• Lorem ipsum

16x Glutenvrije hotels op de Canarische Eilanden

29 Mar 2018
door Bo de Lange

Ben jij er nog niet over uit waar je deze vakantie heen wilt gaan? Wie weet zijn de Canarische Eilanden wel iets voor jou! Deze zijn gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. De eilanden, 7 stuks in totaal, zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De lava die hierbij vrij is gekomen vormt een zeer vruchtbare voedingsbodem waardoor er een overweldigende diversiteit aan flora en fauna is ontstaan. Met een warm klimaat tussen 18 en 28 graden het gehele jaar door en een grote verscheidenheid tussen de verschillende eilanden, zijn de Canarische eilanden een perfecte vakantiebestemmingen. Leg die koffer maar vast klaar!


Natuurlijk wil je er wel zeker van zijn dat er genoeg glutenvrije keuze is op deze vakantiebestemming. Wij hebben wat naslagwerk voor je gedaan en een aantal hotels opgezocht waar je goed terechtkunt met een  glutenintolerantie.

 

 

Las Palmas

In tegenstelling tot eilanden zoals Tenerife of Gran Canaria kent Las Palmas geen massatoerisme. Vooral wandelaars bezoeken dit eiland voor de prachtige natuur.

 

 

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland en heeft een vrij droog landschap aan de ene kant, en aan de andere kant juist weer groen. Dit verschijnsel ontstaat door een hoge berg die centraal gelegen is op het eiland.

  • Tagoro Family & Fun Costa Adeje, 4 sterren – in recensies is terug te lezen dat de kok speciaal glutenvrij kookt voor gasten met coeliakie. Ook bij het ontbijt wordt hier rekening mee gehouden.

  • Hotel Best Tenerife, 4 sterren – Uit recensies blijkt dat dit restaurant goed rekening houdt met een glutenvrij dieet. De kok schijnt zelfs een glutenvrij lunchpakket te hebben gemaakt toen een familie een dagje wegging!

 

 

Gran Canaria

Gran Canaria heeft een vulkanisch landschap met veel reliëf. Een populaire stad in Gran Canaria is Playa del Ingles. Deze stad is zeer geschikt wanneer je ervan houdt om tot in de late uurtjes door te gaan. Gran Canaria kent ook rustigere plekken zoals Maspalomas, waar je veel all-inclusive hotels vindt.

  • Aparthotel Dunas Suites & Villas Resort, 4 sterren (Maspalomas) – dit aparthotel beschrijft op hun website uitgebreid hoe ze rekening zullen houden met jouw glutenvrije dieet. In recensies wordt dit verhaal bevestigd, zo wordt de glutenvrije service met ‘vriendelijk en attent’ omschreven.

  • Palm Oasis, 4 sterren (Maspalomas) – dit hotel geeft aan glutenvrije maaltijden te kunnen serveren. Ervaringen hierover zijn niet bekend.

  • MUR Neptuno Gran Canaria - Adults Only, 4 sterren (Playa Del Inglés) – uit recensies blijkt dat er vele glutenvrije opties in het hotel zijn en dat er ook de mogelijkheid is om een glutenvrij lunchpakket te laten maken. Dit moet dan wel de dag daarvoor worden aangevraagd bij de receptie.

  • Ook bij Parque Cristobal zijn veel mogelijkheden om glutenvrij te eten. Het personeel is vriendelijk en zorgt ervoor dat je niets tekort komt. Deze tip kregen wij van een klant!

 

 

Fuerteventura

Op Fuerteventura is nog niet echt sprake van massatoerisme, dus het is er vrij rustig. Dit eiland heeft de mooiste en langste stranden van alle Canarische eilanden. Het waait hier veel, wat het zeer geschikt maakt wanneer je een windsport beoefend.

  • Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort, 4 sterren

  • Barcelo Corralejo Bay Hotel, 4 sterren – volgens een positieve recensie gaf de chef elke avond een rondleiding langs het buffet om te laten zien wat wel en niet glutenvrij was. Het hotel biedt een ruim assortiment aan glutenvrije opties zodat je lekker kan variëren op jou vakantie.

  • R2 Rio Calma Hotel & Spa, 4 sterren – bij dit hotel worden naast de maaltijden informatieve bordjes geplaatst die aangeven of het gerecht gluten, ei, vis of melkproducten bevatten.

 

Tip!  Meer glutenvrije hotels zien in Fuerteventura? Klik hier voor meer opties.

 

 

Lanzarote

Lanzarote kent een vulkanisch landschap; dit wordt ook wel eens vergeleken met een maanlandschap. Hier zijn grote vlaktes van zwart steen wat een bijzondere indruk geeft. In Lanzarote mag er niet hoger worden gebouwd dan twee verdiepingen, ook dit maakt het eiland bijzonder.

  • TUI Sensimar, 4 sterren – ook bij dit hotel worden de glutenvrije opties duidelijk aangegeven. Er staat hier zelfs een aparte broodrooster voor het glutenvrije brood!

  • Aequora Lanzarote Suites, 4 sterren – gluten- en lactosevrije opties worden duidelijk aangegeven in dit familiehotel. Wanneer er geen opties zijn die je graag lust, mag dit altijd aangegeven worden.

  • Sandos Papagayo Beach Resort, 4 sterren – neem contact op met het hotel voor je bezoekt zodat zij zich kunnen voorbereiden op je komst. Bij aankomst krijg je de kans om samen met de chef het menu te bespreken.

  • Suite hotel Fariones Playa, 4 sterren - via klanten kregen wij te horen dat dit hotel beschikt over erg vriendelijk en behulpzaam personeel. Zo vertelden zij: "Bij het ontbijt is er keuze uit (lekkere) plakjes brood, wat geroosterd kan worden in een speciaal broodrooster voor glutenvrij brood, cornflakes, per stuk verpakte muffins en chocolate chip cookies. Bij het buffet ’s avonds kan op verzoek een (groot) bord pasta gekookt worden met rode saus en indien gewenst ook een (grote) schaal gegrilde groente. Verder kan er ook veel gewoon van het buffet gegeten worden. Wel is het slim een beetje Spaans te kunnen spreken want niet al het personeel spreekt Engels en ze weten dus echt niet wat 'gluten free' is. 'Sin gluten' dus wel, maar dan snappen ze niet wát je glutenvrij wilt hebben."

 

 

Better safe than sorry!

We raden je aan altijd even contact met het hotel op te nemen alvorens te boeken. Zo kun je navragen of de informatie op hun website nog actueel is en wat ze precies aanbieden. Op die manier ben je zeker van een zorgeloze vakantie!

 

 

Heb jij een positieve of negatieve ervaring gehad in een van de Canarische eilanden?

Ben jij al eens op vakantie geweest naar de Canarische eilanden en heb je hier een ervaring opgedaan die je wilt delen? Of ben je bekend met een hotel dat glutenvrij eten aanbiedt en écht in dit lijstje thuis hoort? Laat het ons weten!

 

Blijf jij liever wat dichter bij huis? Bekijk dan ons artikel over Glutenvrije hotels in Nederland

 

Bronnen

Canarische-Eilanden.info. Canarische Eilanden: Vakantie Informatie. Beschikbaar via https://www.canarische-eilanden.info/

 

Landenspecials. De (populairste) Canarische Eilanden. Beschikbaar via http://www.landenspecials.nl/canarische-eilanden/canarische-eilanden/

 

www.zoover.nl voor alle recensies

Reacties
Puck
3 Mei 2019
2018 naar Fuerteventura geweest. Hotel Elba Carlotta in Caleta de Fuste.
Bij het eerste eetmoment aangegeven aan een kok over Sin Gluten. Zij wees op de bordjes bij het eten daar stonden symbolen op bijv. Bevat Gluten, lactose of schaaldieren.
Daarnaast als je iets anders wilde eten dan het buffet kon je het aangeven. Een keer gevraagd om glutenvrijepasta.
Het buffet was zo gevarieerd dat we niet vaak om ander eten hebben gevraagd.
Het was erg attent dat de kok op een gegeven moment vroeg of het eten allemaal goed was omdat we niet vaak hadden gevraagd om ander eten. Voor ontbijt hebben ze apart gv brood, koekjes en cornflakes in huis.
Echt ongestoord een glutenvrij vakantie vieren.
Chantal Van Der Schaaf
10 Mar 2019
Vorig jaar vakantie gehouden op fuerteventura hotel las marismas. hier was veel mogelijk qua glutenvrij, ieder geval de ochtend en avond, tussen de middag was er veelal patat. ik denk als we meer hadden gevraagd er meer mogelijk zou zijn geweest, vriendelijke serveerster die elke dag het al wist als we kwamen. de ene kok aardiger dan de ander maar mogen niet klagen..

dit jaar geboekt naar lanzarote. kreeg een nette mail met bijlage terug wat de mogelijkheden zijn. dus ben er niet zo bang voor. hotel relaxia lansazur.
Lotte
23 Jul 2018
Dag Tanja, wat goed om te horen dat je zo'n fijne onbezorgde vakantie hebt gehad! We zullen deze aan het lijstje toevoegen.
Tanja
22 Jul 2018
Net terug van parque cristobal Gran canaria. Ontzettend genoten, vriendelijk personeel en er waren veel mogelijkheden. Wanneer je iets vroeg en ze hadden het niet dan zorgden ze dat het er de volgende dag was. Meeste werd apart klaar gemaakt. Heel kind vriendelijk.
Laat een reactie achter