• Lorem ipsum

Vlinders in je buik? 5 leuke weetjes over glutenvrij en de liefde!

14 Feb 2019
door Lotte Damen


1) Wist je dat er verschillende glutenvrije dating apps bestaan?

Ja echt! Voor als je jouw glutenvrije leefstijl wilt delen met een glutenvrije partner, kun je terecht op Glutenfreesingles. Heb je een glutenintolerantie of ben je geïnteresseerd in glutenvrij eten, dan kun je je ook hier aanmelden. De site is nu nog alleen in het Engels beschikbaar, maar wellicht is er toekomst voor de Nederlandse markt? Wij zijn benieuwd wat jij van zoiets vindt!

 

 

2) Wist je dat je glutenvrije condooms kunt kopen?

Tegenwoordig vind je talloze glutenvrije producten op de markt, waaronder non-food producten. Zo bevatten somme soorten zeep, cosmetica en medicijnen namelijk gluten en hier zijn dan ook glutenvrije varianten op gemaakt. Nu zijn er zelfs glutenvrije condooms verkrijgbaar! Condooms zijn van zichzelf glutenvrij, maar de fabrikant geeft aan dat glijmiddel wat aan condooms wordt toegevoegd wél gluten kan bevatten. Zo lang je de condooms niet in je mond krijgt, is er echter helemaal niks aan de hand. De condooms zijn ook prijzig, je koopt ze namelijk voor 18 dollar per 20 stuks op Amazon (1).

 

 

3) Wist je dat er onderzoek is gedaan naar glutenvrij daten?

Dit is de eerste studie die zich heeft gericht op hoe glutenvrije eters gezien worden als potentiële romantische partners. Uit de studie is onder andere opgemerkt dat het volgen van een glutenvrij dieet geassocieerd wordt met vrouwelijkheid. Daarnaast werden personen die glutenvrij aten gezien als gezond, gedisciplineerd, energiek en begripvol (2). Lees de samenvatting van het onderzoek hier

 

 

4) Wist je dat je door zoenen ook gluten binnen kunt krijgen?

Als je zoent met iemand die net een glutenbevattend product heeft gegeten of gedronken, kan dit ervoor zorgen dat je zelf gluten binnenkrijgt. Na het eten of drinken van zo'n product, blijven er namelijk altijd gluten achter in de mond. Daarnaast kan het zijn dat de vrouw met wie je zoent, glutenbevattende lippenstift draagt... Misschien niet heel romantisch op zo'n moment, maar wel heel belangrijk: er zeker van zijn dat degene met wie je zoent, zijn of haar mond gereinigd heeft (3). 

 

 

5) Wist je dat liefde ook door de glutenvrije maag gaat?

Liefde gaat natuurlijk altijd door de maag! Wil jij jouw grote liefde verrassen met een romantisch ontbijtje op bed of met iets anders? Op Glutenvrijemarkt.com vind je diverse producten om dit voor elkaar te krijgen. Een aantal voorbeelden:

 

 

 

Heb jij nog een leuk weetje over glutenvrij en de liefde?

Laat het ons vooral weten door je reactie achter te laten onder dit artikel!

 

 

Bronnen

1: Inquisitr. Doctors Weigh In On The Use Of Gluten Free Condoms.

2: Appetite. Too picky for my taste? The effect of the gluten-free dietary restriction on impressions of romantic partners.

3: Cyberpoli. Kun je door iemand te zoenen gluten binnenkrijgen? 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter