• Lorem ipsum

Glutenvrij bakken met Schär

20 Apr 2017
door Marieke de Groot

Mehl - Farine voor de veelzijdige keukenprins(es)

Mehl - Farine van Schär is te gebruiken voor alle toepassingen in de keuken. Je kunt het vergelijken met normale witte bloem, maar dan met iets meer vezels. Mehl is echt een product wat ideaal is om in huis te hebben, je kunt het namelijk gebruiken om heerlijke pannenkoeken mee te bakken, maar ook pizzabodems te maken of zelfs verse pasta. Mehl is perfect te gebruiken voor het verdikken van sauzen en soepen. Zoek je nog meel om oliebollen te bakken? Mehl is wat je nodig hebt! Je zou kunnen zeggen: laat je fantasie de vrije loop en ervaar zelf hoe goed Mehl van pas komt in de keuken van een veelzijdige keukenprins(es).


Het product is gemaakt op basis van maïs en is ook ideaal te gebruiken in een lactosevrij of veganistisch dieet. Vrij van: gluten, lactose, eieren, tarwe, conserveringsmiddel.

 


Mix B voor de broodbakkers

En dan hebben we natuurlijk Mix B, de grote bekende meelmix van Schär. Deze bakmix is uitstekend bruikbaar voor het bakken van glutenvrij brood, ook in de broodbakmachine. Je krijgt dan een goed gerezen, luchtig wit brood. Natuurlijk kun je zelf ook de nodige vezels toevoegen, zoals psyllium, appelvezels of lijnzaad.


Mix B is ook goed te gebruiken voor andere soorten brood, zoals focaccia, bagels en bolletjes. Een pizzabodem zal zeker ook goed lukken. Deze bakmix is namelijk een lekkere basic mix die goed rijst en waar je veel mee kunt variëren.


Mix B is gemaakt op basis van maïs en rijst en heeft ook ander verdikkingsmiddel dan Mehl. Hiermee hebben deze mixen andere kwaliteiten en krijg je net een ander resultaat. Wat je het beste kunt doen is testen wat goed voor je werkt, welk product het beste bruikbaar is voor jouw favoriete recept. Mix B is vrij van gluten, lactose, eieren, tarwe, melk en conserveermiddel en geschikt voor een plantaardig of lactosevrij dieet.



Mix C voor de smulpaapjes

Ben jij een zoetekauw? Dan is Mix C voor jou gemaakt. Glutenvrije lekkernijen bakken is nog nooit zo gemakkelijk geweest als met Mix C van Schär. Met deze bakmix maak je in een handomdraai wafels, cake, koekjes, muffins, taartbodems en zelfs pudding! De receptuur zorgt ervoor dat koekjes lekker knapperig worden. Ook deze mix is wederom geschikt voor een dieet zonder gluten en lactose en is gemaakt op basis van maïs.


Kortom, eet jij glutenvrij en wil je zelf je snacks en lekkernijen bakken, omdat je bijvoorbeeld minder suiker wilt gebruiken? Mix C is een basismix waar je zelf ingrediënten naar keuze aan kunt toevoegen en daarmee voor veel toepassingen kunt gebruiken.

 


Mix Dunkel voor de bewuste keukenprins(ses)en

Deze bakmix Dunkel van Schär is vooral geschikt voor degenen die bewuster willen eten. Deze bakmix is namelijk vezelrijk door de toevoeging van boekweit, lijnzaad, erwtenzemelen en appelvezels. Vezelrijke voeding is goed voor de spijsvertering en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder piekt. Mix Dunkel is perfect te gebruiken voor het bakken van donker granen brood.



Wil je meer tips en inspiratie?

Heb je na het lezen van dit artikel de smaak te pakken? Wil jij je handen eens vuil maken aan een lekker glutenvrij deeg? Super leuk! Weet wel dat glutenvrij bakken experimenteren en proberen vergt met soms wat misbaksels als resultaat. Geeft niks, de ware keukenprins(es) perfectioneert met veel plezier glutenvrije receptjes tot kunstwerkjes.


Glutenvrijemarkt.com probeert dit wat gemakkelijker te maken door scherpe prijzen te waarborgen en jou te blijven inspireren met tips, informatie en recepten. Houd daarom onze blog in de gaten. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Wij willen zelf ook niks missen; deel daarom jouw recepten, ervaringen en foto’s met ons! Post ze op Facebook of Instagram en tag ons, stuur ons een mailtje of laat een berichtje achter onder dit artikel. Wat is jouw ergste misbaksel of grootste kunstwerk?

Reacties
Samantha Han
9 Apr 2018
Hallo Laura,

Leuk om te horen! Wij proberen regelmatig recepten te delen op onze website en social media.
Laura
6 Apr 2018
Dol op nieuwe recepten.
Laat een reactie achter