• Lorem ipsum

Recept: glutenvrije kaasbroodjes met rozemarijn

7 Jan 2019
door Lotte Damen

 

Deze glutenvrije kaasbroodjes met rozemarijn zijn zowel heerlijk als lunch of als hartig tussendoortje! Daarnaast kun je eindeloos variëren met kruiden. Denk maar eens aan het toevoegen van chilipoeder, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder enzovoort. Door het gebruik van amandelmeel is dit recept perfect voor personen die een koolhydraatarm dieet volgen. 

 

Recept: dominosteen | Glutenvrijemarkt.com

Bereidingstijd

20 tot 25 minuten

 

 

Zo maak je de glutenvrije kaasbroodjes met rozemarijn!

Ingrediënten voor 4 kaasbroodjes van medium-groot formaat

  • 300 gram geraspte mozzarella kaas
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 70 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Kruiden naar smaak: rozemarijn of andere Italiaanse kruiden, knoflookpoeder etcetera
  • Peper en zout naar smaak
  • Roomboter als beleg

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden. 
  2. Verwarm de roomkaas in een bakje in de magnetron voor totdat deze gesmolten is. Dit hoeft maar heel kort! Blijf vooral bij de magnetron staan, want als je iets te lang wacht spettert de roomkaas alle kanten op. 
  3. Mix vervolgens de roomkaas met de geraspte mozzarella in een grote kom.
  4. Scheid van de twee eieren het eigeel van het eiwit en klop de eiwitten stijf. 
  5. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het mozzarella-roomkaas mengsel, gevolgd door 1 eigeel.
  6. Vervolgens voeg je het amandelmeel, het bakpoeder en de kruiden toe en meng je het geheel totdat een gladde structuur ontstaat. Het deeg zal ietwat plakkerig aanvoelen, maar dit is prima. 
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 4 ronde deegballen en plaats deze op de bakplaat. Maak ze niet plat!
  8. Bak de broodjes voor ongeveer 15 tot 20 minuten, totdat de kaasbroodjes goudbruin zijn en je keuken heerlijk naar kaas ruikt!

 

Variatietip: zoals al eerder aangegeven, is dit een ideaal recept om te spelen met het toevoegen en combineren van diverse kruiden. Daarnaast is het heerlijk om verse pesto of verse knoflook toe te voegen aan het deegbeslag. Tenslotte kun je het vezelgehalte van de broodjes verhogen door psyllium husk toe te voegen. 


 

Wil je meer koolhydraatarme recepten proberen?

Op Lots of Keto vind je nog meer koolhydraatarme en ketogene recepten. Wil je een koolhydraatarm dieet volgen maar weet je niet hoe? Lees er alles over in dit artikel.

 

 
Diëtiste Lotte Damen eet ketogeen en vandaar ook glutenvrij. Zij heeft zelf geen glutenintolerantie, maar weet hier veel vanaf door haar opleiding en haar werkervaring bij Glutenvrijemarkt.com. Sinds de zomer van 2018 is zij officieel afgestudeerd als diëtiste. 

Haar interesse in ketogene voeding ontstond tijdens haar afstudeerstage in Kaapstad bij een non-profit organisatie die voorstander is van deze levensstijl. Nu heeft Lotte het platform Lots of Keto opgericht met diverse ketogene recepten, materialen en diensten die zowel individuen als bedrijven helpen bij de implementatie van een ketogeen voedingspatroon. 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter