• Lorem ipsum

Moederdag 2017: hiermee zul je je moeder echt verrassen

5 Mar 2017
door Marieke de Groot & Kim Krewinkel

Feestelijke glutenvrije cupcakes!

Ken je het merk Orgran al? Alle producten van dit merk zijn naast glutenvrij ook tarwevrij, zuivelvrij, eivrij, gistvrij, gmo vrij én veganistisch! Je kunt met Orgran de heerlijkste cakes, brownies en muffins maken. Speciaal voor moederdag kun je gemakkelijk glutenvrije muffins in verschillende smaken maken, zoals chocolade muffins of chocolade-karamel muffins. Het enige wat je nodig hebt voor de chocolade muffins, is:

  • muffin mix zoals bovenstaande soorten
  • 140 ml water
  • 60 ml olie 
  • 1 ei of Organ No Egg Replacer


Bereidingswijze: Mix de ingrediënten door elkaar in een kom. Verdeel het beslag vervolgens over cupcakevormpjes, zet deze in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak ze gaar in 18 - 20 minuten. Prik er met een satéprikker in om te kijken of de cakejes goed gaar zijn. Als ze goed afgekoeld zijn haal je de cakejes uit de vormpjes. Leg er een paar op een diep bord. Voor de versiering kun je er wat fruit omheen leggen, zoals blauwe bessen en aardbeien. Vermaal wat nootjes of hak ze in kleine stukjes en strooi deze over het cakeje en er omheen. 

 

Vrouwen houden van chocolade...

Het is algemeen bekend dat de meeste vrouwen van chocolade houden. Maak daarom je moeder blij met zelfgemaakte, glutenvrije chocoladekoekjes! Wij hebben een heel gemakkelijk recept voor jullie zodat je thuis aan het bakken kan. Wat heb je nodig voor deze heerlijke koekjes?


Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 170-180 graden. Je kunt eerst alle droge ingrediënten door elkaar mengen en daarna de boter en het ei er doorheen kneden. Rol kleine balletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ongeveer 12 minuten af en laat ze daarna even afkoelen. Hmm! heerlijk smullen.

 

Dit is heerlijk als glutenvrij ontbijt, lunch, avondeten of tussendoortje

Maak heerlijke glutenvrije pannenkoeken op basis van havermout en banaan. Door glutenvrije havermout te gebruiken als basis van deze pannenkoeken, ben je verzekerd van een voedzame maaltijd, die ook nog eens heel lekker is! Het bereiden is simpel. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

Bereidingswijze: Meng bovenstaande ingrediënten in de blender, met een mixer of met een garde tot een glad geheel en voeg indien nodig nog wat (plantaardige) melk toe. Bak de pannenkoekjes met wat olie in de koekenpan tot er bubbeltjes aan de bovenkant ontstaan en schep ze dan om. Zet het vuur niet te hoog en heb een beetje geduld, zodat ze niet vastbranden aan de pan. Je kunt ook kleine pannenkoekjes maken door bijvoorbeeld 3 kleine rondjes beslag in de pan te doen. Stapel de pannenkoekjes vervolgens op op een bord en schenk er bijvoorbeeld agavesiroop overheen en kokosschaafsel, of maak een fruitsausje van diepvriesbosvruchten in een pannetje met citroensap en wat maizena of xanthaangom. Bon appétit!

 

Of heb je toch liever een hartige glutenvrije verrassing voor je moeder?

Natuurlijk kan dat ook! Wij hebben een heel simpel receptje voor je om een lekker hartige, glutenvrije lunch te maken. Heb je een toaster? Zo ja: mooi! Dat komt dan heel goed uit. Om te beginnen heb je glutenvrij brood nodig wat je lekker vindt. Uitermate geschikt zijn Pain Campagnard en Panini Rolls. Beleg je brood met een hartig, glutenvrij broodbeleg.


Daarna kleed je het verder aan met plakjes groenten: komkommer, tomaat, radijs, olijf. Of met stukjes zongedroogde tomaat, stukjes avocado, alfalfa kiemen of sla. Als je plakjes brood gebruikt: gebruik dan een sneetje boven en onder. De panini kun je open snijden en het beleg ertussen doen. Doe het brood met de vulling nu in de toaster. Geniet hierna van een heerlijk, hartige en gezonde lunch!


We horen graag van je!

Loopt het water je al in de mond? Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie om je glutenvrije bereidingen erg leuk en lekker te maken en het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. En jij, hoe ga jij je moeder verwennen? Maak je ook een glutenvrij ontbijtje voor haar? Of vind je het leuker om uitgebreid te koken? Deel je hieronder je ervaringen met ons: we horen graag van je!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter