten door elkaar. Er ontstaat een plakkerig geheel. Bestuif een grote broodplank of het aanrecht met glutenvrije bloem. Maak 2 grote of 4 kleinere balletjes van het mengsel en rol deze door de bloem. Maak de ballen plat en gebruik de bloem om ze minder plakkerig te maken. Druk ze rond en plat, ze mogen niet hoger zijn dan één centimeter. In een opgewarmde grillpan bak je de de platte schijven aan twee kanten tot ze lichtbruin zijn. Klaar!

 


Vulling van de broodjes

Je kunt de broodjes vullen met ijsbergsla, dunne plakjes komkommer, gegrilde groenten, een knoflooksausje en shoarma of vegetarische shoarma van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager. Je kan de broodjes ook vullen met glutenvrije falafel en hummus.

 


Heb jij nog goede tips?

Heb jij nog goede tips voor het maken van lekkere pitabroodjes of de vulling? Laat hieronder dan een reactie achter: vinden we leuk! Houd onze blogpagina in de gaten voor heerlijke recepten en koop je ingrediënten voordelig op Glutenvrijemarkt.com!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter